ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

Very satisfied Satisfied Neutral Dissatisfied Very dissatisfied
واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

جدیدترین اخبار و روندهای دنیای فناوری را با نگاهی دقیق و حرفه‌ای، در کانال تلگرام دیجیاتو دنبال کنید.

ورود به کانال تلگرام دیجیاتو
اخبار خودرو

توقف تولید نیسان آبی؛ شمارش معکوس تا خداحافظی

چند روزیست که در رسانه ها، نقل قولی از مدیرعامل سایپا مبنی بر توقف تولید وانت زامیاد یا همان نیسان آبی در پایان سال 97 شنیده می شود، وانتی که تولید اولین نسخه آن در ...

سپهر زنگنه
نوشته شده توسط سپهر زنگنه تاریخ انتشار: ۳ مرداد ۱۴۰۰ | ۱۶:۴۵

در دیجیاتو ثبت‌نام کنید

جهت بهره‌مندی و دسترسی به امکانات ویژه و بخش‌های مختلف در دیجیاتو عضو ویژه دیجیاتو شوید.

عضویت در دیجیاتو

چند روزیست که در رسانه ها، نقل قولی از مدیرعامل سایپا مبنی بر توقف تولید وانت زامیاد یا همان نیسان آبی در پایان سال 97 شنیده می شود، وانتی که تولید اولین نسخه آن در ایران به 45 سال قبل باز می گردد و در هر مقیاس و معیاری که بنگرید، خودرویی باستانی محسوب می شود.

شمارش معکوس برای خداحافظی با نیسان آبی [به روز رسانی] - مرداد ۱۴۰۰

خبر‌هایی حاکی از توقف تولید وانت زامیاد یا همان نیسان آبی به گوش می‌رسد. البته آن دسته از خودرو‌هایی که در پارکینگ این خودروسازی هم هستند باید مجهز به استاندارد یورو پنج شده تا پلاک شوند. از این رو حدود ۶ هزار خودرو در پارکینگ خودروسازی سایپا انبار شده است

توقف تولید نیسان آبی؛ آیا عمر جان سخت ترین وانت کشور به سر آمده؟ [به روز رسانی] - تیر ۹۶

با این حال این خودرو قدیمی، زشت، نا امن و بسیار مستحکم تنها به لطف وجود شاسی نردبانی و مستقل خود، ظرفیت حمل بارهای فوق سنگینی دارد و از همین رو تاکنون جایگزینی برای آن پیدا نشده است، اما حالا این سوال مطرح است که خبر توقف تولید این جان سخت محبوب می تواند پرونده تولید یکی از ترسناک ترین خودرهای تولیدی کشور را برای همیشه ببندد یا خیر؟

توقف تولید نیسان آبی

مسلما بسیاری افراد علیرغم مشکلات وانت زامیاد، از عملکرد این وانت در حمل و نقل بارهای فوق سنگین رضایت دارند و حتی ممکن است بعد از 45 سال تولید در ایران، افکار عمومی نیز نسبت به این خودرو احساسات نوستالژیکی داشته باشد، اما واقعیت این است که به طور کلی تولید یک خودرو با تکنولوژی چند دهه پیش نمی تواند منطقی باشد و دیر یا زود باید به تاخت و تاز چنین ارابه های مرگی در کشور خاتمه دارد.

با این حال مروری بر سوابق صنعت خودروسازی کشورمان در زمینه توقف تولید خودروهای قدیمی نشان می دهد که نمی توان به این مسئله چندان خوشبین بود.

برای مثال پیکان در سال 1384 از خط تولید خارج شد اما تولید نمونه وانت آن تا همین یکی دوسال قبل ادامه داشت و حتی هنوز نیز موتور و گیربکس آپدیت شده پیکان در وانت آریسان مورد استفاده قرار می گیرد و از این رو می توان گفت که قلب فرتوت پیکان همچنان در خطوط تولید ایران خودرو می تپد.

قرار است از سال 1398 قوانین و استاندارد های سخت گیرانه تری برای خودروهای تولیدی کشور اعمال شود و از همین رو زمزمه توقف تولید پراید و وانت زامیاد نیز مطرح شده است، اما آنطور که از شواهد ماجرا بر می آید، زامیاد آبی معروف، به این آسانی ها خیال تسلیم شدن ندارد و در واقع قرار است با وانتی به نام پادرا جایگزین شود که خود از منظر فنی تفاوت عمده ای با وانت زامیاد ندارد.

پادرا محصولی است که حدودا 3 سال از معرفی آن در بازار می گذرد اما تاکنون نتوانسته در بازار عرضه و فروش چندان موفق ظاهر شود و علیرغم ظاهر مدرن تر خود نسبت به مدل فعلی زامیاد، مشتریان ظاهرا ترجیح می دهند تا زامیاد قدیمی ولی ارزان قیمت تر را بخرند و به سراغ پادرا نروند.

جزییات فنی پروژه پادرا چندان مشخص نیست و حتی ایرانی بودن طراحی بدنه نیز در هاله ای از ابهام قرار دارد، اما به گفته مسئولان زامیاد در طراحی پادرا پاره از اصلاحات انجام شده و به لطف بهبود مشخصات بدنه و آیرودینامیک بهتر، از مصرف سوخت خودرو نیز نسبت به زامیاد کاسته شده است.

توقف تولید نیسان آبی

با این حال با مرور جداول فنی منتشر شده در سایت زامیاد مشخص است که تفاوت های فاحشی بین موتور پادرا و زامیاد وجود ندارد و همچنان شاهد استفاده از موتور 2.4 لیتری قدیمی با توان تولیدی 95 اسب بخار و گشتاور 175 نیوتن متر هستیم که در مقایس های امروزی ارقامی مضحک به نظر می رسند، برای مقایسه خوب است بدانید که در نسل فعلی موتورهای اتمسفریک (فاقد توربو) استخراج قدرتی در حدود 170 اسب بخار از حجم 2.4 لیتر به راحتی امکان پذیر است.

توقف تولید نیسان آبی

شاسی و سیستم تعلیق نیز همچنان دست نخورده باقی مانده تا احتمالا میراث گرانقدر زامیاد در حمل بارهای فوق سنگین برای پادرا نیز حفظ شود.

توقف تولید نیسان آبی

با این تفاسیر شاید در ظاهر زامیاد آبی از خط تولید خارج شود و جای خود را به پادرای سفید بدهد اما در واقع پلت فرم 50 ساله زامیاد همچنان به حیات خود ادامه خواهد داد و تنها باید منتظر ماند و دید که پس از اعمال استانداردهای تازه، پادرا می تواند از نقطه نظر مخاطرات رانندگی و ایمنی تصادفات برتر از زامیاد ظاهر شود یا نه.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (24 مورد)
  • امیرحسین بهادری
    امیرحسین بهادری | ۱۸ تیر ۱۳۹۶

    ما یه مدل ۸۱ رو داریم هر روز یه جاش ول میشه????

  • تکنولوژی برتر
    تکنولوژی برتر | ۱۸ تیر ۱۳۹۶

    کشوری با اینهمه منابع معادن و وسعت و نیروی جوان هنوز داره ماشینای پنجاه سال پیشو تولید میکنه به نظرتون مشکل از کجاست؟

  • ARRIIA
    ARRIIA | ۱۸ تیر ۱۳۹۶

    جان سختی نیسان آبی فقط تو جاده‌های آسفالت خوبه. شما فقط چند بار این ماشینو با بار تنها یک تنی بیاری رو جاده خاکی، جلوبندیش از بین میره. از این لحاظ قابل قیاس با وانت لندکروز مدل ۱۹۸۶ نیست. در حالی که قیمتشون خیلی باهم تفاوت ندارن.

  • kamran naseri
    kamran naseri | ۱۸ تیر ۱۳۹۶

    برای مثال جایگزین نیسان برای خودرو سازان ، مهندسین محترم و طراحان گرامی میگن شاسی نیسان قبلی از ورقه فولاد ۸ میل بوده چه کاربردی داره ؟!! ما از آهن با ضخامت نهایت ۲ میل استفاده میکنم هم ارزاتره و هم ماشین سبک تر میشه پس در نتیجه جایگزین نیسان با بار سنگین از وسط نصف میشه ، و این است تفکر ایرانی

  • Rivekan
    Rivekan | ۱۸ تیر ۱۳۹۶

    طراحی 60 سال پیش نیسان می‌ارزه به این طرح جدیده ?

  • Hamed_P_Azad
    Hamed_P_Azad | ۱۸ تیر ۱۳۹۶

    البته نیسان آبی ایمنی تصادف بسیار بالایی داره. اونی که با نیسان آبی تصادف می کنه هیچ شانسی برای زنده موندن نداره ? ?

  • Writer
    Writer | ۱۸ تیر ۱۳۹۶

    من در عجبم اون نیسان چجوری چپ کرده که بارش اینجوری شده میشه یکی توضیح شده

  • soran.a
    soran.a | ۱۸ تیر ۱۳۹۶

    یه جوری میگین توقف تولید ارابه های مرگ انگار چیز بهتری واسه جایگزینی دارن ! آخه میخوا پراید و ال۹۰ باری بیارید دیگه !

  • مهدی
    مهدی | ۱۸ تیر ۱۳۹۶

    چه ماشین پیشرفته ای بود

  • pine
    pine | ۱۸ تیر ۱۳۹۶

    مگه پیکان جمع شد از خیابون؟حالا اینم یه 50 سالی تو خیابونا هست نگران نباشید

نمایش سایر نظرات و دیدگاه‌ها
مطالب پیشنهادی