ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

فناوری ایران

رییس نصر تهران خواستار مشارکت بخش خصوصی در تکمیل شبکه ملی اطلاعات شد

رئیس هیئت مدیره نصر تهران از دولت خواست تا از ظرفیت و مشارکت بخش خصوصی در طراحی و اجرای شبکه ملی اطلاعات استفاده کند. به اعتقاد وی بخش خصوصی توانمندی‌های لازم را برای تحقق اهداف ...

مجتبی آستانه
نوشته شده توسط مجتبی آستانه | ۲۹ آبان ۱۴۰۰ | ۱۵:۱۳

در دیجیاتو ثبت‌نام کنید

جهت بهره‌مندی و دسترسی به امکانات ویژه و بخش‌های مختلف در دیجیاتو عضو ویژه دیجیاتو شوید.

عضویت در دیجیاتو

رئیس هیئت مدیره نصر تهران از دولت خواست تا از ظرفیت و مشارکت بخش خصوصی در طراحی و اجرای شبکه ملی اطلاعات استفاده کند. به اعتقاد وی بخش خصوصی توانمندی‌های لازم را برای تحقق اهداف شبکه ملی اطلاعات دارد.

«حسین اسلامی» در گفتگو با خبرگزاری مهر به اهداف شبکه ملی اطلاعات اشاره کرد و گفت: «بخش خصوصی حوزه ICT در زمینه خدمات شبکه ملی اطلاعات و نیز زیرساخت شبکه ملی اطلاعات ظرفیت و توانمندی مشارکت با دولت را برای تحقق این پروژه دارد.»

وی گفت که در سازمان نصر، کمیسیون‌های متعدد موضوعات و نیازمندی‌های حوزه ICT را تحلیل و بررسی می‌کنند و نخبگان حوزه تخصصی فاوا نیز در سازمان نظام صنفی رایانه‌ای حضور دارند که وزارت ارتباطات می‌تواند از این ظرفیت نخبگانی برای سرعت بخشیدن به تکمیل شبکه ملی اطلاعات استفاده کند.

به گفته اسلامی، خدمات صیانت از داده، مقابله با حوادث، امن سازی و سالم سازی، زیست‌بوم جویشگر و دسترسی به اینترنت، خدمات سیستم عامل و رایانامه، خدمات پایه مکانی و نقشه، پیام رسان و شبکه اجتماعی و نیز خدمات میزبانی، مراکز داده و هویت معتبر، خدمات تبادل اطلاعات و خدمات ارتباطی مانند خدمات ابری، هوشمندی و رصد و پایش از جمله اهداف شبکه ملی اطلاعات بر اساس سند تبیین الزامات این پروژه ملی است.

رئیس هیئت مدیره سازمان نظام صنفی رایانه‌ای تهران با اشاره به ظرفیت‌هایی که بخش خصوصی در حوزه توسعه خدمات شبکه ملی اطلاعات دارد، گفت:

«در راستای زیرساخت‌های اطلاعاتی مدنظر شبکه ملی اطلاعات نیز نیاز به قطب‌های مراکز داده اختصاصی و عمومی، زیرساخت ابری، مراکز رصد و پایش، مراکز تبادل پیام، مرکز مدیریت امنیت و شبکه‌های دسترسی، تجمیع و توزیع محتوا و گذرگاه‌های ایمن مرزی و گذرگاه‌های ایمن داخلی، شبکه دولت، مراکز آزاد فناوری اطلاعات و شبکه‌های اختصاصی وجود دارد. در این راستا با توجه به ظرفیت فعالان این بخش در رسته‌هایی مانند نرم افزار، سخت افزار و ارتباطات و خدمات فناوری اطلاعات، می‌توان از این توانمندی‌ها در لایه‌های زیرساخت ارتباطی و زیرساخت اطلاعاتی این شبکه استفاده کرد.»

اسلامی همچنین به این موضوع که بخش خصوصی سرمایه‌گذاری قابل توجهی در انتقال پهنای باند زیرساخت شبکه ملی اطلاعات داشته است اشاره کرده و افزود: «تامین کنندگان و پیمانکاران شبکه‌های داخلی با نصب و راه اندازی تجهیزات زیرساخت شبکه‌های داخلی شامل سوئیچ ها، روترها و تجهیزات و ملحقات کابل کشی مسی و فیبر نوری می‌توانند بخش انتهایی شبکه دسترسی را در شبکه ملی اطلاعات تکمیل کنند.»

او اعتقاد دارد بخش خصوصی به عنوان عرضه‌کننده سرویس‌هایی مانند پلتفرم‌های فروش آنلاین کالا و خدمات، سرویس‌های پخش محتوای متنی و تصویری و نیز خدمات ثبت دامنه، مدیریت محتوا و تحلیل کلان داده‌ها و استفاده از هوش مصنوعی و نیز توسعه انواع اپلیکیشن‌ها و نرم افزارها می‌تواند در تکمیل شبکه ملی اطلاعات همکاری کند.

شبکه ملی اطلاعات، پرحاشیه‌ترین پروژه‌ در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات در یک دهه اخیر در کشورمان بوده است. وزارت ارتباطات در دوره‌های مختلف بارها اعلام کرده هدف این پروژه، قطع ارتباط با جهان نیست اما از طرفی برخی مسئولان در گذر سال‌های اخیر از لفظ «اینترنت ملی» نیز برای این پروژه استفاده کرده‌اند یا گفته‌اند که شبکه ملی اطلاعات، سلسله مراتب دسترسی به اینترنت را ایجاد می‌کند تا افراد مختلف دسترسی‌های متفاوتی به اینترنت داشته باشند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی