محققان MIT روشی برای تولید سوخت هیدورژنی با آب و آلومینیوم توسعه دادند
هنوز تا رسیدن به تامین انرژی هواپیماها از طریق برق فاصله زیادی داریم و به همین خاطر به دنبال تولید سوختهای جایگزین مثل هیدروژن هستیم. محققان اخیرا موفق شدهاند روش سادهای برای تولید سوخت هیدروژنی ...
هنوز تا رسیدن به تامین انرژی هواپیماها از طریق برق فاصله زیادی داریم و به همین خاطر به دنبال تولید سوختهای جایگزین مثل هیدروژن هستیم. محققان اخیرا موفق شدهاند روش سادهای برای تولید سوخت هیدروژنی از آلومینیوم و آب پیدا کنند.
پژوهشگران موسسه فناوری ماساچوست (MIT) نشان دادهاند که میتوان از واکنش آلومینیوم با آب برای تولید هیدروژن استفاده کرد. این واکنش در دمای اتاق اتفاق میافتد و میتواند به تشکیل آلومینیوم هیدروکسید و نشر گاز هیدروژن منجر شود.
استفاده از این واکنش در حال حاضر به دو دلیل عمده رواج ندارد؛ اولا چون آلومینیوم در هوا آزادانهتر با اکسیژن واکنش نشان میدهد و باعث تشکیل اکسید آلومینیوم میشود، این ترکیب جلوی ترکیب آلومینیوم با آب را میگیرد. پس برای کمک به انجام واکنش باید لایه رویی اکسید آلومینیوم را جدا کرد و خود آلومینیوم را درون آب قرار داد. در این حین باید اطمینان یافت که اکسید آلومینیوم دوباره تشکیل نشود.
از سوی دیگر، از خود آلومینیوم خالص میتوان مجددا برای همین واکنش استفاده کرد. آلومینیوم در بسیاری از اقلامی که روزانه با آنها سروکار داریم از جمله قوطیهای نوشیدنی وجود دارد. در نتیجه، محققان میخواستند در این واکنش از زبالههای آلومینیومی برای تولید این سوخت استفاده کنند. ولی آلومینیومی که در این اقلام به کار میرود، اغلب با عناصر دیگری مثل سیلیکون، منیزیم یا هر دو ترکیب میشود تا در برابر خوردگی مقاومتر شود و استحکام بیشتری داشته باشد.
محققان برای جلوگیری از تشکیل اکسید آلومینیوم زبالههای آلومینیومی را با ترکیبی از گالیوم و ایندیوم میپوشانند. این ترکیب در دمای اتاق در حالت مایع باقی میماند ولی میتواند به اکسید آلومینیوم نفوذ کند و اجازه رهاسازی هیدروژن را بدهد. نکته جالب اینجاست که ترکیب گالیوم و ایندیوم با آلومینیوم واکنش نشان نمیدهد و در انتهای کار قابل بازیابی و استفاده مجدد است.
پژوهش MIT نشان میدهد که زبالههای آلومینیومی هم میتوانند به منبعی برای تولید هیدروژن تبدیل شوند. «داگلاس هارت»، استاد موسسه فناوری ماساچوست میگوید: «با استفاده از آلومینیوم به عنوان یک منبع سوختی میتوانیم هیدروژن را با چگالی به اندازه ۱۰ برابر گاز فشرده ذخیرهسازی کنیم.»
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.