ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

فناوری ایران

هشدار درباره سوءاستفاده از گزینه «مدیریت نقدینگی» در انتقال پایا

بانک مرکزی با صدور اطلاعیه‌ای، نسبت به بروز برخی سوءاستفاده‌ها و اشتباهات در انجام تراکنش‌های بانکی از طریق سامانه‌های پایا، ساتنا و پل هشدار داد.

مجتبی آستانه
نوشته شده توسط مجتبی آستانه | ۲۲ تیر ۱۴۰۴ | ۱۲:۳۱

بانک مرکزی هشدار داده در صورتی که هنگام انتقال پایا به حساب افراد دیگر، گزینه «مدیریت نقدینگی» انتخاب شود، وجه به حساب مقصد منتقل نمی‌شود و پس از مدتی به حساب واریزکننده باز می‌گردد. این رویه، به فرصتی برای کلاهبرداری تبدیل شده و در مواردی خریدار با ادعای انجام تراکنش، کالا را تحویل گرفته، اما در عمل پولی به حساب فروشنده واریز نشده است.

به گزارش دیجیاتو و به نقل از تسنیم، بانک مرکزی با صدور اطلاعیه‌ای، نسبت به بروز برخی سوءاستفاده‌ها و اشتباهات در انجام تراکنش‌های بانکی از طریق سامانه‌های پایا، ساتنا و پل هشدار داد و نکاتی مهم در این زمینه اعلام کرد.

بنابراعلام بانک مرکزی، گزینه مدیریت نقدینگی برای انتقال پایا را تنها در صورتی می‌توان انتخاب کرد که صاحب حساب مبدا و مقصد یک نفر باشد.

هشدار درباره گزینه مدیریت نقدینگی در پایا

رسید پایا و ساتنا به معنی پرداخت قطعی نیست

در این اطلاعیه تأکید شده است که هیچ‌گونه رسید تراکنش، اعم از الکترونیکی یا غیرالکترونیکی، تا زمان واریز قطعی وجه به حساب مقصد معتبر نبوده و امکان جعل یا سوءاستفاده از رسیدهای فاقد اعتبار وجود دارد. حتی تراکنش‌هایی که دارای رسیدهای مهرشده توسط بانک هستند نیز ممکن است مشکوک بوده و توسط سامانه‌های نظارتی بانک مرکزی شناسایی و متوقف شوند.

از نظر محدودیت‌های مبلغ، سامانه ساتنا دارای کف مبلغ 100 میلیون تومان برای هر دستور پرداخت است. یعنی برای انتقال وجه کمتر از 100 میلیون تومان نباید از سامانه ساتنا استفاده کنید.

در سامانه پایا هم سقف دستور پرداخت نیز 200 میلیون تومان است. در سامانه پل نیز سقف پرداخت‌ها برای تراکنش‌های غیرحضوری 50 میلیون تومان و تراکنش‌های حضوری 100 میلیون تومان است.

بانک مرکزی در پایان از عموم شهروندان خواست در انجام تراکنش‌های بانکی، با رعایت مقررات و نکات ایمنی اعلام‌شده، از بروز خسارات احتمالی و مشکلات مالی جلوگیری کنند.

مجتبی آستانه

دانشجوی برق بودم، تو دانشگاه برنامه‌نویسی درس می‌دادم، اما در نهایت خبرنگار شدم. چراییش هم به یک سوال تکراری هم‌دانشگاهیم بر می‌گرده: «چرا نمی‌نویسی؟». به بررسی صورت‌های مالی و تحلیل کسب‌وکارها علاقمندم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی