ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

کارت به کارت
تکنولوژی

محدودیت جدید بانک مرکزی برای کارت به کارت؛ تراکنش دریافتی روزانه تنها 20 بار

بانک مرکزی به منظور رصد تراکنش‌های مشکوک، محدودیتی جدید را برای کارت به کارت به بانک‌ها ابلاغ کرده است که طبق آن هر فرد با کد ملی مشخص، تنها می‌تواند روزانه 20 تراکنش کارت به ...

مجتبی آستانه
نوشته شده توسط مجتبی آستانه | ۳۰ شهریور ۱۴۰۰ | ۱۵:۱۵

بانک مرکزی به منظور رصد تراکنش‌های مشکوک، محدودیتی جدید را برای کارت به کارت به بانک‌ها ابلاغ کرده است که طبق آن هر فرد با کد ملی مشخص، تنها می‌تواند روزانه 20 تراکنش کارت به کارت برای واریز به حسابش داشته باشد. به نظر می‌رسد این ابلاغیه، کسب‌وکارهای فعال در شبکه‌های اجتماعی را با چالشی جدی رو به رو سازد.

به گزارش پیوست و طبق بخشنامه بانک مرکزی، بانک‌ها بایستی سازوکاری را فراهم کنند تا تراکنش‌های واریز به حساب افراد محدود شود و بتوانند سقف 20 تراکنش را شناسایی کنند. هرچند احتمال دارد این عدد، تغییر کند اما این اقدام بانک مرکزی به منظور شناسایی و رصد تراکنش‌های مشکوک صورت گرفته است.

نکته قابل توجه در اجرای این طرح، محدود شدن تراکنش کارت‌به‌کارت به کد ملی افراد است تا امکان استفاده از کارت‌های متعدد برای افراد وجود نداشته باشد. در واقع بانک مرکزی می‌خواهد با متمرکز کردن حساب‌های بانکی امکان تقلب و تخلف را کاهش دهد.

همچنین در این بخشنامه پیش‌بینی شده است سقف ماهانه 80 تراکنش «واریز به» برای کارت‌‌به‌کارت در نظر گرفته شود. در این صورت افرادی که متقاضی واریز وجه به صورت کارت‌به‌کارت هستند باید این سقف میزان تراکنش را در نظر داشته باشند.

طبق این بخشنامه بانک مرکزی به بانک‌ها سه ماه فرصت داده است تا زیرساخت مناسب برای پیاده‌سازی این دستورالعمل را در زیرمجموعه خود فراهم کنند.

با توجه به این که بسیاری از کسب‌وکارهای اینترنتی بالاخص فعال در شبکه‌های اجتماعی، از روش کارت‌به‌کارت برای ارائه خدمات به مشتریان خود استفاده می‌کردند، این ابلاغیه، چالشی جدی برای کسب و کارشان به همراه خواهد داشت.

این در حالی است که الزامی شدن ای‌نماد برای ارائه درگاه پرداخت به کسب‌وکارهای اینترنتی طی ماه‌های گذشته، به موضوع داغ تجارت الکترونیک تبدیل شده بود که در نهایت منجر به رونمایی از «ای‌نماد بدون ستاره» توسط مرکز توسعه تجارت الکترونیک برای کسب‌وکارهای خرد شد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (3 مورد)
  • بابک براتی
    بابک براتی | ۳۱ شهریور ۱۴۰۰

    تمامی سایت‌های شرطبندی درگاه پرداخت دارند، پس مشکلی پیدا نمی‌کنند. اما کسب و کار مردم عادی دچار اخلال می‌شه. مخصوصا افرادی که از طریق شبکه‌های اجتماعی فروششون رو انجام می‌دن. شما فرض کن کسی با شما خصومت داشته باشه، ۸۰ تا تراکنش هزار تومنی به حساب شما می‌زنه، برای یک ماه ورودی تمامی حسابهات بسته می‌شه!
    این ایده‌های ناب چطوری فقط به ذهن مسئولین جمهوری اسلامی می‌رسه؟ می‌شینن فکر می‌کنن که چطوری یه سنگ دیگه هم جلوی پای مردم بندازیم. وقتی تراکنش داره در بستر بانکی انجام میشه، تمامی داده‌های لازم برای شناسایی تراکنش‌های مشکوک رو دارید. مشکل شمایین که روش نظارت رو بلد نیستید، وگرنه الگوی تراکنش‌های سیستم‌های قمار رو خیلی راحت‌تر می‌شه شناسایی کرد، بدون اینکه به کسب و کار مردم آسیب زد.

  • Farzad6058
    Farzad6058 | ۳۰ شهریور ۱۴۰۰

    اینا کلا از مغزشون استفاده خاصی نمیکنن

    • itookan
      itookan | ۳۱ شهریور ۱۴۰۰

      مغز؟ اینا؟

مطالب پیشنهادی