ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

تراشه پرچمدار اسنپدراگون ۸ نسل ۱ با لیتوگرافی ۴ نانومتری معرفی شد

کوالکام از نسل بعدی تراشه پرچمدارش برای گوشی‌های اندرویدی رونمایی کرد. این چیپ که نام اسنپدراگون ۸ نسل ۱ را یدک می‌کشد، نسبت به نسل گذشته‌اش یعنی اسنپدراگون ۸۸۸ پیشرفت‌های زیادی دارد. تراشه اسنپدراگون 8 ...

محمد قریشی
نوشته شده توسط محمد قریشی | ۱۰ آذر ۱۴۰۰ | ۰۹:۰۰

کوالکام از نسل بعدی تراشه پرچمدارش برای گوشی‌های اندرویدی رونمایی کرد. این چیپ که نام اسنپدراگون ۸ نسل ۱ را یدک می‌کشد، نسبت به نسل گذشته‌اش یعنی اسنپدراگون ۸۸۸ پیشرفت‌های زیادی دارد. تراشه اسنپدراگون 8 Gen 1 از معماری ARMv9 بهره می‌برد و همچنین با لیتوگرافی ۴ نانومتری به تولید می‌رسد.

جدیدترین تراشه پرچمدار کوالکام همانطور که این شرکت در گذشته وعده داده بود، از سبک نام‌گذاری جدیدی بهره می‌برد و دیگر شاهد استفاده از سه عدد برای نام این تراشه نیستیم. حالا کوالکام از یک عدد به همراه نسل تراشه‌اش برای نام‌گذاری آن استفاده می‌کند که نتیجه‌اش اسنپدراگون ۸ نسل یک می‌شود. همانطور که می‌دانید، سری ۸ مربوط به چیپ‌های پرچمدار اسنپدراگون می‌شود.

اسنپدراگون ۸ نسل ۱ اولین تراشه کوالکام با لیتوگرافی ۴ نانومتری محسوب می‌شود و اولین چیپ این کمپانی است که از معماری جدید CPU بهره می‌برد. علاوه بر این، با بهبودهای چشمگیری در عملکرد دوربین دستگاه‌های مجهز به این تراشه هم روبه‌رو هستیم.

مشخصات اسنپدراگون ۸ نسل ۱

در بخش CPU همچنان با سه خوشه روبه‌رو هستیم، اما حالا هسته‌ها مبتنی بر معماری جدید ARMv9 هستند. هسته اصلی، Cortex-X2 است که فرکانسی برابر 3.0 گیگاهرتز دارد. در کنار آن از 3 هسته قدرتمند Cortex-A710 استفاده شده که با فرکانس 2.5 گیگاهرتز فعالیت می‌کنند. در نهایت هم با 4 هسته Cortex-A510 روبه‌رو هستیم که فرکانسی برابر 1.8 گیگاهرتز دارند.

در حالت کلی عملکرد CPU‌ نسبت به اسنپدراگون ۸۸۸، ۲۰ درصد افزایش داشته، در حالی که مصرف انرژی‌اش ۳۰ درصد کاهش یافته که یک دستاورد مهم به حساب می‎‌آید.

به سراغ پردازشگر گرافیکی می‌رویم که به گفته کوالکام، به لطف معماری جدید 30 درصد عملکرد بهتری نسبت به گذشته دارد و البته ۲۵ درصد هم انرژی کمتری مصرف می‌کند. کوالکام برای این تراشه‌اش سه ویژگی Elite Gaming توسعه داده که یکی از آن‌ها به توسعه‌دهندگان اجازه می‌دهد که یک تعادل میان عملکرد و بهره‌وری انرژی ایجاد کنند.

موتور آدرنو فریم موشن (Adreno Frame Motion Engine) پردازشگر گرافیکی را قادر می‌سازد تا یک بازی را با دو برابر فریم ریت رندر کند، اما مصرف انرژی‌اش تغییری نداشته باشد. البته بجای اینکار می‌توان فریم ریت را ثابت نگه داشت، اما مصرف انرژی را نصف کرد.

یکی دیگر از ویژگی‌های گیمینگ جدید مربوط به نورپردازی بازی‌ها می‌شود. همچنین با قابلیت سایه‌زنی حرفه‌ای با نرخ متغیر هم روبه‌رو هستیم. کوالکام برای اینکه بازی‌ها بهترین عملکرد را روی اسنپدراگون ۸ نسل ۱ داشته باشند، با برخی از بزرگترین سازندگان بازی‌ها همکاری می‌کند.

در بخش هوش مصنوعی هم اسنپدراگون ۸ نسل 1 پیشرفت‌های زیادی داشته و در کنار عملکرد بالاتر، انرژی کمتری هم مصرف می‌کند.

قابلیت‌های دوربین جدیدترین تراشه پرچمدار کوالکام

در این تراشه کوالکام از پردازشگر سیگنال تصویر Spectra 680 استفاده شده که پهنای باند حافظه را به ۳.۲ گیگاپیکسل بر ثانیه افزایش می‌دهد که امکان فیلم‌برداری HDR با رزولوشن 8K و عکاسی همزمان با رزولوشن 64 مگاپیکسل را فراهم می‌کند.

پردازشگر سیگنال تصویر مورد استفاده در این تراشه می‌تواند ۲۴۰ عکس ۱۲ مگاپیکسلی در یک ثانیه بگیرد و موتور جدید اولترا واید از تحریف تصاویر هم جلوگیری می‌کند. همچنین شاهد استفاده از موتور بوکه اختصاصی برای رزولوشن 4K و بهبود عملکرد زوم هم در این تراشه هستیم.

ارتباطات و امنیت اسنپدراگون 8 Gen 1

کوالکام برای پردازنده اسنپدراگون 8 نسل یک از مودم 5G اسنپدراگون X65 استفاده کرده که از شبکه‌های زیر ۶ گیگاهرتز و موج میلی‌متری پشتیبانی می‌کند. این مودم حداکثر سرعت دانلود تئوری ۱۰ گیگابیت بر ثانیه را در اختیار کاربران قرار می‌دهد.

علاوه بر این مودم، شاهد پشتیبانی از وای فای ۶ و 6E به همراه بهبودهای بلوتوث هم هستیم. این تراشه جدید می‌تواند صدای بی‌اتلاف CD را از طریق بلوتوث LE استریم کند که یک پیشرفت بزرگ به حساب می‌آید. قابلیت Broadcast Audio به یک منبع اجازه می‌دهد که صدا را برای شمار نامحدودی از دریافت‌کننده، پخش کند.

کوالکام روی امنیت تراشه جدیدش هم کار کرده و از قابلیتی به نام «موتور مدیریت اعتماد» (Trust Management Engine) در اسنپدراگون 8 Gen1 استفاده کرده. این ویژگی امنیت کاربران را حفظ می‌کند.

زمان عرضه گوشی‌ها با اسنپدراگون ۸ نسل یک

همین امسال اولین گوشی‌های مجهز به تراشه پرچمدار جدید کوالکام معرفی می‌شوند که شامل شیائومی ۱۲ و همچنین گوشی موتورولا می‌شود. با این حال سال آینده میلادی به چنین محصولاتی دست پیدا می‌کنیم و اکثر شرکت‌ها از سامسونگ گرفته تا وان پلاس، اوایل سال ۲۰۲۲ گوشی‌های پرچمدارشان را با اسنپدراگون ۸ نسل 1 روانه بازار خواهند کرد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی