ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

ایرانسل با 41 میلیون کاربر پانزده ساله شد؛ رشد 509 برابری دیتای روزانه کاربران و شکست رکورد مصرف

مدیرعامل ایرانسل، امروز در پانزدهمین سالروز راه‌اندازی شبکه ایرانسل با بیان اینکه در کشور علاوه بر تحریم‌ها، محدودیت‌های داخلی همچون فرکانس نیز وجود دارد، ابراز امیدواری کرد که با رایزنی ایرانسل و دولت بخش تحریم‌ها ...

شیدا ملکی
نوشته شده توسط شیدا ملکی | ۲۸ مهر ۱۴۰۰ | ۱۹:۴۰

مدیرعامل ایرانسل، امروز در پانزدهمین سالروز راه‌اندازی شبکه ایرانسل با بیان اینکه در کشور علاوه بر تحریم‌ها، محدودیت‌های داخلی همچون فرکانس نیز وجود دارد، ابراز امیدواری کرد که با رایزنی ایرانسل و دولت بخش تحریم‌ها هم به درستی خنثی شوند. این موضوع در شرایطی است که ایرانسل در ادامه فعالیت‌های خود 5G را با بیشترین سرعت پیش برده است. از طرفی دیگر در یک سال گذشته شاهد رشد 509 برابری دیتای روزانه کاربران ایرانسل بوده‌ایم.

مراسم پانزده سالگی ایرانسل، امروز چهارشنبه، 28 مهر در شرایطی برگزار شد که به دلیل رعایت پروتکل‌های بهداشتی جمعی از اصحاب رسانه به شکل حضوری و جمعی به صورت آنلاین در این مراسم حاضر شدند.

«بیژن عباسی آرند»، مدیرعامل ایرانسل در بخش ابتدایی این مراسم اعلام کرد که ایرانسل یکی از بزرگترین و موفق ترین سرمایه‌گذاری‌های خارجی در کشور بوده و ماحصل این سرمایه گذاری شکل گیری اپراتور جدید، شکست انحصار و ورود به عرصه رقابتی ارائه سرویس و خدمات بوده است. بعد از 15 سال این موضوع با ارائه سرویس های ممختلف مشهود است.

او با تاکید بر اینکه حضور ایرانسل باعث ارائه سرویس های بهتر توسط دیگر اپراتورها نیز شد گفت: «نتیجه نهایی ارائه سرویس‌های بهتر شد، گفت: «اگر این سرمایه گذاری و بازیگران نبودند خیلی از سرویس ها در دوران کرونا قابل ارائه نبودند.»

او با تشکر از سهامداران، تامین‌کنندگان، شرکت‌های پیمان‌کار، رقبا، اصناف و رسانه‌ها برای رشد ایرانسل تشکر کرد و گفت: «اگر در دوران کرونا این بازیگران تجارت الکترونیکی نبودند و سرویس‌هایی که به مردم می‌دادیم به این راحتی امکان پذیر نبودند.»

تلاش برای کاهش فاصله فناوری

او به فوت برخی از نیروهای ایرانسل و اصحاب رسانه در این حوزه اشاره کرد و گفت: «پنج نفر از همکاران خود در ایرانسل را در دوران کرونا از دست دادیم و چندین فعال رسانه‌ای نیز در این ایام درگذشتند که به همه بازماندگان این عزیزان تسلیت میگویم و یادشان را گرامی می‌داریم.»

عباسی در ادامه با تشریح رویکرد ایرانسل در حوزه فناوری گفت: «رویکرد ایرانسل کاهش فاصله فناوری کشور با فناوری جهان بوده و تلاش کردیم در حد توان آخرین فناوری ها و سرویس ها را در شبکه خود به مشتریان عرضه کند. تجربه ای که در نسل سه و چهار داشتیم را همه به یاد دارند و الان هم بحث نسل پنجم را در برنامه خود داریم و می‌خواهیم این سرویس را با فاصله بسیار کمی به مشتریان خود عرضه کنیم. از همین رو مطالعه روی نسل پنج و نیم نسل ششم را نیز آغاز کرده‌ایم.»

مدیرعامل ایرانسل همچنین در ادامه گفت: «برای ورود به فناوری‌های جدید ضرورت دارد که دولت و سایر بخش‌های اثر گذار مثل شهرداری ها و مراکز مختلف کمک کنند تا چالش های این عرصه مدیریت شوند.»

او همچنین ضمن تبریک به زارع پور و آرزوی توفیق برای وزیر ارتباطات به ظرفیت‌های ایرانسل اشاره کرد و گفت: «ایرانسل اعلام آمادگی کرده که به سهم خود نقش خود را در توسعه شبکه ملی اطلاعات و بحث دولت هوشمند و الکترونیک همکاری تمام خواهد داشت. امیدواریم برای توسعه تحول دیجیتال در کشور و افزایش نقش اقتصاد دیجیتال در کشور دولت همراه باشد و ما نیز در آن اثر گذار باشیم.»

عباسی با تاکید بر اینکه حوزه فناوری چالش‌هایی جدی مثل افزایش نرخ ارز دارد که درصد بالایی از تجهیزات در این حوزه وابسته به ارز است، گفت: «اپراتورها برای امکان سرمایه گذاری به مشکل برخوردند و محدودیت های تحریم نیز در کنار این موارد وجود دارد.‌در کشور هم محدودیت داخلی وجود دارد مثل محدودیت فرکانس و نظامات تعرفه گذاری که باعث شده محدودیت جدی در توسعه کسب و کار ما به وجود بیاید و می‌خواهیم مشکلات بخش داخلی را اصلاح کنیم و امیدوار هستیم تحریم ها را نیز به نحوی خثنی کنیم.»

«ایرانسل پانزده هزار سایت در کشور توسعه داده و ۹۱ درصد جمعیت را پوشش نسل سه ارتباطی می‌دهد.» عباسی با بیان این موضوع ادامه داد: «پوشش نسل چهارم نیز بیش از هشتاد در صد جمعیت است و نزدیک به ۱۵ هزار سایت در این نسل وجود دارد و ۴۲ میلیون مشترک داریم. توسعه خدمات روستایی از مهمترین اقدامات ما بوده. نزدیک به سی و سه هزار روستا را تحت پوشش داریم و بیش از ۱۴ میلیون جمعیت را شامل می‌شود. بر اساس گزارش رگولاتوری پوشش نسل سه و چهار ما از سایر اپراتورها بیشتر است.»

او درباره توسعه بخش روستایی نیز گفت: «ما در یک سال اخیر قریب به ۴ هزار روستا را به نسل چهار مجهز کردیم. نزدیک ۱۳۰۰ روستا نیز به نسل سه مجهز شدند.»

روند قابل توجه رشد دیتا در شبکه کشور

عباسی آرند از رکورد مصرف روزانه دیتا ۱۶.۸ پتابایت در شبکه ایرانسل خبر داد گفت: «این عدد بسیار عدد بزرگی در مقایسه با اپراتورهای منطقه و جهان است.طی یک سال اخیر رشد ترافیک روزانه بیشتر از پونصد برابر و تجربه سرعت مشترکین ۱۱۸ برابر بهبود پیدا کرده است و در همین دوران شاهد ۵۰۹ برابر رشد دیتای روزانه کاربران بوده‌ایم.»

او در ادامه توضیحات خود گفت: «طی پانزده سال و بر اساس قانون بخشی از درآمد خود را به دولت اختصاص داده‌ایم که ۴۵ هزار میلیارد تومان پرداخت مستقیم ایرانسل به دولت بوده و علاوه بر آن درآمدهای غیرمستقیم مثل مالیات به این عدد اضافه شود بیش از ۵۵ هزار میلیارد تومان خواهد شد.»

عباسی در ادامه افزود: «توجه به بومی سازی و شکل گیری مناطق تحقیق و توسعه از برنامه های ایرانسل بوده و مرکز تحقیق و توسعه ایرانسل را بر همین مبنا ساختیم و مرکز نوآوری ایرانسل را با مشارکت استارتاپها ایجاد کردیم. شتابدهنده ایرانسل نیز در این مرکز قرار دارد.‌ همچینن آکادمی ایرانسل را برای آموزشهای تخصصی و نیروی انسانی متخصص شکل دادیم و مرکز تعمیرات تخصصی نیز احداث کردیم تا پشتیبانی شبکه را داشته باشیم و وابستگی کمتری به وندورهای خارجی داشته باشیم.
ما در ایارنسل توانستیم در هر دو بخش نرم افزار و سخت افزار پروژه های بومی جدی را پیش ببریم و به نتیجه برسانیم.»

حرکت در مسیر تولید سخت افزار

عباسی با بیان اینکه در سال گذشته تولید مودم داخلی را جدی تر پیش گرفتیم و مراکز جدیدی راه اندازی کردیم، ادامه داد: « در حال حاضر تولید سیم کارت با فناوری داخلی را نیز راه اندازی کرده‌ایم که یکی از مهم‌ترین دستاوردهایی است که به طور خودکفا انجام شده است.»

او در بخش دیگری از توضیحات خود به فعالیت‌های ایرانسل در حوزه مسئولیت اجتماعی اشاره کرد و گفت: «در سیل ۹۸ به آموزش پرورش کمک کردیم و بازسازی و احداث مدارس را پیش گرفتیم و در شهرهای مختلف مدارسی را بازآفرینی کردیم‌.‌ همچنین هوشمندسازی مدارس و ایجاد مرکز ارتباط مشتریان با ناشنانوایان از دیگر کارهای CSR ایرانسل بوده است.»

عباسی به فعالیت‌های ایرانسل در دوران کرونا نیز اشاره کرد و گفت: «در بحث کرونا نیز بسته‌های دیتا رایگان به اقشار مختلف و کادر درمان داده شد و ایرانسل با استارتاپهای سلامت همکاری قابل توجهی برقرار کرد. از سویی دیگر در ایام کرونا نیز نود درصد کارمندان خود را دورکار کردیم که رویکردی بود که ما به عنوان فعال در حوزه ICT باید حتما پیش می‌گرفتیم.»

دستاوردهای ایرانسل در سال گذشته قابل توجه بوده و جایزه نوآوری گروه MTN را نیز در دریافت کرده است. مدیرعامل ایرانسل با بیان این موضوع در ادامه گفت: «ایرانسل همچنین جایزه ارزیابی تحول دیجیتال و تندیس طلایی حقوق مصرف کنندگان و بالاترین نشان مقام مسئولیت اجتماعی را دریافت کردیم.»

تحریم گوشی‌های فایوجی در ایران

مدیرعامل ایرانسل در بخش دیگری از توضیحات خود درباره نقش ایرانسل در توسعه شبکه ملی اطلاعات توضیح داد و گفت: «ما در بحث زیرساخت اقدامات جدی در توسعه هسته ایرانسل کرده‌ایم و با سرمایه گذاری که انجام شد هسته شبکه ایرانسل کاملا آمادگی پذیرش نسل پنجم را دارد و می‌توانیم هرجای کشور نسل پنجم را راه‌اندازی کنیم.»

او در ادامه به توضیح درباره بحث ارتقا خطوط انتقال مایکرویو به خطوط پر ظرفیت پرداخت و گفت: «در حال حاضر استفاده از ای بند بیست درصد بیشتر شده که دسترسی به نسل پنجم را راحت تر می‌کند و نود درصد سایت‌های ایرانسل به تکنولوژی نسل سه و چهار مجهز شده و سی درصد سخت افزار رادیویی موجود نیز قابلیت ارائه سرویس 5G را دارند.»

به گفته عباسی در شبکه ایرانسل چهارصد هزار گوشی با فناوری 5G فعال است و این گوشی‌ها قابلیت دریافت نسل پنجم را دارند.

او اما درباره دریافت خدمات این گوشی‌ها در ادامه گفت: «لایسنس گوشی های آمریکایی و کره‌ای هنوز در ایران فعال نیست که این موضوع هم به دلیل تحریم‌های خارجی است. این اما در حالی است که گوشی‌‌های چینی فایوجی لایسنس دارند.» او تاکید کرد ایرانسل در حال رایزنی با مسئولان مربوطه برای حل این مشکل است و در نهایت پیش‌بینی کرد که این چالش به زودی حل خواهد شد.

نقش ایرانسل در شبکه ملی اطلاعات

او همچنین در ادامه تاکید کرد که ایرانسل ۷ سایت تجاری نسل پنج دارد و چهار سایت نیز در تهران فعال است.

مدیرعامل ایرانسل همچنین با تشریح شرایط فیبرنوری در کشور گفت: «ایرانسل خود در بحث فیبر ورود پیدا کرده و از چند سال قبل توسعه فیبر نوری داشته‌ایم که ۱۷۰۰ کیلومتر در استان‌های پر ترافیک کشیده‌ایم و ۶۵۰ کیلومتر دیگر درحال اجراست.»

او همچنین گفت: «در بحث دیتاسنتر در هشت شهر دیتاسنتر وجود دارد و ظرفیت کل ایرانسل ۱۷۰۰ رک‌است. همچنین سال گذشته مرکز داده بزرگ ایرانسل را در جنوب غرب تهران افتتاح کردیم و سه سایت در شهر کرج و مشهد و اصفهان نیز تا سه ماه آینده به ظرفیت ۲۴۰ رک‌ افتتاح خواهند شد.»

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی