ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

اولین مریخ‌نورد چین با موفقیت روی سیاره سرخ فرود آمد

رقابت در صنعت فضایی روزبه‌روز شدیدتر می‌شود و حالا چین توانسته به عنوان دومین کشور در جهان، مریخ‌نوردش را با موفقیت روی سطح سیاره سرخ فرود بیاورد. مریخ‌نورد چین وضعیت اقلیمی و ژئولوژی مریخ را ...

محمد قریشی
نوشته شده توسط محمد قریشی | ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ | ۰۹:۰۰

رقابت در صنعت فضایی روزبه‌روز شدیدتر می‌شود و حالا چین توانسته به عنوان دومین کشور در جهان، مریخ‌نوردش را با موفقیت روی سطح سیاره سرخ فرود بیاورد. مریخ‌نورد چین وضعیت اقلیمی و ژئولوژی مریخ را مورد بررسی قرار می‌دهد.

تا به امروز تنها ناسا توانسته بود با موفقیت مریخ‌نوردهایش را روی سیاره سرخ فرود بیاورد و با آن‌ها ماموریت انجام دهد، البته اتحاد جماهیر شوروی هم توانسته بود فضاپیمای «مارس ۳» را در سال ۱۹۷۱ با موفقیت روی مریخ فرود بیاورد اما تنها توانسته ۲۰ ثانیه با آن ارتباط برقرار کند، بنابراین نمی‌توان آن را ماموریت موفق تلقی کرد.

ماموریت چین که نتیجه همکاری سه فضاپیما با یکدیگر بود، برای کشوری که برای اولین بار دست به چنین کاری می‌زند، بسیار پیچیده محسوب می‌شود. برای مثال اولین ماموریت ایالات متحده آمریکا به نام «وایکینگ ۱» در سال ۱۹۷۶، تنها شامل یک فرودگر و کاوشگر بود.

مریخ‌نورد چین توانسته در منطقه‌ای به نام «Utopia Planitia» فرود بیاید، جایی که فرودگر «وایکینگ ۲» ناسا در سال ۱۹۷۶ آن را لمس کرده بود. پس از رسیدن فرودگر چین به این منطقه، مریخ‌نورد این کشور که نام «ژورونگ» برای آن انتخاب شده، روی سیاره سرخ مستقر می‌شود. این مریخ‌نورد از ۶ چرخ بهره می‌برد و انرژی‌اش را از طریق خورشید تامین می‌کند.

مریخ‌نورد چین

این مریخ‌نورد به تجهیزات مختلفی شامل دو دوربین، رادار اکتشاف زیر سطح، ردیاب میدان مغناطیسی و دستگاه بررسی‌کننده وضعیت آب و هوای مریخ مجهز شده است.

ماموریت «Tianwen-1» در تاریخ ‌۲ مرداد ۱۳۹۹ به سمت مریخ پرتاب شد و پس از ۷ ماه در مدار این سیاره قرار گرفت. این فضاپیما از زمان ورود به مدار مریخ در بهمن ماه، عملکرد عادی داشت و با مشکلی مواجه نشد. این فضاپیما توانست در مدت زمان حضورش در مدار این سیاره سرخ، اطلاعات زیادی جمع‌آوری کند و همچنین تصاویری از آن بگیرد.

فرودگر Tianwen-1 برای مدت سه ماه در حال جمع‌آوری اطلاعات از منطقه فرود بود و هر ۴۹‌ ساعت، به سطح سیاره نزدیکتر می‌شد. حالا که این فرودگر روی مریخ فرود آمده، ژورونگ حداقل برای ۳ ماه وضعیت آب و هوا و ژئولوژی این سیاره را مورد بررسی قرار می‌دهد. در کنار ژورونگ، مریخ‌نورد ناسا به نام استقامت هم سطح سیاره سرخ را بررسی می‌کند و به دنبال نشانه‌های حیات می‌گردد. این ماموریت ناسا شامل یک بالگرد هم می‌شود که تا به امروز چندین پرواز آزمایشی موفق داشته است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • Mehrdad A.S.H
    Mehrdad A.S.H | ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۰

    بسیار عالی 👍🌹🙏

مطالب پیشنهادی