معاون امور صنایع وزارت صمت از پایان ممنوعیت واردات لوازم خانگی تا پایان 1400 خبر داد
شب گذشته، معاون امور صنایع وزارت صمت در گفتوگوی ویژه خبری شبکه دو سیما از پایان ممنوعیت موقت واردات لوازم خانگی تا پایان سال 1400 خبر داد. «مهدی صادقی نیارکی» با اشاره به اینکه ممنوعیت ...
شب گذشته، معاون امور صنایع وزارت صمت در گفتوگوی ویژه خبری شبکه دو سیما از پایان ممنوعیت موقت واردات لوازم خانگی تا پایان سال 1400 خبر داد.
«مهدی صادقی نیارکی» با اشاره به اینکه ممنوعیت واردات لوازم خانگی از خرداد سال 1397 آغاز شده و اردیبهشت ماه امسال نیز تا پایان سال تمدید شد، اعلام کرد: «دولت در راستای حمایت از تولید داخل، فقط می تواند موانع تعرفهای و ضوابط فنی داشته باشد. این در حالی است که ممنوعیت واردات بنا بر احکام دائمی امکان پذیر نیست.»
به گفته او اگر نیاز به حمایت داخلی هم باشد، باید به ظرفیت تولید در کشور توجه شود. در حال حاضر توان تولید داخل 16 و نیم میلیون است که از ظرفیت تولید 20 میلیونی، 3 و نیم میلیون هم کمتر است.
آیا رقابت به بازار لوازم خانگی برمیگردد؟
پایان محدودیت واردات لوازم خانگی تا پایان امسال در شرایطی است که پیش از این خط تولید لوازم خانگی سامسونگ و الجی فعالیت خود را در ایران پایان دادند و در حال حاضر فقط چند برند محدود ایرانی در داخل کشور به تولید لوازم خانگی ادامه میدهند.
از طرفی دیگر چندین کانتینر از محصولات لوازم خانگی بوش در گمرک فریز شده و تا امروز امکان آزادسازی آن فراهم نشده است. البته دلیل عدم ترخیص محصولات بوش از آنجایی است که بانک مرکزی منشاء ارزی این محموله را تایید نکرده است.
با پایان یافتن ممنوعیت موقت واردات لوازم خانگی به کشور، در روزهای گذشته شاهد اعتراض برخی موافقان تولید داخل در شبکههای اجتماعی بودهایم. همچنین انجمن صنایع لوازم خانگی ایران در تیر ماه امسال خواستار ممنوعیت واردات لوازم خانگی برای یک دوره حداقل پنج ساله به منظور حمایت از صنایع داخلی شد.
این در حالی است که مخالفان بسته ماندن مرزهای کشور و جلوگیری از واردات محصولات متنوع و به بازار لوازم خانگی، تولید داخل را پاسخگوی نیاز بازار ندانسته و بازار انحصاری را انتخابی مناسب برای توسعه و پیشرفت لوازم خانگی داخلی نمیدانند.
از تولید داخل تا بازار رقابتی
هرچند ممنوعیت رسمی و قانونی لوازم خانگی از سال 97 تا امروز تلاش کرد تا حمایتهای لازم را تولید داخل اجرایی کند، اما در چنین شرایطی همواره شاهد واردات غیررسمی محصولات از مبادی مرزی و فروش این کالاها در بازار مصرف لواز خانگی بودیم.
از همین رو است که گروهی بر این باورند که رفع ممنوعیت واردات موقت امکان واردات کالاهای بدون اصالت را نیز به شکل قابل توجهی کاهش خواهد داد. حالا با برداشته شدن ممنوعیت واردات از پایان سال 1400 باید دید آیا بازار رقابتی آنطور که باید در حوزه لوازم خانگی شکل خواهد گرفت؟
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.