
بررسی سامسونگ گلکسی A22 5G؛ به صرفهترین موبایل 5G [تماشا کنید]
برای مدتها بود که بازار گوشیهای میانرده ارزان قیمت، به دست برندهایی از جمله شیائومی، نوکیا و موتورولا افتاده بود و گوشیهای با محدوده قیمت زیر ۱۰ میلیون تومان از سامسونگ، توان رقابت نداشتند. اما ...
برای مدتها بود که بازار گوشیهای میانرده ارزان قیمت، به دست برندهایی از جمله شیائومی، نوکیا و موتورولا افتاده بود و گوشیهای با محدوده قیمت زیر ۱۰ میلیون تومان از سامسونگ، توان رقابت نداشتند. اما حالا چند هفتهای میشود که سامسونگ با تعدادی میانرده خوش قیمت به میدان آمده تا رقبا را به چالش بکشد. یکی از این گوشیها گلکسی A22 5G است که علاوه بر پشتیبانی از اتصال 5G، به نمایشگر ۹۰ هرتزی مجهز شده است. با دیجیاتو همراه باشید تا این گوشی خوش قیمت را بررسی کنیم.
گلکسی A22 5G با وجود شباهتها و قیمت تقریبا یکسان، گوشی متفاوتی نسبت به گلکسی A22 معمولی (بدون پشتیبانی از 5G) است. مدل 4G در مقایسه با مدل مورد بررسی، مزایا و معایبی دارد اما یکی از مهمترین نقطه ضعفهای آن نمایشگر با رزولوشن ۷۲۰ در ۱۶۰۰ پیکسل (اما در عوض با پنل خوش آب و رنگتر سوپر امولد) است که در مقایسه با سایر گوشیهای هم قیمت، در ردهای پایین قرار میگیرد. مدل 4G همچنین به چیپست ضعیفتری مجهز شده است. از طرف دیگر گلکسی A22 5G هم نسبت به مدل 4G پسرفتهایی داشته تا سامسونگ بتواند قیمت این دو گوشی را تا جای ممکن به هم نزدیک نگه دارد. به عنوان مثال مجموعه دوربینهای مدل 5G عملکرد ضعیفتری دارند.
بررسی ویدیویی
مشخصات گلکسی A22 5G
- نمایشگر ۶.۶ اینچی از نوع TFT با رزولوشن ۱۰۸۰ در ۲۴۰۰ پیکسل (تراکم ۳۹۹ پیکسل در اینچ) و نسبت ۲۰ به ۹
- پشتیبانی نمایشگر از نرخ رفرش ۹۰ هرتز
- چیپست مدیاتک Dimensity 700 5G
- ترکیب رم و حافظه داخلی ۴/۶۴ (مدل مورد بررسی) ۴/۱۲۸، ۶/۱۲۸ و ۸/۱۲۸ گیگابایت
- دوربین اصلی ۳ گانه شامل سنسور عریض ۴۸ مگاپیکسلی در کنار فوق عریض ۵ مگاپیکسلی و عمقسنج ۲ مگاپیکسلی
- دوربین سلفی ۸ مگاپیکسلی
- باتری ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعتی
- شارژ سریع ۱۵ واتی
- مجهز به جک ۳.۵ میلیمتری هدفون، حسگر اثر انگشت و پورت جداگانه میکرو اسدی
- وزن ۲۰۳ گرم
- ابعاد ۱۶۷.۲ در ۷۶.۴ میلیمتر و با ضخامت ۹ میلیمتر
- اندروید ۱۱ با پوسته One UI 3.1
- رنگهای خاکستری، سبز، بنفش و سفید (مدل مورد بررسی)
- قیمت حدود ۵ میلیون تومان
گلکسی A22 5G در آبان ماه ۱۴۰۰ به حدی خوش قیمت شد که در راهنمای خرید موبایل دیجیاتو لقب ارزانترین گوشی 5G پیشنهادی ماه را از آن خود کرد. چیپست گلکسی A22 5G حداقل روی کاغذ یکی از مزایای آن است. دیمنسیتی ۷۰۰ نسخهای کمی ضعیفتر از دیمنستی ۷۲۰ به حساب میآید و انتظار میرود عملکرد خوبی در این رده قیمت داشته باشد. البته با محدودیتهایی از جمله فقدان پشتیبانی از فیلمبرداری 4K نیز همراه است. گوشی گلکسی A22 5G را شرکت داریا همراه برای بررسی در اختیار ما قرار داده است. داریا همراه پایتخت بهعنوان واردکننده رسمی محصولات سامسونگ، مجموعه متنوعی از محصولات این شرکت را با گارانتی رسمی در بازار ایران عرضه میکند.
طراحی

بدنه گلکسی A22 5G از همان جنسی ساخته شده که در این رده قیمت انتظار داریم؛ یعنی پلاستیک. مدل سفید رنگ که در حال بررسی آن هستم، ظاهر ساده و زیبایی دارد اما حس یک گوشی با کیفیت بالا را منتقل نمیکند. اطراف نمایشگر را حاشیههایی پوشانده که به خصوص در بخش پایینی، بیش از حد انتظار پهن به نظر میرسند و گلکسی A22 5G از این نظر کمی از استانداردهای این روزهای بازار عقبتر است. سامسونگ همچنین هیچ اشارهای به نوع شیشه محافظ به کار رفته روی نمایشگر نکرده و به همین دلیل احتمال میرود این شیشه مقاومت کمتری نسبت به شیشههای به کار رفته در برخی از رقبا داشته باشد. اما تجربه چند روز استفاده من نشان داد که این شیشه مقاومت قابل قبولی در برابر خش افتادن دارد.
یکی از مزایای بدنه پلاستیکی، در فریم نقرهای رنگ اطراف خود را نشان میدهد. همه گوشیهای 5G با بدنه فلزی، در فریم اطراف بریدگیهای پلاستیکی دارند که آنتنهای پر تعداد موبایل در آنها تعبیه شده. اما در گلکسی A22 5G به لطف فریم پلاستیکی، شاهد این بریدگیها نیستیم و تمام فریم ظاهر یکپارچه دارد.

سامسونگ برای طراحی قاب پشتی بسیار محافظه کار عمل کرده و اگر به دنبال یک گوشی ساده باشید، از طراحی قاب پشتی خوشتان میآید ولی اگر گوشیهای پر زرق و برق را میپسندید باید به سراغ مدل دیگری بروید. قاب پشتی ظاهری مات دارد و چربی انگشت را هم تا حدودی به خود جذب میکند اما در مدل سفید رنگ کثیف شدن آن چندان به چشم نمیآید. جنس قاب پشتی هم چندان لیز نیست و همین موضوع موجب شده در دست گرفتن گوشی حس نسبتا امنی داشته باشد. البته گلکسی A22 5G چندان سبک نیست و با ۲۰۳ گرم، برای بیشتر کاربران بیش از حد سنگین محسوب میشود.
اما یکی از نکات منفی و عجیب در این گوشی که از سامسونگ بعید است، نرم بودن بیش از حد قاب پشتی و خالی بودن بخشی از فضای زیر آن است. کافیست کمی انگشتتان را روی بخش میانی قاب پشتی بگذارید و فشار دهید تا متوجه این موضوع شوید.

ماژولهای دوربین خوشبختانه بیرون زدگی چندانی ندارند و حتی حین قرار گرفتن گوشی روی سطح صاف هم گلکسی A22 5G چندان لق نمیزند. ماژول دوربین به نظر ۴ گانه میرسد اما در واقع ۳ گانه به همراه یک فلش است. البته شاید بهتر باشید بگوییم دوگانه؛ چون یکی از دوربینها عمقسنج است و عملا هیچ کار مفیدی انجام نمیدهد.
فریم پایینی گوشی نسبتا شلوغ است و پورت USB-C و جک ۳.۵ میلیمتری هدفون و نیز سوراخهای اسپیکر تکی و میکروفن در این بخش به چشم میخورد. در لبه سمت راست کلیدهای ولوم و کلید ترکیبی پاور با حسگر اثر انگشت قرار گرفتهاند. حسگر اثر انگشت در جای عالی تعبیه شده و دسترسی به آن راحت است ولی کلیدهای ولوم کمی بیش از حد بالا هستند و مدتی طول میکشد تا به جای آنها عادت کنید. کارایی حسگر اثر انگشت گلکسی A22 5G بسیار خوب است و هم سرعت و هم دقت بالایی دارد. گوشی میانرده سامسونگ همچنین به سیستم تشخیص چهره مجهز شده که البته از آنجایی که فقط به دوربین سلفی متکی است، نباید روی کارایی و امنیت آن چندان حساب کنید. در لبه سمت چپ هم درگاه سیم کارت دوگانه و کارت حافظه میکرو اسدی و در فریم بالایی، میکروفن دوم به چشم میخورد.
در مجموع در مورد گلکسی A22 5G باید گفت که کاملا اقتصادی طراحی شده و ظاهر بسیار سادهای دارد. حس در دست گرفتن گوشی هم با وجود وزن بالا، مناسب است و تعادل نیمه بالایی و پایینی به خوبی برقرار شده است. اما حاشیههای بیش از حد بزرگ نمایشگر موجب شده گوشی بیش از حد کشیده باشد و کار با یک دست با آن مشکلتر شود.
نمایشگر

نمایشگر گلکسی A22 5G روی کاغذ جذاب به نظر میرسد. البته نسبت به نسخه 4G چند پسرفت هم داشته و حالا به جای پنل امولد از پنل LCD بهره میبرد و در عین حال دیگر خبری از پشتیبانی از HDR نیست. اما در عوض رزولوشن نمایشگر آن از +HD به +fHD بهبود یافته و به این ترتیب کیفیت به مراتب بالاتری دارد. ابعاد نمایشگر هم با کمی افزایش، از ۶.۴ اینچ به ۶.۶ اینچ رسیده است. با وجود کاستیها اما باید گفت که رزولوشن بالاتر گلکسی A22 5G به دیگر کمبودهای نمایشگر برتری دارد، چون رزولوشن کمتر از فول اچدی، برای یک گوشی با قیمت حدود ۵ میلیون تومان از نظر من قابل قبول نیست.
از نظر دقت رنگ با این که سامسونگ تلاش کرده نمایشگر را به گونهای تنظیم کند که فضای رنگ sRGB را پوشش دهد اما در عمل شاهد دقت پایین به ویژه در رنگهای سبز و آبی هستیم. متاسفانه رابط کاربری هم هیچگونه تنظیمی برای رنگ را اختیار کاربر قرار نمیدهد.
برای تنظیم نرخ رفرش نمایشگر دو گزینه وجود دارد؛ یکی حالت استاندارد است که حداکثر نرخ رفرش را به ۶۰ هرتز محدود میکند و دیگری حالا High است که با انتخاب آن تقریبا همه چیز را با نرخ ۹۰ هرتز تجربه خواهید کرد. سامسونگ در مورد احتمال مجهز شدن این گوشی به تنظیم خودکار نرخ رفرش برای کاهش مصرف انرژی صحبتی نکرده اما گلکسی A22 5G در این بخش در مقایسه با گوشیهای پرچمدار، هوشمندی ضعیفتری دارد و در برخی از مواقع که نیازی به نرخ رفرش بالا نیست، همچنان میزان ۹۰ هرتز را حفظ میکند.

با انتخاب گزینه ۹۰ هرتزی، تقریبا همیشه این نرخ را تجربه خواهید کرد و تنها در برخی موارد معدود از جمله رابط کاربری دوربین، شاهد کاهش خودکار نرخ به ۶۰ هرتز هستیم.
زاویه دید نمایشگر بسیار خوب است و حتی در زوایای شدید هم رنگها چندان به هم نمیریزند؛ البته در این شرایط از روشنایی نمایشگر به میزان نسبتا زیادی کاسته میشود. روشنایی نمایشگر برای محیطهای داخلی کاملا کافیست و در محیط بیرون هم تا زمانی که زیر نور مستقیم خورشید نباشید، مشکلی با خوانایی آن نخواهید داشت. در مجموع در مورد نمایشگر باید گفت که برای یک گوشی میانرده اقتصادی، کیفیت و عملکرد قابل قبولی دارد اما انتظار میرفت دقت رنگها بالاتر باشد.
رابط کاربری

قطعا یکی از جذابیتهای گوشیهای سامسونگ، رابط کاربری One UI با طراحی خوب، امکانات مناسب و کمترین باگهای ممکن است و همین موضوع، بسیاری از کاربران را به خرید موبایلهای این کمپانی ترغیب میکند. گلکسی A22 5G از اندروید ۱۱ به همراه رابط کاربری One UI 3.1 بهره میبرد. امکانات رابط کاربری در مقایسه با گوشیهای میانرده گران قیمتتر سامسونگ از جمله گلکسی A72 محدودتر است اما همچنان به عنوان یک میانرده ارزان قیمت، رابط کاربری کامل و بی نقصی دارد.
سامسونگ برای گوشیهای پرچمدار و برخی از میانردههای گران قیمتتر خود از جمله گلکسی A52 ،A32 و A72 تا ۳ نسخه اصلی آپدیت اندروید و تا ۴ سال پچ امنیتی ارائه میدهد اما گلکسی A22 و گلکسی A22 5G تنها امکان دریافت ۲ نسخه اصلی اندروید را دارند. به همین دلیل برای کاربرانی که میخواهند تا چندین سال گوشی خود را نگه دارند، گلکسی A32 5G البته با قیمتی بالاتر، احتمالا گزینه بهتری است.
یکی از قابلیتهای کاربردی اندروید ۱۱ که در گلکسی A22 5G هم وجود دارد، تاریخچه اعلانها (Notification history) است که از طریق بخش تنظیمات میتوانید به آن دسترسی داشته باشید. این ویژگی زمانی به کار میآید که به اشتباه برخی از اعلانها را رد کردهاید و حالا میخواهید ببینید آن اعلان حذف شده چه بوده است.

اپلیکیشن شمارهگیر هم با تغییراتی در طراحی مواجه شده و امکان اضافه کردن تصویر پس زمینه یا ویدیو برای اطلاعات صفحه مکالمه را در اختیارتان میگذارد. البته هنوز نمیتوانید تصویر یا ویدیوی جداگانهای را برای صفحه تماس هر یک از مخاطبان انتخاب نمایید. همان طور که انتظار میرود امکان انتخاب کلیدهای مجازی پایین صفحه یا تغییر آنها به ژستهای حرکتی هم در نظر گرفته شده است. اج پنل که امکان اضافه کردن میانبرهای اپها به پنل کناری را میدهد نیز در گلکسی A22 5G به چشم میخورد. در این گوشی اما بخش نمایشگر همیشه روشن از رابط کاربری حذف شده و دلیل آن هم مشخص است. چون این قابلیت روی نمایشگرهای LCD، مصرف انرژی بسیار بالایی دارد.
در مجموع باید گفت که رابط کاربری گلکسی A22 5G در مقایسه با مدلهای بالاتر سری گلکسی A، امکانات محدودتری را در اختیارتان میگذارد اما این تفاوتها در حدی نیست که تجربه کاربری را با مشکل مواجه کند. رابط کاربری این گوشی بسیار نرم و روان اجرا میشود و شاهد هیچگونه لگ هم نیستیم.
سختافزار

گلکسی A22 5G از چیپست میانرده مدیاتک Dimensity 700 5G بهره میبرد که پایینترین مدل در بین سری دیمنسیتی محسوب میشود. البته تمامی مدلهای ۷۰۰، ۷۲۰، ۸۰۰، ۸۲۰ و 800U اساسا مدلهایی مشابه هستند و با معماری ۷ نانومتری تولید شدهاند. این چیپستها به هستههای پردازشی کورتکس A76 برای وظایف سنگین و هستههای ضعیفتر کورتکس A55 مجهز شده است. پردازشگر گرافیکی تمامی آنها هم Mali-G57 است که البته در مدلهای بالاتر، تعداد هستههای پردازشی بیشتری دارد. در ادامه مشخصات چیپست به کار رفته در گلکسی A22 5G را مشاهده میکنید:
- ۲ هسته کورتکس A76 برای وظایف سنگین با فرکانس کاری ۲.۲ گیگاهرتز
- ۶ هسته کورتکس A55 برای وظایف سبک با فرکانس کاری ۲.۰ گیگاهرتز
- پردازشگر گرافیکی Mali-G57 MC2 با دو هسته پردازشی
برای این که کارایی سختافزاری گلکسی A22 5G را محک بزنم به سراغ بنچمارکهای انتوتو ۹، گیکبنچ ۵، پیسیمارک و تریدیمارک رفتم. در ادامه نتایج را مشاهده میکنید.
نتایج بنچمارکهای نشان میدهد که چیپست گلکسی A22 5G از نظر قدرت پردازنده تقریبا با اسنپدراگون 732G (در گوشیهایی از جمله پوکو X3) برابری میکند اما از اسنپدراگون 750 در شیائومی می 10T لایت عملکرد ضعیفتری دارد. در انتوتو اما تفاوتها بیشتر است و این گوشی کمی بیشتر، از رقبایی از جمله اسنپدراگون 732G عقب میافتد.
چیپست گلکسی A22 5G تنها به دو هسته پردازشگر گرافیکی مجهز شده و به همین دلیل نباید انتظار اجرای بازیهای پیشرفته روز با بالاترین گرافیک توسط آن را داشته باشید. با این حال به خوبی از پس اجرای کارهای معمول روزمره و بازیهای سبک بر میآید. برای این که کارایی گوشی در بازی را بسنجم به سراغ بازیهای زیر رفتم. در تمامی این بازیها نرخ رفرش روی ۹۰ هرتز است:
- دد تریگر ۲، بدون لگ و کاملا روان اجرا میشود. نرخ رفرش در این بازی ۹۰ هرتز است اما به نظر میرسد نرخ فریم حداکثر ۶۰ و گاهی کمی کمتر باشد.
- گنشین ایمپکت که یک بازی سنگین و با گرافیک بالا محسوب میشود روی این گوشی با کیفیت گرافیکی پایین و لگهای متعدد اجرا میشود و نرخ فریم نیز چندان بالا نیست. در کل اگرچه این بازی روی گلکسی A22 5G قابل اجرا است اما تجربه لذتبخشی را برایم رقم نمیزند.
- ریل رسینگ ۳ با وجود این که بازی چندان جدیدی نیست اما گرافیک قابل قبولی دارد و برخی از گوشیهای اقتصادی قادر به اجرای آن با نرخ فریم و کیفیت مناسب نیستند. گلکسی A22 5G اما به خوبی از پس اجرای نسبتا با کیفیت این بازی بر میآید و نرخ فریم هم بسیار خوب است.
- آسفالت ۹ با نرخ فریم متوسط و کیفیت معمولی اجرا میشود. علاوه بر این همان طور که انتظار داشتم گاه لگهایی در بازی احساس میشود.
- آلتو ادیسه هم روان و بدون هر گونه لگ اجرا میشود.
- تنظیمات گرافیکی کال آو دوتی موبایل تنها محدود به گرافیک ضعیف یا متوسط و نرخ فریم کم، متوسط یا زیاد است. اگر تنظیمات گرافیک را روی متوسط و نرخ فریم را روی متوسط تنظیم کنید، بازی با کیفیت و نرخ فریم قابل قبول و بدون لگ اجرا میشود.
- پابجی موبایل با وجود این که قابل بازی است اما با هیچ یکی از تنظیمات با نرخ فریم روان اجرا نمیشود.
- در شدو فایت آرنا نرخ فریم در حدی پایین است که من تجربه خوبی با این بازی نداشتم.
مشابه بیشتر گوشیهای اقتصادی و میانرده سامسونگ، در گلکسی A22 5G نیز شاهد اسپیکر تکی هستیم. حجم صدای اسپیکر متوسط است و کیفیت صدا چنگی به دل نمیزند. اسپیکرها هیچگونه صدای بیسی را پخش نمیکنند و صداهای فرکانسهای بالا هم بی دقت و بی کیفیت هستند. تنها صداهای میانه هستند که کمی با کیفیت بالاتر نسبت به دیگر فرکانسها پخش میشوند. حین بازی معمولا کیفیت صدا در حدی است که بعد از مدتی روی اعصابتان میرود و مجبور میشوید یا حجم صدا را پایین بیاورید یا به سراغ هدفون بروید. رابط کاربری هم برای بهبود کیفیت صدا کمکی نمیکند و هیچ گزینهای برای تنظیم کیفیت صدای اسپیکر وجود ندارد. تنها گزینه در دسترس برای تنظیم صدا، Dolby Atmos است که البته فقط برای هدفون کاربرد دارد. این در حالی است که بسیاری از گوشیهای دیگر در این رده قیمت از جمله پوکو X3 (بررسی دیجیاتو)، از اسپیکر استریو با کیفیت بسیار خوبی بهره میبرند.
در مجموع باید گفت که گلکسی A22 5G در رده قیمت خود کارایی سختافزاری بسیار خوبی دارد و البته مهمتر این که مدیاتک دیمنسیتی ۷۰۰ از نظر مصرف باتری هم بسیار بهینه عمل میکند. از سوی دیگر گوشی حین بازی داغ نمیشود و فقط در حد بسیار کمی گرم میشود که به هیچ وجه دست را آزار نمیدهد.
دوربین

دوربین یکی از بخشهایی است که گلکسی A22 5G در آن پسرفت داشته است. در مقایسه با مدل 4G، این گوشی لرزشگیر تصویر اپتیکال در دوربین اصلی را از دست داده و دوربین فوق عریض و سلفی آن رزولوشن پایینتری دارند. همچنین خبری از دوربین ماکرو نیست.
گلکسی A22 5G در مقایسه با گلکسی A32 5G نیز از نظر دوربین شباهتها و تفاوتهایی دارد. هر دو گوشی از دوربین اصلی ۴۸ مگاپیکسلی و دوربین عمق سنج مشابه بهره میبرند. اما در عوض رزولوشن دوربین فوق عریض در گلکسی A22 5G کمتر است و این گوشی بر خلاف مدل بالاتر، دوربین ماکرو ۵ مگاپیکسلی ندارد. در ادامه مشخصات دوربینهای گلکسی A22 5G را مشاهده میکنید:
- دوربین اصلی ۴۸ مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f1.8 و فوکوس خودکار مبتنی بر تشخیص فاز
- دوربین فوق عریض ۵ مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f2.2 و زاویه دید ۱۱۵ درجهای
- دوربین عمق سنج ۲ مگاپیکسلی
- دوربین سلفی ۸ مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f2.0
رابط کاربری دوربین گلکسی A22 5G مشابه سایر گوشیهای سامسونگ مجهز به پوسته One UI 3.1 است و در مجموع کار کردن با آن ساده است. در پایین رابط کاربری گلکسی A22 5G، گزینههای عکاسی و فیلمبرداری قرار گرفتهاند. گزینههای کم کاربرد از جمله پانوراما و عکاسی فوق آهسته به بخش More منتقل شدهاند و اگر مایل باشید میتوانید برخی از این موارد را به گزینههای اصلی پایین صفحه اضافه کنید. در بالاترین بخش رابط کاربری مواردی اصلی از جمله تایمر، فلش و تنظیمات اضافهتر در دسترس هستند. ۲ علامت درخت هم برای انتخاب زوم در نظر گرفته شده و اگر انگشت خود را روی آنها نگه دارید میتوانید به میزان دلخواه بین ۰.۵ تا ۱۰ برابر زوم کنید. البته به دلیل کیفیت پایین دوربین فوق عریض، سامسونگ تصمیم گرفته زوم زوم بین ۰.۶ تا ۰.۹ برابر را از این گوشی حذف نماید.

رابط کاربری گلکسی A22 5G مشابه دیگر گوشیهای سالهای اخیر سامسونگ فاقد حالت عکاسی جداگانه HDR است و در عوض در تنظیمات دوربین امکان روشن کردن گزینهای برای فعال شدن خودکار HDR را دارید. از گزینههای دیگر در رابط کاربری دوربین، Scene Optimizer برای تشخیص خودکار صحنه توسط هوش مصنوعی و بهبود خودکار عکسها است. تمامی نمونه عکسهایی که در ادامه مشاهده میکنید با فعال بودن هر دو گزینه HDR خودکار و Scene Optimizer ثبت شدهاند.
رابط کاربری دوربین همچنین به حالت عکاسی Pro مجهز شده که البته قابلیتهای محدودی دارد. در حالت پرو میتوانید گزینههایی از جمله ایزو، وایت بالانس و میزان روشنایی را به طور دستی تنظیم نمایید اما امکان تغییر دستی فوکوس وجود ندارد. در ادامه به بررسی کیفیت عکسهای دوربینها در شرایط نوری مختلف میپردازم.
عکسهای دوربین اصلی در حد یک گوشی میانرده اقتصادی، در نور روز کیفیت خوبی دارد و البته پردازش قدرتمند و با کیفیت سامسونگ هم در بهبود کیفیت عکسها بی تاثیر نیست. در برخی شرایط، گوشههای تصویر کمی سافت میشوند و در مجموع دمای رنگ عکسها کمی به گرمی تمایل دارد. عکسهای زیر با دوربین اصلی و در حالت پیشفرض رزولوشن ۱۲ مگاپیکسلی ثبت شدهاند.
همان طور که در عکسهای بالا هم مشخص است، رنگها زنده و زیبا ثبت میشوند و در عین حال اغراق بیش از حد را در رنگها نمیبینیم. در عکسهای این دوربین خبری از خطاهای رنگی نیست و گستره دینامیکی هم با این که خوب است با پرچمداران فاصله دارد.
با توجه به این مشخصات، نمیتوان از دوربین فوق عریض با رزولوشن پایین و زاویه دید محدود نسبت به رقبا انتظار چندان بالایی داشت. در عمل هم این موضوع صحت دارد و دوربین فوق عریض اصلیترین نقطه ضعف مجموعه دوربینها محسوب میشود. عکسهای این دوربین جزئیات کمی دارند و معمولا با نویز زیادی همراه شدهاند. علاوه بر این گستره دینامیکی عکسها چندان مناسب نیست اما از نظر دمای رنگها، دقت بیشتری نسبت به دوربین اصلی دارد. عکسهای زیر با دوربین فوق عریض گرفته شدهاند:
همان طور که در نمونه عکسهای این دوربین مشخص است، اپلیکیشن دوربین تلاشی برای اصلاح اعوجاج تصویر نمیکند. اما از آنجایی که زاویه دید این دوربین در مقایسه با دوربین اولترا واید سایر موبایلها، چندان عریض نیست، اعوجاج بیش از حد چندان هم توی ذوق نمیزند.
دوربین اصلی در نور شب کارایی متوسطی دارد اما به عنوان یک گوشی میانرده اقتصادی، عملکرد آن خوب ارزیابی میشود. عکسهای زیر با دوربین اصلی گرفته شدهاند.
عکسهای دوربین اصلی در نور کم، در کل سافت و پر از نویز هستند. گستره دینامیکی هم عریض نیست و سایهها بی کیفیت و منابع نوری، بیش از حد روشن ثبت میشوند. با این حال اگر وقت و حوصله داشته باشید، با چند بار عکس گرفتن میتوانید به نتیجه دلخواهتان نزدیک شوید.
اما به ندرت پیش میآید که عکسهای دوربین فوق عریض، در شب قابل استفاده باشد. عکسهای زیر با این دوربین گرفته شدهاند.
در نور ضعیف، عکسهای اولترا واید، تار و پر از نویز هستند و به خصوص در لبهها به شدت سافت به نظر میرسند. همچنین با نگاهی به سایهها و منابع نوری میتوان متوجه شد که بازه دینامیکی این عکسها بسیار باریک هستند.
گلکسی A22 5G امکان ثبت عکسهای نایت مود را دارد. البته این قابلیت تنها به دوربینهای اصلی و سلفی محدود است. در ادامه مقایسهای بین عکس حالت فوتو دوربین اصلی در کنار یک عکس نایت مود همین دوربین را مشاهده میکنید.

نایت مود دوربین اصلی، کیفیت عکسها را از نظر جزئیات و شفافیت بسیار بهبود میدهد و سایهها و منابع نوری هم متعادلتر ثبت میشوند. با این حال این عکسها بی نقص هم نیستند و حتی نایتمود هم نمیتواند خطای شعاعهای نوری گاه و بی گاه دوربین اصلی را اصلاح کند. عکسهای زیر در حالت نایت مود و با دوربین اصلی ثبت شدهاند. هر عکس نایت مود تقریبا به ۶ ثانیه زمان برای ثبت شدن دارد.
برای دوربین سلفی گلکسی A22 5G امکان فعال کردن تشخیص خودکار صحنه وجود ندارد. در نور مناسب، عکسهای این دوربین در کل کیفیت قابل قبولی دارند و جزئیات، فوکوس و رنگها مناسب است. ولی گستره دینامیکی تعریف چندانی ندارد و اگر خورشید در کادرتان باشد، تعادل نوری تصویر به هم میریزد. عکسهای این دوربین در شب با نویز همراه هستند و سافت و آبرنگی به نظر میرسند. در این شرایط هم اگر منبع نوری شدید در کادر باشد، شاهد روشن شدن بیش از حد بخشهایی از تصویر هستیم. در ادامه عکسهای دوربین سلفی در شب را میبینید.
نایت مود دوربین سلفی اما کیفیت کلی عکسها را بسیار بهبود میدهد و البته باز هم عکسها تا حالت ایدهآل فاصله دارند. پیشنهاد میکنم تا جای ممکن در نور ضعیف از نایت مود دوربین سلفی استفاده کنید. عکسهای زیر را ببینید.
پرترههای هر دو دوربین اصلی و سلفی گلکسی A22 5G در رده قیمت این گوشی کیفیتی بسیار خوبی دارند و سوژه به خوبی از پس زمینه و پیش زمینه تصویر تفکیک میشود. اما مشابه هر گوشی موبایل دیگری، گاه در بخشهایی از جمله موها، تفکیک سوژه به درستی انجام نمیشود و گاهی مجبور میشوید چندین عکس بگیرید تا فوکوس به درستی تنظیم شود. در ادامه عکسهای پرتره دوربین اصلی و سلفی را مشاهده میکنید.
در حالتی که رزولوشن دوربین اصلی را روی ۴۸ مگاپیکسلی تنظیم کنید، دیگر امکان انتخاب حالت HDR خودکار و نیز تشخیص خودکار صحنه را ندارید. عکسهای ۴۸ مگاپیکسلی در نور روز در بخشهای پر نور و سایهها کم کیفیتتر هستند، نویز بیشتر است و در لبههای سوژهها هم خطاهای رنگی بیشتری به چشم میخورد. اما در عوض کمی جزئیات بیشتری دارند. در نور کم هم این عکسها از همان مشکلات مشابه با عکسهای ۱۲ مگاپیکسلی رنج میبرند. در مجموع برای بیشتر کاربران، رزولوشن ۱۲ مگاپیکسلی گزینه بهتری است؛ مگر این که رزولوشن بالاتر در اولویت باشد و البته حجم بسیار بالاتر هر عکس (حدود ۲۰ مگابایت) هم اهمیتی نداشته باشد.
گلکسی A22 5G فاقد زوم اپتیکال است اما زوم دیجیتال تا ۱۰ برابر را در اختیارتان میگذارد. در زومهای بالاتر از ۲ برابر کیفیت چندان بالایی ندارد و عکسها به طور مصنوعی و یبش از حد شارپ میشوند. در مجموع روی زومهای بالاتر از ۲ برابر نمیتوان چندان حساب کرد.
دوربین اصلی گلکسی A22 5G امکان فیلمبرداری با رزولوشن 1152p یا به قول سامسونگ، 2K تنها با نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه را دارد و خبری از فیلمبرداری 4K نیست. این موضوع به محدودیت چیپست دیمنسیتی ۷۰۰ باز میگردد؛ در حالی که چیپست کمی قویتر دیمنسیتی ۷۲۰ قادر به فیلمبرداری 4K است. این گوشی همچنین گزینه فیلمبرداری صحنه آهسته ۱۲۰ فریم بر ثانیه با رزولوشن 720p را در اختیار کاربر قرار میدهد.
اما یکی از معایب دوربین اصلی و فوق عریض گلکسی A22 5G این است که حتی در شرایط نوری خوب هم به کندی عکس میگیرند و گاه در نور روز، تا ۲ ثانیه طول میکشد تا یک عکس ثبت شود. در ابتدا تصور کردم این موضوع به دلیل فعال بودن HDR خودکار باشد، اما با غیر فعال کردن این ویژگی هم متوجه شدم که چنین نیست. اپلیکیشن دوربین همچنین به ویژه در شب با یک مشکل دیگر هم روبرو میشود زمانی که با هر کدام از دوربینها در حالت فوتو عکاسی میکنید، گاه حتی پس از اینکه علامت شاتر دوربین نشان میدهد که عکاسی تمام شده و عکس ذخیره شده، سنسور دوربین همچنان در حال دریافت تصویر است و تکان دادن دست موجب میشود عکس به شدت بی کیفیت ثبت شود. این مشکل دو راهکار دارد: یا سامسونگ با یک آپدیت نرمافزاری آن را حل کند یا شما عادت کنید که در نور ضعیف، پس از ثبت هر عکس، یک ثانیه اضافهتر هم صبر کنید تا عکس بدون مشکل گرفته شود.
در مجموع در مورد کیفیت دوربینها باید گفت که دوربین اصلی کیفیت بسیار خوبی برای این رده قیمت دارد و در نور ضعیف، نایت مود، به شدت کیفیت عکسهای این دوربین را بهبود میدهد. اما دوربین فوق عریض عملکردی ناامیدکننده دارد و در شب کاملا غیر قابل استفاده است. دوربین سلفی هم در مقایسه با سایر گوشیها در این رده قیمت کیفیت پایینتری دارد.
باتری و شارژ

گلکسی A22 5G باتری بسیار پر ظرفیت ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعتی دارد و با توجه به چیپست کم مصرف، انتظار میرود شارژدهی باتری خوبی هم داشته باشد. در تست باتری پیسیمارک با روشنایی نمایشگر ۵۰ درصد و وایفای روشن و در حالت ۹۰ هرتزی، گلکسی A22 5G به مدت ۱۳ ساعت و ۳ دقیقه دوام آورد که رقم بسیار خوبی محسوب میشود. در عمل شارژدهی باتری بسیار خوب است و در صورت استفاده معمول بین ۱ تا ۱.۵ روز و در صورت استفاده سبک حتی تا نزدیک به دو روز از شارژر بی نیاز خواهد بود.
گلکسی A22 5G اما از شارژری بهره میبرد که توان شارژ کامل این گوشی در کوتاه مدت را ندارد. شارژر ۱۵ وات همراه گوشی، همان مدلی است که برای سالها در جعبه بسیاری از گوشیهای اقتصادی و میانرده سامسونگ دیده میشود و از استاندارد Adaptive Fast Charging سامسونگ (مبتنی بر کوالکام کوییک شارژ ۲.۰) بهره میبرد. گوشی در نیم ساعت اول تنها ۲۸ درصد شارژ میشود و پس از یک ساعت، میزان شارژ به ۵۶ درصد میرسد. در نهایت شارژ کامل گوشی حدود ۲ ساعت و ۱۰ دقیقه زمان میبرد. این اعداد برای شرایطی است که گوشی در حال خاموش شارژ میشود و در صورت روشن بودن گوشی و استفاده از آن، شاهد زمان شارژ بیش از ۲ ساعت و نیم خواهیم بود.
سخن پایانی

در مجموع در مورد گلکسی A22 5G باید گفت که در بین مدلهای 5G یکی از ارزانترین انتخابها است. چیپست این گوشی در رده قیمت خود عملکرد مناسبی دارد و مهمتر این که از نظر مصرف باتری بسیار بهینه عمل میکند و در کنار باتری پر ظرفیت شارژدهی بسیار خوبی را فراهم میکند. ولی از طرف دیگر، سرعت شارژ گوشی بسیار پایینتر از انتظار است و کیفیت صدای اسپیکر هم چنگی به دل نمیزند.
گلکسی A22 5G با وجود این که یکی از به صرفهترین مدلهای 5G است اما در بازار چندان هم بی رقیب نیست؛ به خصوص اگر پشتیبانی از 5G برایتان اولویت نداشته باشد، انتخابهای متعدد دیگری با سختافزار قویتر پیش رویتان است.
در بین گوشیهای 5G رقیب باید به ردمی نوت 9T اشاره کرد. این گوشی از نمایشگر ۹۰ هرتزی و دوربین فوق عریض بی بهره است .اما در عوض چیپست قویتر دیمنسیتی 800U، اسپیکر استریو و یک دوربین ماکرو دارد. فقدان نمایشگر ۹۰ هرتزی موجب میشود که ردمی نوت 9T با وجود قیمت مشابه، برای بیشتر کاربران ارزش خرید پایینتری داشته باشد.
دو رقیب دیگر، شیائومی ردمی نوت 10 5G و پوکو M3 Pro 5G هستند. این دو گوشی شیائومی کاملا مشابه هم هستند و فقط از نظر ظاهری و ترکیبهای رم و حافظه داخلی با هم تفاوت دارند. برای خرید این دو مدل باید کمی بیشتر هزینه کنید اما در عوض دوربین فوق عریض را از دست میدهید و پشتیبانی از شارژ کمی سریعتر ۱۸ واتی را به دست میآورید.
ولی اگر 5G برایتان اولویت نداشته باشد، گوشیهای متعدد دیگری هستند که عمدتا بر گلکسی A22 5G برتری دارند. در بین موبایلهای سامسونگ، گلکسی A32 مدل 4G با وجود این که قیمت بالاتری دارد اما در عوض از نمایشگر سوپر امولد و دوربین اصلی، فوق عریض و سلفی با رزولوشن بالاتر بهره میبرد و البته چیپست کمی ضعیفتر مدیاتک هلیو G80 دارد. گلکسی A32 4G همچنین بر خلاف مدل مورد بررسی ما، امکان دریافت ۳ آپدیت بزرگ اندروید و ۴ سال آپدیت امنیتی را دارد؛ در حالی که سامسونگ برای گلکسی A22 5G تنها تضمین ۲ آپدیت بزرگ اندروید را میدهد.
اما یکی از رقبای 4G که میتواند گلکسی A22 5G را به چالش بکشد، شیائومی پوکو X3 پرو (جعبه گشایی دیجیاتو) است که با قیمتی در حدود ۶ میلیون تومان، نمایشگر ۱۲۰ هرتزی با پشتیبانی از HDR10، چیپست بسیار قویتر اسنپدراگون ۸۶۰، رم و حافظه داخلی ۶/۱۲۸ گیگابایتی، دوربین فوق عریض و سلفی بهتر، اسپیکر استریو و شارژ سریع ۳۳ واتی را در اختیارتان میگذارد و یکی از بهترین انتخابها در رده قیمت خودش است. با این حال بسیاری از کاربران به خاطر رابط کاربری روان، بی دردسر و کم نقص سامسونگ، گوشیهای این کمپانی را به رقبایی از جمله شیائومی ترجیح میدهند.
اما شاید یکی از مهمترین دلایلی که باعث میشود بسیاری از کاربران، حداقل فعلا قید خرید این موبایل 5G و نیز سایر مدلهای 5G سامسونگ را بزند و به سراغ مدلهای 4G یا گوشیهایی از سایر کمپانیها بروند این است که از 5G آنها در ایران نمیتوان بهره برد. به گفته مدیرعامل ایرانسل، لایسنس 5G گوشیهای سامسونگ (و البته اپل)، به دلیل تحریمها در ایران فعال نیست و این گوشیها نمیتوانند به شبکه 5G متصل شوند. اما از طرف دیگر ظاهرا گوشیهای کمپانیهای چینی از جمله هواوی و شیائومی چنین مشکلی ندارند. با این حال مدیر عامل ایرانسل اعلام کرده که این مسئله بالاخره حل خواهد شد. پس احتمالا اگر این گوشی خوش قیمت را خریداری میکنید، میتوانید امیدوار باشید که در آینده امکان کار با شبکه 5G ایران را هم داشته باشد؛ شبکهای که البته همچنان تا پیادهسازی گستره آن در کشور، فاصله بسیار زیادی داریم.
- نمایشگر ۹۰ هرتزی
- پشتیبانی از 5G
- ظرفیت باتری بالا
- طراحی زیبا
- شارژدهی باتری عالی
- کارایی مناسب چیپست در این رده قیمت
- کارایی خوب دوربین اصلی
- وزن بالا
- حاشیههای پهن اطراف نمایشگر
- صدای ضعیف و کم کیفیت اسپیکر
- سرعت شارژ پایین
- کیفیت نه چندان بالای دوربین فوق عریض
- کیفیت نه چندان بالای قاب پشتی
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
خیلی جالب بود ممنون از بررسی ها و نقدهایی که میذارید خیلی تصمیم گیری راحت تر میشه - کارتون درسته
سلام آقای باقر زاده ، خیلی ممنون از بررسی که گذاشتید . لطفاً در مورد پرچمدار جدید جنرال لوکس یه مقاله بگذارید و زمان رونمایی و امکانات احتمالی آن را توضیح دهید.
امیدوارم بزودی از دوران چند دوربین پشت گوشی رد بشویم 🥲