دیجیتک؛ چرا اپل از توسعهدهندهها کپی میکند؟
اپل اگر نوآورترین کمپانی جهان نباشد، قطعا در لیست این کمپانیها جایگاهی بین یک تا سه را در اختیار دارد. اما همین کمپانی بارها و بارها از توسعهدهندهها کپیبرداری کرده و به با تغییر یا اضافه کردن یه ویژگی خیلی ساده، آن را به عنوان یک نوآوری جدید به کاربر نشان میدهد. در این ویدیو به سراغ روند کپی کاری اپل از توسعهدهندهها میروم.
تماشای ویدیو در یوتوب دیجیاتو:
تماشای ویدیو در آپارات دیجیاتو:
ایدهدزدی یا به زبان کمی نرمتر کپیبرداری از ایدههای دیگران فقط مختص به اپل نیست، اما شاید اولین بار این کمپانی به سراغش رفته باشد. تقریبا ۲۰ سال پیش و در زمانی که اپل هنوز «اسپاتلایت» (ویژگی جستجو در آیفون و مکبوک) را به صورت فعلی توسعه نداده بود، اپلیکیشنی داشت به نام «شرلاک». این اپلیکییشن یه نسخه ضعیف از اسپاتلایت به حساب میآمد به کاربرا اجازه میداد به سادگی محتوای درون مک خود را جستجو کند. با این حال شرلاک ویژگیهای نظیر تبدیل واحدهای پولی به هم، ماشین حساب و جستجوی یاهو دیرکتوری را نداشت.
این جا بود که اپلیکیشن «واتسون» که توسط یک توسعهدهنده مستقل توسعه داده شده بود، به داد کاربران رسید و به آنها اجازه داد تمامی کمبودهای شرلاک را فراموش کنند. این رویه در مکینتاش ۸ و ۹ ادامه داشت و هر دو اپلیکیشن درست مانند دنیای تخیلی شرلاک هولمز و جان واتسون در کنار یکدیگر به کاربران خدمت میکردند تا این که اپل تصمیم گرفت در مکینتاش ۱۰ تمام ویژگیهای واتسون را به شرلاک اضافه کند. از همان تاریخ یعنی در سال ۲۰۰۲، واژه «شرلاکینگ» متولد و به تمام ایدههایی که اپل از توسعهدهندهها کپی کرده، اعطا شد.
شرلاکنیگ به کرات در طول تاریخ توسط اپل انجام شده و فقط در مکاواس «High Sierra» نزدیک به ۱۶ مورد از ایدههای توسعهدهندگان شرلاک شدند. جدیدترین شرلاکینگ اپل که شاید یکی از عجیبترینهای آن هم باشد، مربوط به کیبورد اپل واچ سری ۷ میشود که یک کپی ناشیانه از اپ فلیکتایپ است. داستان دادگاهی شدن اپل به دلیل کپی از همین کیبورد و مثالهای عجیبتر از شرلاکینگ را میتوانید در ویدیوی فوق تماشا کنید.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.