ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

اولین ویرایش ویکی‌پدیا در قالب NFT به مزایده گذاشته شد

«جیمی ولز»، هم‌بنیان‌گذار ویکی‌پدیا اولین ویرایش این فرهنگنامه رایگان را به‌صورت NFT به مزایده گذاشت. خانه حراج «کریستی» در یک بازه زمانی ۱۲ روزه علاوه بر این توکن غیرقابل معاوضه، آی‌مکی را به حراج گذاشته ...

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۱۴ آذر ۱۴۰۰ | ۱۴:۰۰

«جیمی ولز»، هم‌بنیان‌گذار ویکی‌پدیا اولین ویرایش این فرهنگنامه رایگان را به‌صورت NFT به مزایده گذاشت. خانه حراج «کریستی» در یک بازه زمانی ۱۲ روزه علاوه بر این توکن غیرقابل معاوضه، آی‌مکی را به حراج گذاشته که ولز در زمان راه‌اندازی ویکی‌پدیا از آن استفاده می‌کرد.

هم‌موسس ویکی‌پدیا می‌گوید از ۱۲ تا ۲۴ آذر NFT نخستین ویرایش ویکی‌پدیا و Strawberry iMac خود را به حراج خواهد گذاشت. عواید حاصل از این مزایده صرف امور خیریه و شبکه اجتماعی WT.Social می‌شود که ولز آن را در سال ۲۰۱۹ افتتاح کرد.

اولین ویرایش ویکی‌پدیا

توکن غیرقابل تعویض ویکی‌پدیا یکی از اولین نسخه‌های این فرهنگنامه است که در ماه ژانویه سال ۲۰۰۱ راه‌اندازی شد. ولز می‌گوید: «آن‌چه در این NFT می‌بینید، شبیه همان ویکی‌پدیایی است که در روزهای اول راه‌اندازی به نظر می‌رسید.» این صفحه به‌صورت عمومی در وب بارگذاری می‌شود و شبیه خود ویکی‌پدیا همه می‌توانند آن را ویرایش کنند، اما تغییرات بعد از پنج دقیقه از بین می‌رود.

Strawberry iMac

خریدار این NFT از طریق قرارداد هوشمندی که در بلاکچین اتریوم نوشته می‌شود، کنترل این وب‌سایت را در دست خواهد داشت. خریدار می‌تواند مدت زمان لازم برای بازنشانی تغییرات را عوض کند و حتی قادر است قابلیت ویرایش یا دسترسی به صفحه را غیرفعال نماید. در صورتی که خریدار تمایلی به دستکاری صفحه نداشته باشد، خود ولز کنترل آن را در دست خواهد داشت.

اگرچه ولز به آسانی می‌توانست ویرایش نخست ویکی‌پدیا را به صورت عادی بفروشد، اما می‌گوید از ایده ثبت عمومی و قابل اثبات مالکیت در توکن‌های غیرقابل معاوضه بسیار خوشش آمده است. با این حال، هم‌بنیان‌گذار ویکی‌پدیا در گذشته رابطه پرفراز و نشیبی با دنیای رمزارزها داشته است. بنیاد ویکی‌مدیا از طریق بیت‌کوین کمک مالی می‌پذیرد ولی ولز مدعی شده که رقم دریافتی از این طریق چندان چشمگیر نبوده است.

جیمی ولز باور دارد که پتانسیل NFT در ایجاد درآمد برای هنرمندان بسیار بالاست. او در این زمینه به میم‌هایی اشاره می‌کند که به‌صورت NFT فروخته می‌شوند و اگرچه موجودیت‌شان تحت تاثیر قرار نمی‌گیرد، ولی اجازه می‌دهد سازندگان‌شان به چنان شهرتی دست پیدا کنند که قوانین مالکیت فکری در بسیاری از موارد به این شکل بستر دستیابی به آن را مهیا نمی‌کرد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی