محققان از تاثیر احتمالی رژیم غذایی روی وخامت وضع مبتلایان به کرونا خبر میدهند
اگرچه میدانیم برخی شرایط مانند چاقی و دیابت نوع ۲ میتوانند وضعیت بیماران مبتلا به کرونا را وخیمتر کنند، اما تاثیر رژیم غذایی روی چنین وضعیتی برای ما مشخص نیست. حالا پژوهش جدید محققان «بیمارستان ...
اگرچه میدانیم برخی شرایط مانند چاقی و دیابت نوع ۲ میتوانند وضعیت بیماران مبتلا به کرونا را وخیمتر کنند، اما تاثیر رژیم غذایی روی چنین وضعیتی برای ما مشخص نیست. حالا پژوهش جدید محققان «بیمارستان عمومی ماساچوست» نشان میدهد که افراد در صورت رعایت رژیم غذایی سالم مبتنی بر غذاهای گیاهی، با خطر کمتری برای وخیم شدن وضعیتشان روبهرو هستند. به نظر میرسد مزایای رژیم غذایی برای کووید-۱۹ ارتباط مهمی با وضع اجتماعی و اقتصادی افراد دارد.
در این مطالعه تقریبا ۵۹۳ هزار نفر در کشورهای انگلستان و ایالات متحده با اپلیکیشنهایی روی گوشیهای همراهشان در بازه زمانی ۵ فروردین تا ۱۲ آذر ۱۳۹۹ همان سال تحت بررسی قرار گرفتند. در ابتدا افراد در این اپلیکیشن به پرسشهایی درباره عادات غذایی خود قبل از همهگیری پاسخ دادند. کیفیت رژیم غذایی آنها بر اساس میزان گیاهانی مثل میوهها و سبزیجاتی که در آن استفاده میشد، رتبهبندی میشد.
در این مدت حدود ۳۲ هزار نفر به این بیماری مبتلا شدند. افرادی که در چارک بالایی نمودار سلامت غذایی قرار داشتند به نسبت افرادی که در چارک پایینی بودند، تقریبا ۹ درصد ریسک ابتلای پایینتری داشتند و حدود ۴۱ درصد هنگام ابتلا به کووید-۱۹ عوارض خفیفتری نشان دادند.
در حالی که اهمیت واکسیناسیون و ماسک زدن در محیطهای عمومی را نمیتوان نادیده گرفت، در این مطالعه مشخص شد که افراد میتوانند با رژیم غذایی سالمتر خطر ابتلا به این بیماری را کاهش دهند. علاوه بر این، مشخص شد که افرادی که درآمد پایینتری دارند نمیتوانند توجه زیادی به سلامت رژیم غذایی خود داشته باشند.
محققان متوجه شدند که رابطه همافزایی بین رژیم غذایی ناسالم و افزایش محرومیت اقتصادی-اجتماعی با خطر ابتلا به کووید-۱۹ وجود دارد. همچنین مشخص شد که خطر ابتلا به این بیماری با وجود این دو عامل در کنار هم بسیار بیشتر است.
مدلی که در این مطالعه استفاده شد نشان میدهد که اگر یکی از این دو عامل محرومیت یا رژیم غذایی ناسالم وجود نداشت، موارد ابتلا به کووید-۱۹ تقریبا یک سوم کاهش مییافت. محققان میگویند که نتایج این مطالعه هشداری برای دولتهاست تا رژیم غذایی سالم و سلامت شهروندان را در اولویت قرار دهند، در غیر این صورت دهها سال از رشد اقتصادی به خطر میافتد و نابرابریهای بهداشتی در جامعه به طور قابل توجهی افزایش پیدا میکند.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.