ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

کسب و کار

گفتگو با پویا پیرحسینلو: ابر آروان چرا و چطور به دنبال بین‌المللی شدن است؟

فعالیت بین‌المللی معمولاً عبارت غریبی بین کسب‌وکارهای ایرانی است. اگرچه در بازار بسته ایران به بخشی از کسب‌وکارها بد نمی‌گذرد اما حقیقت این است که سال‌هاست حلقه تحریم به حدی تنگ شده که داشتن مشتری ...

امیر مستکین
نوشته شده توسط امیر مستکین | ۲۱ مهر ۱۴۰۰ | ۲۰:۰۰

فعالیت بین‌المللی معمولاً عبارت غریبی بین کسب‌وکارهای ایرانی است. اگرچه در بازار بسته ایران به بخشی از کسب‌وکارها بد نمی‌گذرد اما حقیقت این است که سال‌هاست حلقه تحریم به حدی تنگ شده که داشتن مشتری خارجی و کسب درآمد ارزی واقعی، برای استارتاپی که در دل تهران فعال است چیزی جز رویا نیست. از طرفی شاید برندهای بزرگی مثل دیجی‌کالا یا اسنپ همیشه دست‌کم سودای سر زدن به کشورهای همسایه را داشته‌اند و بعید هم نیست در آینده نزدیک خبرهایی در این رابطه به گوش برسد، اما بیش از یک سال است که ابر آروان مدعی بوده مشتری خارجی دارد و اساسا طرح تجاری‌اش با داشتن مشتریان خارجی مفهوم پیدا می‌کند. اکنون نیز آروان قدم‌های تازه‌ای در همین مسیر برداشته است.

آروانی که در ماه‌های اخیر با بحران‌ها و حواشی مختلف روبه‌رو بوده اکنون در آرامش طرح‌های بزرگی در سر می‌پروراند. وقتی پای صحبت مدیرعامل جوانش که از نوع گفتارش به نظر می‌رسد حالا پخته‌تر نیز شده بنشینید، می‌بینید که برای آنچه می‌گوید هیجان دارد چراکه به تازگی با سرمایه‌گذاری حدود ۵ میلیون دلاری پاپ‌سایت‌های سرویس CDN را در سطح جهان دوبرابر کرده است. با «پویا پیرحسینلو» مدیرعامل ابر آروان در مورد همین تغییرات، تلاش برای حرکتش به سوی بین‌المللی شدن ابر آروان، طرح صیانت و البته همکاری یا عدم همکاری این شرکت در توسعه شبکه ملی اطلاعات گفتگو کردم که در ادامه می‌خوانید.


امیر مستکین، دیجیاتو: به تازگی اعلام کرده‌اید که تعداد‌ پاپ سایت‌های خارجی ابر آروان برای سرویس CDN دو برابر شده است. این کار چه ضرورتی داشت؟

پویا پیرحسینلو، مدیرعامل ابر آروان: وظیفه اصلی CDN این است که محتوا را از نزدیک‌ترین نقطه جغرافیایی به دست کاربر نهایی برساند. در کنار این موضوع، ده‌ها قابلیت مختلف از جمله امکانات متنوع امنیتی در اختیار کاربر قرار می‌دهد اما ذات اصلی‌اش افزایش سرعت و شتاب‌دهی است.

در نتیجه یکی از شاخص‌هایی که قدرت CDNها را در جهان نشان می‌دهد، این است که چه پوششی در سطح جهان دارند و در نتیجه، چقدر می‌توانند به کاربر اطمینان دهند که در نقاط مختلف کمترین تاخیر و بالاترین سرعت را ارائه می‌دهند.

بر اساس همین نقشه راه، ابر آروان همیشه در حال اضافه کردن به پاپ سایت‌های خود بوده است. ما هم در ایران و در استان‌های مختلف (تهران، تبریز، مشهد، شیراز، اصفهان) و هم در داخل شبکه اپراتورهای مختلف مثل همراه اول، ایرانسل، فناپ تلکام، رسپینا، مبین‌نت، پارس آنلاین، های‌وب، مخابرات و... حضور داریم. از طرف دیگر اولویت ما بوده است که در کشورها و نقاط جغرافیایی خارج از کشور هم حضور جدی داشته باشیم، به خصوص در نقاط مختلفی در آمریکای شمالی و اروپا که حساسیت کاربران روی آن بیشتر است.

چرا در این دو منطقه اهمیت پوشش CDN بیشتر است؟

دو نکته دارد. ابتدا اینکه کاربران ایرانی خیلی از VPN استفاده می‌کنند. و دیگری هم موتورهای جستجو و بات‌هایی که رتبه‌بندی نتایج جستجو را انجام می‌دهند، معمولا در آمریکای شمالی هستند.

اگرچه افزایش پاپ سایت‌ها و سطح پوشش برای مشتری ایرانی جذاب است و باعث بهبود کیفیت هم می‌شود، اما این افزایش پوشش، برای مشتریان خارجی ما بسیار حیاتی بوده است. به این شکل ما می‌توانیم پوشش بسیار کامل‌تری در دنیا داشته باشیم.

به همین دلیل، سرمایه‌گذاری در بخش خارجی را بیشتر و بیشتر می‌کنیم و برای ما اهمیت دارد تا بتوانیم رقابت خوبی در بازار جهانی داشته باشیم. این پیشرفت به مرور رتبه‌بندی ما در CDNهای جهان را هم بهبود خواهد داد.

هزینه انجام این‌کار چقدر بود؟

تا امروز ما هزینه‌های سرمایه‌گذاری خارجی‌مان را اعلام نکرده‌ایم. اگر بخواهم به شکل کلی بگویم، یک بودجه حدود ۵ میلیون دلاری برای این فاز از سرمایه‌گذاری در بازار بین‌المللی پیش‌بینی کرده‌ایم. تغییراتی که انجام شده، از محل همین بودجه بوده است.

در خبری که چند هفته پیش منتشر کردید، گفتید که فاصله‌ی زیرساخت CDN خود را با رقبای جهانی کاهش داده‌اید. امروز با رویکردهای جدید قرار است این فاصله چقدر و به چه شکل کمتر شود؟

چهار شاخص مهم وجود دارد که CDNها را می‌توان توسط آن‌ها سنجید و مقایسه کرد. قیمت‌گذاری، پوشش جهانی، تعداد کاربران، نوع تکنولوژی، این چهار شاخص اصلی هستند.

از نظر قیمت‌گذاری، ما همیشه یکی از اقتصادی‌ترین CDNهای دنیا بودیم . زمانی که بر اساس ترافیک پول می‌گرفتیم [قبل از ۱۴۰۰]، از نظر گیگابایتی، با اختلاف ارزان‌ترین CDN بودیم هرچند که نرخ تبدیل دلار به ریال هم تاثیر داشت. بین ارائه‌دهندگان CDN، یک شرکت روش قیمت گذاری متفاوتی دارد که «کلودفلر» با بیشترین سهم بازار جهانی است. این شرکت ترافیک را محدود نمی‌گذارد و بر اساس قابلیت‌ها پلن‌بندی می‌کند. در نتیجه می‌توان گفت که کلودفلر با اختلاف اقتصادی‌ترین CDN دنیا بوده و بازی بین بقیه بازیگران تقسیم می‌شده. 

ما از ابتدای ۱۴۰۰ مسیر‌مان را تغییر دادیم و در فاز اول ترافیک ایران را رایگان کردیم که از نظر درآمدی فشار بزرگی روی ما محسوب می‌شد. و بالاخره و به‌واسطه‌ی همین توسعه‌ی زیرساخت در پاپ‌سایت‌های بین‌المللی، از ابتدای مهر ۱۴۰۰ ترافیک خارجی برای محصول CDN‌ آروان به‌طور کامل و برای تمام مشتریان رایگان شده است. 

مزیت رقابتی کلودفلر در ترافیک رایگان بود و ما همیشه می‌خواستیم در کنار توسعه‌ی امکانات و زیرساخت، با رایگان کردن ترافیک، استفاده از محصول خودمان را جذاب‌تر کنیم. در حال حاضر امکانات بسته‌ی پایه و رایگان CDN ابر آروان شامل امنیت ابری، ۱۰ قانون فایروال، Caching و امکان تنظیم ۵ قوانین صفحات است و در تعداد Request و ترافیک هم به‌شکل نامحدود رایگان شده است.

در اصل این دومین کاهش قیمت ما در یک‌سال است و شاید الان و بعد از این تغییرات، به جرات بتوانیم بگوییم اقتصادی‌ترین CDN جهان هستیم. اگرچه ما پیشرو بازار ایران هستیم اما برایمان مهم است که هزینه‌ها را کاهش و کیفیتی که کاربران دریافت می‌کنند را افزایش دهیم و البته نسبت به رقبای خارجی رقابت‌پذیرتر باشیم. 

اما برای شاخص‌های دیگر، مثلا اینکه ما چقدر از مارکت دنیا را داریم، سایت‌هایی همچون W3Techs، عملکرد شرکت‌ها را بررسی می‌کنند. در سطح جهانی ما تقریبا ۵۰ هزار دامنه را سرویس‌دهی می‌کنیم و آروان با توجه به رتبه نهم خود در بازار جهانی، سهم ۰٫۶ درصدی از این بازار را دارد. هدف‌مان این است که ظرف یک سال آینده به سهم بازار یک درصدی در کل دنیا برسیم.

از نظر شاخص تکنولوژی، یکی از پرقابلیت‌ترین و های‌تک‌ترین CDNهای جهان را ارائه می‌دهیم. البته امروز منبع معتبری برای اینکه این مقایسه را انجام دهد وجود ندارد؛ هر چند CDN Planet مقایسه‌هایی انجام می‌دهد اما بیشتر حاصل خوداظهاری است. مرجعی که به شکل مداوم داده‌ها را بررسی کند وجود ندارد و خودمان، تصورمان بر این است که جزو پنج CDN های‌تک جهان هستیم. البته که همیشه در این موضوعات جای بحث‌وگفتگو هم وجود دارد. 

در شاخص پوشش جهانی که باعث کاهش Latency یا تاخیر می‌شود، جزو ۱۵ سرویس‌دهنده برتر دنیا هستیم و با این تغییراتی که می‌دهیم، پیش‌بینی می‌کنیم وارد لیست ۱۰ سرویس‌دهنده برتر شویم. البته این شاخص در کشورها و قاره‌های مختلف متفاوت است. برای مثال ما امروز در ترکیه در وضعیت بسیار خوبی داریم، ولی در پوشش جهانی جزو ۱۵ سرویس‌دهنده برتریم و امیدوارم ماه آینده وارد ۱۰ گزینه اول شویم.

نهایتاً کم شدن شکاف شما با رقبای خارجی، چه اثری روی ابر آروانی دارد که بیزینس خود را از داخل یک کشور به شدت تحریم شده مدیریت می‌کند؟ شما همیشه مدعی بوده‌اید که فراتر از مرزهای ایران فکر می‌کنید و یک سرویس دهنده جهانی هستید. اما این هدف با شرایط امروز ایران و تحریم‌ها، چقدر واقع‌بینانه‌ست؟

خیلی سخت است. ما در شرایطی هستیم که از نظر تحریمی وضعیت وحشتناکی داریم که روز به روز بدتر شده؛ مخصوصا از زمان خروج آمریکا از برجام. همه‌ی این‌ها در حالی بود که ما هویت مستقل اروپایی داریم و به شکل قانونی کار سرویس‌های بین‌المللی را انجام می‌دهیم اما در هر صورت برچسب کشور تحریم شده، آزار دهنده است. از طرفی ما داخل کشور هم موانع بسیار زیادی دارد. گاهی می‌خواهم چیزهایی که نمی‌شود گفت را بنویسم تا ۱۰-۲۰ سال بعد خاطره‌ها را منتشر کنیم.

اما اتفاقی که می‌افتد فراتر و تلخ‌تر از محدودیت‌های داخلی و خارجی است. ما تلاش می‌کنیم به کشورهای دیگر صادرات و فروش داشته باشیم اما گاهی می‌بینیم مردم به جای اینکه خوشحال شوند، ناراحت می‌شوند و این بیشتر به خاطر انبوهی از دروغ‌ها و تهمت‌هایی است که به عمد درباره ما گفته شده. 

اما در برابر تمام این مشکلات انتخاب ما چیست؟ این است که ناامید باشیم و تلاش نکنیم؟ ما این را انتخاب نمی‌کنیم. انتخاب ما این است که بجنگیم، تلاش کنیم و امیدوارم باشیم.

تا امروز تمرکز رشد بخش بین‌الملل ما، روی کشورهای در حال توسعه بوده. به دلیل بزرگی بازار آمریکای شمالی، الان داریم به این بازار هم فکر می‌کنیم. برای اینکه بتوانیم با غول‌هایی که در این منطقه هستند رقابت کنیم باید ببینیم مزیت رقابتی ما چیست و چه محصولی را عرضه کنیم که رقبا آن را ارائه نمی‌دهند. ما واقعاً ۵ سال به این ایده فکر کردیم. تصور می‌کنیم می‌توانیم حتی در آمریکای شمالی و اروپا هم سهم بازار بگیریم، هرچند تاکید می‌کنم تمرکز اول ما همچنان کشورهای در حال توسعه خواهد بود.

چند هفته پیش اعلام کردید که بیشتر از ۴۰هزار مشتری فعال از ۴۳ کشور جهان دارید. الان چند درصد مشتریان CDN شما، خارجی هستند؟ چه هدف‌گذاری برای افزایش مشتریان خارجی دارید؟

ابتدا توضیح دهم که کلمه مشتری برای کاری که ما انجام می‌دهیم تا حدی غیر دقیق و تفسیر پذیر است؛ مثلا دامنه، دامنه فعال، کاربر رجیستر شده و وریفای شده هر کدام بحث‌های متفاوتی هستند. عدد ۴۰ هزار مشتری فعال که در خبر آمده بود، شامل مشتریان ایرانی نیز می‌شود. ما ۱۵ هزار مشتری بین‌المللی وریفای شده داریم و تعداد کاربران فعال بین‌المللی ما بیشتر از ۱۰۰۰ مشتری ماهانه است. ​​آروان در محصول CDN در مجموع به حدود ۵۰ هزار دامنه سرویس می‌دهد.

در گام اول نگاه ما به کشورهای در حال توسعه است. هند، ترکیه، برزیل، پاکستان و اندونزی بیشترین سهم را بین مشتریان ما دارند. در آینده به سمت اروپا و آمریکای شمالی هم می‌رویم و امیدواریم خیلی زود به سهم ۱ درصدی از بازار جهانی دست پیدا کنیم.

هدف‌گذاری عددی برای تعداد مشتریان خارجی مشخص کرده‌اید؟

هنوز در حال نهایی کردن پلن ابر آروان برای هدف‌گذاری‌های بین‌المللی تا پایان ۱۴۰۱ هستیم. احتمالا در هفته‌های آینده می‌توانم به شکل دقیق‌تری عدد بیان کنم.

تصور کنید خود شما مدیر سازمان یا کسب‌وکاری در خارج از ایران هستید. چرا باید از یک سرویس دهنده ایرانی استفاده کنید؟ ابر آروان چه مزیتی ایجاد کرده که شرکت یا سازمان خارجی بخواهد با وجود حضور نام شما در بین ده CDN پرکاربرد جهان، ریسک‌های فعالیت با یک سرویس دهنده ایرانی را بپذیرد؟

در چند بخش به این سوال جواب می‌دهم. بخش اول اینکه مشتری خارجی دارد از یک شرکت آلمانی سرویس می‌گیرد. البته مشخص است که Technology Provider این شرکت آلمانی، یک شرکت ایرانی است، اما آن مشتری در حال سرویس گرفتن از یک شرکت آلمانی است.

یعنی شما در داخل آلمان شرکتی ثبت کرده‌اید که مشتری غیر ایرانی از آن‌جا سرویس می‌گیرد؟

بله. تا کنون چند بار گزارش‌های بسیار بسیار دروغی علیه ابر آروان به نهادهای بین‌المللی ارائه شده. ولی ما تمام اقدامات‌مان قانونی بوده و در چارچوب قوانین اتحادیه اروپا فعالیت کرده‌ایم. در هر صورت مشتری خارجی از یک شرکت آلمانی سرویس می‌گیرد. آن شرکت آلمانی یک Technology Provider ایرانی دارد به نام ابر آروان. پس عملاً ما نقش تولیدکننده و تامین‌کننده تکنولوژی را داریم.

بخش دیگر موضوع، مزیت رقابتی است. ما قبلاً یک لیست مقایسه‌ای را از تفاوت‌ها و مزیت‌های بین کلودفلر و آروان منتشر کردیم. در دو پلن رایگان و رشد ما ۳۰ درصد قیمت کمتر از کلودفلر را با ۳۰ درصد قابلیت‌های بیشتر ارائه می‌دهیم. پس ما محصول بسیار رقابتی داریم که از برخی منظرها بهترین انتخاب برای مشتریان است.

علاوه بر آن، زنجیره محصول کامل‌تری داریم. به عنوان مثال کاربر می‌تواند به شکل همزمان از آبجکت استوریج ما استفاده کند، ویدیو استریم کند، کلود سرور استفاده کند و CDN را هم داشته باشد. الان مشتری می‌تواند یک سایت داینامیک یا استاتیک ۱۰۰ درصد رایگان از ما بگیرد. از هیچ پروایدر بین‌المللی نمی‌تواند چنین سرویسی بگیرد. یعنی می‌تواند روی کانتینر ما یک سایت داینامیک بسازد، وردپرس یا هر CMSی که می‌خواهد را روی آن بالا بیاورد، به آبجکت استوریج متصلش کند و ۵ گیگ فضای رایگان دریافت کند، از DNS و CDN ما استفاده کند و ترافیک تقریبا نامحدود داشته باشد، ۱۰ گیگابایت هم استریمینگ ویدیو با ترافیک نامحدود داشته باشد. این باندلی است که می‌تواند به یک سایت داینامیک، یک سرویس کامل بدهد که ما آن را به شکل رایگان ارائه می‌کنیم. این امکانات هم برای کاربر ایرانی بسیار جذاب است هم برای کاربر بین‌المللی.

افزایش پاپ‌سایت‌ها در کشورهای مختلف چه اثری روی مشتریان ایرانی شما دارد؟

کسب‌وکار داخل کشور می‌تواند خیالش راحت باشد که کاربر ایرانی چه از VPN استفاده کند و چه نکند می‌تواند در هر صورت با بالاترین کیفیت به سرویس دسترسی داشته باشد. یا اگر سرویس‌گیرنده از ما، مشتری یا کاربر بین‌المللی دارد، می‌تواند از کیفیت سرویسی که کاربر خارجی‌اش دریافت می‌کند اطمینان داشته باشد. از طرفی مشتری ما می‌تواند مطمئن باشد که موتورهای جستجو و بات‌ها در هر حالتی، ایده‌آل‌ترین کیفیت را دریافت خواهند کرد.

ما فراتر از این، چندین قابلیت فوق‌العاده‌ برای اینترپرایزها داریم، به طور مثال مسیریابی هوشمند یا اسمارت روتینگ ماست که این قابلیت را نیز کمتر CDNی در سطح جهان ارائه می‌دهد. پاپ سایت‌های ما یک نتورک مش دارند که می‌توانند مسیرهای کانجست شده یا دارای اختلال بین‌الملل را با مسیرهای بهتر جایگزین کنند. در این حالت حتی اگر سرور اصلی مشتری در نقاطی از دنیا از دسترس خارج شود، نتورک ما کمک می‌کند تا باز هم سرویس در تمام نقاط جهان دسترس‌پذیر شود.

وضعیت آپ‌تایم CDN به چه شکل بوده و آیا در اتفاقاتی که عید امسال برای ابر آروان افتاد سرویس CDN هم تاثیر گرفت؟

به هیچ وجه هیچ اختلالی روی سرویس CDN نداشتیم. در بیشتر ماه‌ها آپ‌تایم ۹۹.۹۹۹ درصد روی CDN داریم. اگر هم داون تایمی داشتیم، مربوط به یک منطقه جغرافیایی خاص، و مربوط به بخشی از مشتریان بوده و داون تایم سراسری نداشتیم. در مجموع باندل CDN ما، اولین محصول آروان، پیشروترین، های‌تک‌ترین و در یک کلام پرچمدار محصولات ابر آروان و واقعا یک محصول در ابعاد جهانی است. امیدوارم بتوانیم سایر محصولات‌مان را هم به این بلوغ برسانیم. در تلاشیم به سمتی حرکت کنیم تا کل زنجیره محصولاتی که آروان تولید می‌کند در بهترین پوزیشن جهانی قرار بگیرند.

ابر آروان امروز چه سهمی از بازار CDN ایران دارد؟ 

متاسفانه در داخل کشور منبعی برای رتبه‌بندی و مقایسه رسمی سهم بازار وجود ندارد. با بررسی ۱۰هزار سایت پربازدید الکسا در ایران می‌توانیم به این نتیجه برسیم که از بین سایت‌های ایرانی که از CDN استفاده می‌کنند، سهم کلادفلر۷۰ درصد و سهم ابر آروان ۲۵ درصد است. امیدواریم سهم‌مان را تا پایان سال به ۴۰ درصد برسانیم و در آینده از کلودفلر در داخل ایران عبور کنیم.

در واقع معتقدید بین بازیگران ایرانی و داخل ایران رقیب خاصی ندارید. 

در سرویس CDN شرکت‌های ایرانی بسیار قابل احترامی حضور دارند و حتما محصولات خوب و آینده داری دارند و برایشان آرزوی موفقیت می‌کنیم. اما اگر به آمارها نگاه کنیم حداقل ۹۵ درصد بازار ایران در اختیار کلودفلر و ابر آروان است. 

بر اساس آنچه می‌گویید سهم شما بالای ۹۰ درصد درست است؟

بله سهم ابر آروان بین CDN Providerهای ایرانی بسیار بالاست است. در این میان یک نکته قابل توجه هم وجود دارد. خوشبختانه، امروز نه کلودفلر از سمت ایران فیلتر است و نه از سمت آنها تحریم شده. همین که این شرکت در ایران دو برابر ما سهم بازار دارد نشان می‌دهد که کاربران ایرانی به سادگی می‌توانند کلودفلر را بدون مشکل انتخاب کنند. و حالت ایده‌آل هم این است که تمام کلود پروایدرهای جهان در ایران پاپ سایت و دفتر رسمی داشته باشند.

با توجه به اینکه ایده جهانی شدن را به شکل جدی پیگیری می‌کنید، و این موضوع هم قابل انکار نیست که یکی از شرکت‌های مهم در لایه زیرساخت برای کسب‌وکارهای ایرانی هستید، دیدگاه شما نسبت به وضعیت اینترنت ایران در دوره سیاسی جدید و همینطور طرح پرحاشیه صیانت چیست؟

صریح بگویم، ما جزو شرکت‌هایی هستیم که از دو طرف تحت فشار‌های غیر منصفانه هستیم. هم از طرف افراد موافق و هم منتقدین سیاست‌های کشور. بخش‌هایی در حاکمیت ما را متهم می‌کنند به اینکه خیلی صریح هستیم و انتقاد می‌کنیم؛ رسمی یا غیر رسمی، ناراحتی‌هایشان را از ما بیان می‌کنند. بحث طرح صیانت هم که پیش آمد ما جزو شرکت‌هایی بودیم که بیانیه رسمی دادیم و مخالفت کردیم. در کنار شرکت‌های دیگر صراحتاً موضع خود را اعلام کردیم که این طرح چقدر می‌تواند مخرب باشد. 

حتی داخل بازارچه‌ی CDN افزونه‌ای را قرار دادیم تا سایت‌ها بتوانند با یک کلیک برچسب مخالفت با طرح صیانت را به سایت خود اضافه کنند. چند هزار سایت و اپ از این قابلیت استفاده کردند و خود سایت آروان هم این افزونه را قرار داده بود. نظر ما صریح است که چقدر طرح مخرب است و باز هم جالب است که عده‌ای آن طرف اعتراض می‌کنند و به دروغ می‌گویند ما در طرح صیانت دخیل هستیم.

دروغ گاهی آنقدر تکرار می‌شود که در ذهن افراد تبدیل به امری بدیهی می‌شود؛ وقتی که به شکل سیستماتیک و به شکل پرفشار موضوعی به این شکل بیان می‌شود و تصویری که می‌خواهند می‌سازند. حالا ما باید چند برابر قبل تلاش کنیم تا تصویر واقعی‌مان را یادآوری کنیم.

و پیش‌بینی شما درباره وضعیت اینترنت ایران در دوره سیاسی جدیدی که آغاز شده چیست؟

پیش‌بینی سختی است و واقعا قطعیتی وجود ندارد. اگر بگویم همه پیش‌بینی‌ام از آینده مثبت و عالیست، که خب غیر واقعی است، کارهایی انجام می‌شود که به شدت نگران‌کننده‌ است. از آن طرف اگر بگویم اتفاق‌های تلخی در راه است که خب فقط باعث ناامیدی می‌شود. سعی می‌کنم پیش‌بینی نکنم. سعی می‌کنم دعا کنم که تصمیم‌گیران، کشور را به سمت فضای آزاد و رقابتی ببرند و البته که اعتماد عمومی را به مردم برگردانند.

به عنوان سوال آخر: اولین وعده وزیر ارتباطات تحقق شبکه ملی اطلاعات بود. شما سال گذشته در پروژه ابر ایران یکی از شرکت‌هایی بودید که با وزارت ارتباطات قرارداد همکاری بست که البته حواشی مختلفی به درست و غلط در کنار آن شکل گرفت. آیا با توجه به وعده وزیر ارتباطات، برنامه‌ای برای همکاری با وزارت ارتباطات جهت تحقق اولین وعده وزیر دارید؟ آیا ابر آروان می‌خواهد در این وعده شراکتی داشته باشد؟ 

حکایت «شبکه ملی اطلاعات» مثل فیل مولانا می‌ماند. هر کسی تصویر متفاوتی از آن دارد. یکی می‌گوید اگر اجرا شود چه می‌شود و یکی می‌گوید اصلا سال‌ها پیش از این اجرا شده و دیگر چه می‌خواهد اجرا شود. با توجه به همین مسئله من هر حرفی بزنم هر کس بر اساس مدل فکری خودش از آن برداشت می‌کند. پیش آمده که از شورای عالی فضای مجازی به ما انتقاد کرده‌اند که شما مخالف شبکه ملی اطلاعات و اهداف آن هستید. از طرفی عده‌ای به ما می‌گویند شما هستید که با ایجاد شبکه ملی اطلاعات باعث قطعی اینترنت می‌شوید، در حالی‌که محصولات و زیرساخت ابر آروان هیچ ارتباطی به این موضوع ندارد و چند لایه پس از عرضه‌کنندگان اینترنت قرار گرفته. عجیب است. 

پس اول این را مشخص کنیم که معنی و مفهوم شبکه ملی اطلاعات و سرنوشت آن حداقل برای ما نامشخص است. مشخصا ابر آروان زیرساخت یک‌پارچه ابری است و هیچ‌کاری بیرون از این نمی‌کند. ما پیمان‌کار هیچ جایی نیستیم، در هیچ پروژه خاص و عجیبی نه بودیم و نه هستیم نه خواهیم بود. ما کلود پروایدر هستیم. کلود پروایدرها هم در دنیا به توسعه اقتصاد کمپانی‌های تکنولوژی محور و افزایش کیفیت زندگی مردم کمک می‌کنند؛ ولاغیر. ما کلود پروایدر بودیم، هستیم و خواهیم بود. در هیچ پروژه‌ای در هیچ جای دنیا هیچ‌کاری نمی‌کنیم به جز تخصصی که داریم یعنی تولید محصولات ابری برای اینکه به کسب‌وکارها و مردم کمک کنیم.

به جز پروژه ابر ایران، آیا همچنان شرکت ابر آروان سیاستی مبنی بر این دارد که بخواهد وزارت ارتباطات همکاری‌هایی انجام دهد؟ 

شرایط و ضوابط ما مشخص است و ما مشتریان‌مان را انتخاب نمی‌کنیم، مثل هر کلود پروایدر دیگر در هر جای جهان، این مشتریان ما هستند که ما را انتخاب و از خدمات‌مان استفاده می‌کنند، و ما باید باید به هر کسی، تا زمانی که Terms and Conditions ما را نقض نکرده، بی طرفانه سرویس‌دهی کنیم. ممکن است روزی وزارت ارتباطات بیاید بگوید ما یک سایت داریم و خدمات ابری برای آن می‌خواهیم. ما باید مثل همه مشتریان دیگر به آن‌ها هم سرویس بدهیم. چیزی فراتر از این نخواهد بود. پیش از این هم چیزی فراتر از این نبوده است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (2 مورد)
  • محسن برجی
    محسن برجی | ۲۴ آبان ۱۴۰۱

    جا داره در این روزها و پس از ماجرای تحریم اتحادیه اروپا علیه این شرکت، مصاحبه جدیدی با ایشان انجام شود و ابعاد موضوع باز شود.

  • روژان امانی
    روژان امانی | ۲۳ مهر ۱۴۰۰

    خیلی خوشحالم که تونستن با وجود همه ی مشکلات همچین شرکت موفقی رو به اینجا برسونن.
    انشاالله به بازار اروپا و آمریکای شمالی هم برسن.

مطالب پیشنهادی