ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

ادعای دادگاه علیه اپل: لفظ «خریدن» برای محتواهای آیتونز گمراه‌کننده است

یک قاضی فدرال آمریکایی به‌تازگی در حکمی اعلام کرده که اپل باید به خاطر ادعای گمراه‌کننده‌ امکان خرید محتوا در آیتونز یا اپل تی‌وی در دادگاه حاضر شود. در این شکایت گفته شده اپل با ...

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ | ۱۱:۰۰

یک قاضی فدرال آمریکایی به‌تازگی در حکمی اعلام کرده که اپل باید به خاطر ادعای گمراه‌کننده‌ امکان خرید محتوا در آیتونز یا اپل تی‌وی در دادگاه حاضر شود.

در این شکایت گفته شده اپل با اعلام اینکه کاربران می‌توانند محتواهایی مثل فیلم‌ها و سریال‌ها را روی پلتفرم‌هایی مثل آیتونز و اپل تی‌وی خریداری کنند، آن‌ها را فریب داده است. این پرونده مدعی است اپل این حق را برای خود محفوظ نگه می‌دارد که دسترسی به محتوا را از بین ببرد، در نتیجه خریدار عملا مالک محتوای خریداری ‌شده نیست.

اپل سعی داشت با یک درخواست کتبی از دادگاه حکم بگیرد و به این پرونده خاتمه دهد. اما «جان مندز»، قاضی منطقه‌ای آمریکا اعلام کرد که این شرکت باید به دادگاه بیاید. او نوشت: «اپل مدعی است هیچ مصرف‌کننده‌ عاقلی باور ندارد که خرید محتوا روی پلتفرم آیتونز موجب دسترسی دائمی به آن می‌شود. ولی عبارت «خرید» در مصرف عمومی به معنای تصاحب مالکیت یک چیز است. پس مصرف‌کنندگان می‌توانند انتظار داشته باشند که دسترسی به محتوای خریداری‌شده‌شان از بین نرود.»

اپل همچنین می‌خواست با ادعاهای دیگری این پرونده را به پایان برساند. مثلا این شرکت مدعی شده بود که دادخواست مورد بحث بیشتر از آن که بر مبنای شواهد مستدل باشد، مبتنی بر گمانه‌زنی است. با این حال، قاضی مندز این ادعا را هم رد کرده. او باور دارد که می‌توان به راهکاری برای تغییر نحوه فروش محتوا در پلتفرم‌های اپل یا نحوه بازاریابی آن‌ها رسید.

آمازون هم درگیر پرونده دادگاهی مشابهی است که در اکتبر سال ۲۰۲۰ علیه این شرکت به جریان افتاد. آمازون در دفاع از خود گفت که کاربران عملا مالک محتوا نیستند. این شرکت گفت خرید فیلم یا سریال از سرویس «آمازون پرایم ویدیو» برابر دریافت مجوز محدودی برای مشاهده آن محتواست.

اپل در گذشته هم به خاطر حذف محتواهای کاربران مورد انتقاد قرار گرفته بود. با این حال، این شرکت مثل آمازون ادعای مالکیت را مطرح نکرده بود و صرفا می‌گفت «محتواهایی که کاربران دانلود کرده‌اند در هر زمان قابل تماشا هستند و حذف نمی‌شوند مگر این که خود کاربر چنین تصمیمی بگیرد.»

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی