ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

Very satisfied Satisfied Neutral Dissatisfied Very dissatisfied
واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

جدیدترین اخبار و روندهای دنیای فناوری را با نگاهی دقیق و حرفه‌ای، در کانال تلگرام دیجیاتو دنبال کنید.

ورود به کانال تلگرام دیجیاتو
فناوری ایران

مدیرعامل دیوار به حبس قطعی محکوم شد

تیم دیوار خبر از تایید حکم مجازات زندان برای مدیرعامل دیوار داده و اعلام کرده علی رغم  پیگیری‌های حقوقی و قانونی متعدد، این حکم در دادگاه تجدیدنظر تهران تایید شده است. عنوان اتهامی این حکم «فراهم ...

آرش پارساپور
نوشته شده توسط آرش پارساپور تاریخ انتشار: ۶ آذر ۱۴۰۰ | ۱۷:۳۰

در دیجیاتو ثبت‌نام کنید

جهت بهره‌مندی و دسترسی به امکانات ویژه و بخش‌های مختلف در دیجیاتو عضو ویژه دیجیاتو شوید.

عضویت در دیجیاتو

تیم دیوار خبر از تایید حکم مجازات زندان برای مدیرعامل دیوار داده و اعلام کرده علی رغم  پیگیری‌های حقوقی و قانونی متعدد، این حکم در دادگاه تجدیدنظر تهران تایید شده است. عنوان اتهامی این حکم «فراهم آوردن موجبات فساد و فحشاء از طریق جذب زنان تن‌فروش» است. تیم دیوار در بیانیه‌ای اعلام کرده آنها تلاش خود را می‌کنند تا این حکم توسط بالاترین سطح دستگاه قضایی نقض شود.

به گزارش دیجیاتو و به نقل از روابط عمومی دیوار، حکم حبس قطعی مدیرعامل دیوار ساعاتی پیش به طور قطعی صادر شده است و دیوار ضمن انتقاد صریح نسبت به این حکم در بیانیه‌ای تاکید داشته که آنها تلاش خود را کردند و از انتشار محتوایی که حتی شائبه انگیزه‌های نامناسب دارند جلوگیری به عمل آوردند. در متن این بیانیه آمده که صرفا در سال ۱۳۹۹ حدود ۵۶ میلیون آگهی‌ (۲۰ درصد آگهی‌های بررسی شده)‌ به دلیل نقض قوانین، گزارش کاربران یا دستور قضایی رد شده است. 

دیوار در بیانیه خود همچنین تاکید کرده که طبیعتا امکان بررسی انگیزه، سوءنیت و سابقه احتمالی یکایک ۴۴ میلیون کاربر استفاده‌کننده از این پلتفرم را ندارد و به همین دلیل باید بین مسئولیت پلتفرم و کاربر آگهی‌دهنده تمایز حقوقی قائل شد.

دیوار ضمن ابراز تاسف شدید از صدور حکم قطعی حبس برای مدیر عامل مجموعه و ابراز نگرانی از تبعات آن بر عملکرد خود، همکاران و سایر کسب‌وکارهای اینترنتی، بیش از هر چیز نگران تاثیری است که این حکم بر امید و انگیزه جوانان متخصص این سرزمین می‌گذارد. این مجموعه اعلام کرده آنها کماکان تلاش می‌کنند «تا از معدود ظرفیت‌های حقوقی باقی‌مانده استفاده کنیم تا این حکم توسط بالاترین سطح دستگاه قضایی نقض شود.»

دیوار پلتفرمی است که در آن آگهی‌گذار و مخاطب آگهی به‌تناسب نیاز خود از آن بهره می‌برند؛ دیوار بررسی محتوای آگهی‌ها و رعایت حدود قانون در آن را مسئولیت خود می‌داند، با این حال، آنچه بین آگهی‌گذار و مخاطب آگهی در فضای حقیقی و خارج از دیوار روی می‌دهد، در کنترل و به عهده دیوار نیست. این مساله مدت‌هاست که گریبانگیر استارتاپ‌های ایرانی شده و هنوز برایش راه حل شفافی در نظر گرفته نشده چرا که قانون تفاوتی بین تولیدکنندگان محتوا و یا آگهی دهندگان با خود مدیران پلتفرم قائل نمی‌شود. پیش‌تر نیز مدیران عامل دیگر مجموعه‌های فناورانه مانند مدیرعامل آپارات و... محکومیت‌هایی از این قبیل را چشیده‌اند و حکم اشکان آرمندهی بالاترین و شدیدترین حکمی است که تاکنون به یک فعال استارتاپی اطلاق شده است.

دیوار با طرح این پرسش در بیانیه خود که آیا می‌توان با وقوع تخلف یا ارتکاب جرم توسط یک کاربر تلفن همراه، قائل به مسئولیت جزایی اپراتور بود؟ از این حکم انتقاد کرده است. کارشناسان حقوقی نیز بر این باور هستند صدور چنین احکامی مانند اینست که مجرمان داخل خیابان و معابر باعث صدور حکم زندانی شدن شهردار آن نقطه شوند.

مدیرعامل دیوار در حالی به حبس محکوم شده است که دیوار دغدغه خدمت‌رسانی به بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار کسب‌وکار در سراسر ایران و اشتغال‌زایی مستقیم برای بیش از ۱۱۰۰ نفر از جوانان کشور را در سر داشته و دارد. صدور این رای لطمات غیرقابل جبرانی به صنعت کسب‌وکارهای اینترنتی خواهد زد چرا که در حال حاضر بخش بزرگی از کسب‌وکارهای اینترنتی به صورت پلتفرمی عمل می‌کنند و این حکم می‌تواند هشداری برای همه فعالان صنعت باشد.

از چند سال پیش گزارش‌های برخی سایت‌ها دیوار را محکوم به اشاعه فحشا می‌کردند و از همان زمان شایعاتی در فضای مجازی مبنی بر اینکه برخی کلمات در دیوار یک سری عبارات و کلمات خاص و به زبانی عامیانه‌تر، سیگنال‌هایی برای دریافت خدمات فحشا هستند منتشر شده بود و دیوار برای جلوگیری از انتشار این آگهی‌ها، انتشار آنها را کاملا محدود کرده بود. آگهی‌هایی مشکوکی که توسط برخی سایت‌ها محکوم شده بود حالا سالیان سال است که در دیوار جایی ندارد و نظارت پسینی نیز روی آگهی‌ها از طریق گزارش مردمی وجود دارد.

با وجود این نظارت‌ها و فیلترینگ‌ها توسط دیوار و مانیتور کردن آگهی‌ها، دیوار همواره به همه کاربران هشدار داده تا از آگهی‌ها و صحت آنها اطمینان پیدا کنند و از تمامی چند ده میلیون کاربر خود خواسته تا در نظارت بر آگهی‌ها کمک این پلتفرم باشند. با این وجود صدور چنین حکمی ضربه محکمی به اکوسیستم استارتاپی ایران خواهد بود و باید دید واکنش مقامات قضایی به آن چگونه خواهد بود.

بیانیه دیوار با این جملات به پایان می‌رسد: « وقتی با کسب‌وکاری که به بهبود شغل و زندگی میلیون‌ها نفر از مردم ایران یاری رسانده‌، مانع مهاجرت جوانان از کشور شده و به تسهیل و توسعه کسب‌وکار مردم به‌ویژه در ایام شیوع کرونا کمک کرده است، به آسانی چنین برخوردی می‌شود، آیا انگیزه‌ای برای کارآفرینی و اشتغال‌زایی باقی می‌ماند؟»

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (19 مورد)
  • کاظم حداد
    کاظم حداد | ۷ آذر ۱۴۰۰

    سایت دیوار بسیار نامطمئن و جولانگاه کلاهبردارها میباشد، آگهی دهنده بایستی مثل بقیه کسب و کارهای اینترنتی احراز هویت شود، یا سجام داشته باشد، لیکن مدیریت دیوار با یک شماره موبایل جعلی آگهی چند میلیونی به ثبت میرسانند، چندین مورد من در دوستتن و آشناها دیده ام که کلاهبردار پول و کالاشون رو به سرقت برده و هبچگونه میگیری نتوانستند بکنند.

  • محمد تفرشی
    محمد تفرشی | ۷ آذر ۱۴۰۰

    همه سطحی به ماجرا نگا میکنن یکی نیس بگه اصلا چرا ما باید انقد روسپی داشته و مطمئنا اگه تقاضا نباشه عرضه خود به خود از بازار حذف میشه و سوال بعدی اینه چرا جوون به جای تشکیل خانواده بره سراغ یه همچین موضوعی که مطمئا مشکلات اقتصادی گرونی و بیکاری تو این قضیه بی تاثیر نیس حالا تو برو مدیر عامل دیوار و بنداز زندان که قول میدم خودشم خبر نداشته همچین مسائلی یه زمانی تو برنامش جریان داشته
    بعد با این منطق اگه قرار پیش بریم باید مدیرعامل هر بازی و برنامه ای که دو نفر توش همچین داستانی دراوردن بندازن زندان من خودم تو بازی کوییز او کینز اون موقع که خیلی رایج شده بود صدجور ازین موارد دیدم یعنی الان بریم مدیر عامل اونم دستگیر کنیم

  • Ebram Riasi
    Ebram Riasi | ۷ آذر ۱۴۰۰

    خبر خوشحال کننده ای بود. خوشحال تر میشم وقتی ابد بخوره. از خنده می‌ترکم وقتی تو اون دنیا هم بپرسن این چه سایت فسادی بود راه انداختی؟

  • بهادر تروال
    بهادر تروال | ۷ آذر ۱۴۰۰

    اسم سایتش بجای دیوارپنجره بود بهتر بود لااقل بیرون را میدید

  • pop_0098
    pop_0098 | ۷ آذر ۱۴۰۰

    بهترین راه استفاده از هوش مصنوعی برای مانیتور کرد هر چیزی تو پلتفرم ها بزرگ میشه استفاده کرد راحت هم هست باید سر کیسه را شل کنند و پولش بدن

  • وحید
    وحید | ۷ آذر ۱۴۰۰

    با سپاه شریک نشده، کله اش کردن
    اسنپ اینهمه تخلف میکنه چرا کاریش ندارن؟!!!!! چون خودشون شریکن

    • حامد حاتمی
      حامد حاتمی | ۸ آذر ۱۴۰۰

      دیگه حرف مفت زدی
      چه ربطی داره

  • hhggg trdfg
    hhggg trdfg | ۷ آذر ۱۴۰۰

    کلا هرکی تو ایران بخواد به کسب و کار و تولید رونق ببخشه یه جورایی سرشو زیر آب میکنند. مگر گوهر ناب و ندیدید شد عاقبت صرافی کریپتولندو ندیدید تو اینترنت سرچ کنید

  • مریم نجفی
    مریم نجفی | ۷ آذر ۱۴۰۰

    واقعا جای تاسف داره. چجوری میتونین این همه آگهی رو مو به مو چک کنن که یه موقع توش چیز بدی نباشه. حالا ایشالا که حکم قطعی تغییر کنه. تا جایی که میدونم میشه از طریق وکیل دیوان سالار به حکم قطعی اعتراض کرد. یعنی بعد از اینکه حکم قطعی میشه اگه اشتباه نکنم از طریق دیوان باید اقدام کنن.

    • rezamo
      rezamo | ۷ آذر ۱۴۰۰

      نگران نباش دیوار برای واجا ست این اتفاق نمیوفته

  • realtime
    realtime | ۶ آذر ۱۴۰۰

    بعد فرض کن اینا میخوان جایگزین اپ های خارجی با قابلیت رقابت خارجی رو بوجود بیارن. هیچ کس اپ هایی که ماله کشوریه که همچین حکم هایی میده رو نمیخواد.

    • SnailMan
      SnailMan | ۶ آذر ۱۴۰۰

      تو کشور های دیگ حکم های بدتر از این ندند، بهتر نمیدند

      • expert_developer
        expert_developer | ۷ آذر ۱۴۰۰

        دروغ که حناق نیست. فقط یک نمونه از این حکمهای بدتر رو بگو.

  • mr.no.body
    mr.no.body | ۶ آذر ۱۴۰۰

    تو دیوار چرت و پرت زیاده و به درخواست های کاربران مبنی بر حذف یک آگهی هم اهمیت داده نمیشه

نمایش سایر نظرات و دیدگاه‌ها
مطالب پیشنهادی