بقایای شگفتانگیز این ابرنواختر مانند پکمن در حال بلعیدن ستارگان است
این پکمن نیست که شادمانه راهش را در کیهان با بلعیدن ستارگان باز کند. با این حال، در تصویری که تلسکوپ فضایی هابل گرفته و ناسا به تازگی منتشر کرده، بقایای این انفجار ستارهای شباهت ...
این پکمن نیست که شادمانه راهش را در کیهان با بلعیدن ستارگان باز کند. با این حال، در تصویری که تلسکوپ فضایی هابل گرفته و ناسا به تازگی منتشر کرده، بقایای این انفجار ستارهای شباهت بسیار زیادی به شخصیت این بازی ویدیویی خاطرهانگیز دارد.
این شیء، با نام N 63A، در واقع بقایای یک ابرنواختر است ــ انفجار شدید یک ستاره زیر وزن خود در انتهای حیاتش ــ و در ابر ماژلانی بزرگ (LMG) واقع شده؛ کهکشانی در فاصله ۱۶۳ هزار سال نوری از راه شیری و یکی از معدود کهکشانهایی که با چشم غیر مسلح از زمین دیده میشود.
LMG میزبان چندین ناحیه ستارهزایی یا سحابی است؛ جایی که ابرهای گازی بزرگ متراکم میشوند و ستارههای تازه را شکل میدهند. بقایای ابرنواختر مذکور در یکی از این سحابیها واقع شده و اطرافش را ستارهها احاطه کردهاند و همین ستارهها هستند که شبیه گلولههایی که پکمن میبلعد به نظر میرسند.
ابرنواخترها با فوران گاز و عناصر سنگین به محیط اطرف خود باعث آغاز شکلگیری ستارهها و سیارات میشوند. با این حال طبق گفته ناسا، در این مورد به نظر میرسد ابرنواختر با پاکنده کردند گازهای اطراف، که از قبل در حال شکل دادن ستارههای جدید بودند، فرایند تولد ستارگان را مختل کرده است.
اما N 63A همچنان جوان است و وقتی به شکل پایدار درآید، به احتمال زیاد ناحیه ستارهزایی خود را در آن ناحیه تشکیل خواهد داد.
در ماههای ژوئن و ژوئیه، تلسکوپ هابل به علت مشکل سختافزاری از دسترس خارج بود و ناسا آن را در «حالت امن» قرار داده بود. اما تکنسینها توانستند این ماهواره سال ۱۹۹۰ را دوباره راهاندازی کنند و تلسکوپ هابل دوباره گرفتن عکسهای خارقالعاده را از دنیای اطراف ما از سر گرفته است.
این تصویر به عنوان تصویر روز ناسا در ۱۲ اکتبر (۲۰ مهر) منتشر شد.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.