ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

ایستگاه فضایی چین برای اولین بار میزبان سه فضانورد این کشور شد

چین با پرتاب سه فضانورد به مدار زمین بعد از گذشت ۵ سال، نخستین ماموریت فضایی سرنشین‌دار خود را با موفقیت انجام داد و موشک «لانگ مارچ ۲F» آنها را با فضاپیمای «شنژو-۱۲» به مدار ...

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۲۷ خرداد ۱۴۰۰ | ۱۸:۳۰

چین با پرتاب سه فضانورد به مدار زمین بعد از گذشت ۵ سال، نخستین ماموریت فضایی سرنشین‌دار خود را با موفقیت انجام داد و موشک «لانگ مارچ ۲F» آنها را با فضاپیمای «شنژو-۱۲» به مدار برد. حدود شش ساعت پس از پرتاب، فضاپیما به ایستگاه فضایی جدید چین یعنی «تیانگونگ» متصل شد.

ساعت ۰۵:۵۲ دقیقه صبح پنجشنبه ۲۷ خرداد در «صحرای گوبی» چین سه فضانورد به فضا پرتاب شدند. بیست و یک دقیقه پس از ماموریت، «ژانگ ژیفن» مدیر مرکز پرتاب اعلام کرد که ماموریت آن‌ها با موفقیت کامل انجام شده است. حدود شش ساعت پس از پرتاب، اعلام شد که فضاپیمای شنژو-۱۲ به ماژول ایستگاه فضایی تیانگونگ متصل شده است.

ایستگاه فضایی موسوم به تیانگونگ که «کاخ آسمانی» نیز عنوان می‌شود به ایستگاه‌ فضایی بین‌المللی می‌پیونند. راه اندازی ایستگاه فضایی چین در حالی انجام می‌شود که روسیه و ایالات متحده در مورد آینده ایستگاه فضایی بین المللی با یکدیگر اختلاف نظر دارند و چین و روسیه در همکاری‌های فضایی به یکدیگر نزدیک‌تر خواهند شد.

فضاپیمای «شنژو-۱۲» که برای این ماموریت استفاده شده، در ابتدا به دو ماژول و در نهایت به بخش دیگری از ایستگاه فضایی تبدیل خواهد شد که در فاصله ۳۹۰ کیلومتری زمین قرار دارد. ایستگاه فضایی بین المللی کمی بالاتر و در فاصله حدود ۴۰۰ کیلومتری زمین قرار گرفته است. فرمانده این ماموریت سرلشکر «نی هایشینگ» ۵۶ ساله تیپ فضانورد ارتش آزادیبخش خلق است و سرلشکر «لیو بومینگ» و سرهنگ «تانگ هونگبو» او را همراهی خواهند کرد. خدمه شنژو-۱۲ سه ماه آینده را در مدار سپری خواهند کرد و پس از آن خدمه دوم با سه فضانورد دیگر جایگزین آن‌ها خواهند شد.

این ایستگاه هنوز در دست ساخت است، بنابراین وظایف اصلی فضانوردان ادامه ساخت آن، نصب تجهیزاتی مانند دوربین‌ها و آزمایش عملکردهای مختلف آن از جمله امنیت است. همچنین آن‌ها قرار است به عنوان بخشی از این تلاش، دو راهپیمایی فضایی انجام دهند.

دو ایستگاه فضایی قبلی چین نمونه‌های اولیه کوتاه مدتی بودند اما تیانگونگ با پیوستن به ایستگاه فضایی بین المللی حداقل یک دهه به فعالیت خود ادامه می‌دهد. ایستگاه فضایی چینی به عنوان آزمایشگاهی برای برنامه‌های فضایی کشور عمل خواهد کرد و مسئولان اعلام کرده‌اند که با اتمام ساخت ایستگاه در سال آینده، فضانوردان خارجی نیز می‌توانند به این ایستگاه منتقل شوند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • Mehrdad A.S.H
    Mehrdad A.S.H | ۲۷ خرداد ۱۴۰۰

    بسیار عالی 👍😉🙏

مطالب پیشنهادی