ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

مدیرعامل نوبیتکس در لایو دیجیاتو: تا سال آینده وارد بازارهای منطقه می‌شویم

مدیرعامل نوبیتکس در گفتگو با دیجیاتو، ارائه خدمات به صورت بین‌المللی و فعالیت در بازار منطقه را یکی از برنامه‌های این اکسچنج برای سال 1401 دانست. راد همچنین اعتقاد دارد رویکرد حاکمیت به صنعت ارزهای ...

مجتبی آستانه
نوشته شده توسط مجتبی آستانه | ۱۶ آذر ۱۴۰۰ | ۱۸:۴۰

مدیرعامل نوبیتکس در گفتگو با دیجیاتو، ارائه خدمات به صورت بین‌المللی و فعالیت در بازار منطقه را یکی از برنامه‌های این اکسچنج برای سال 1401 دانست. راد همچنین اعتقاد دارد رویکرد حاکمیت به صنعت ارزهای دیجیتال تغییر کرده است. او در ادامه گفتگو نیز از تلاش‌های این صرافی برای مقابله با خطر احتمالی تحریم‌ها در بحث تتر سخن گفت.

«امیرحسین راد»، هم‌بنیان‌گذار و مدیرعامل صرافی نوبیتکس مهمان دوازدهمین قسمت از آنتک دیجیاتو بود. تعداد کاربران این سکوی تبادل ایرانی به تازگی از 3 میلیون نفر عبور کرده که به گفته راد، نزدیک به 60 تا 70 درصد آن‌ها فعال هستند.

همچنین آنطور که مدیرعامل نوبیتکس به دیجیاتو گفت، براساس تخمین‌ها سهم عمده بازار تبادل رمزارزها در ایران، در اختیار آن‌ها است. بازاری که براساس گزارش‌های این مجموعه، شامل 35 صرافی نسبتا حرفه‌ای و فعال می‌شود.

این ارقام در حالی مطرح می‌شود که نائب رئیس کمیسیون اقتصاد اتاق تهران، اوایل امسال اعلام کرد براساس بررسی‌های صورت گرفته، حدود 12 میلیون نفر در ایران رمز ارز دارند.

کنار گذاشتن این عدد در کنار کاربران نوبیتکس به عنوان اصلی‌ترین بازیگر این حوزه نشان می‌دهد تعداد قابل توجهی از مردم ایران ترجیح می‌دهند با صرافی‌های بین‌المللی همکاری کنند، اما علت این موضوع چیست؟ راد در پاسخ به این سوال دیجیاتو گفت:

«صرافی‌های بین‌المللی امکانات و آپشن‌های بیشتری را در اختیار کاربران قرار می‌دهند که صرافی‌های داخلی یا توانایی آن را نداشته یا براساس قانون ایران نمی‌تواند چنین امکاناتی را عرضه کند. اگرچه بخش عقب ماندگی محصولات ایرانی تا 6 ماه آینده رفع خواهد شد.»

وی همچنین نقدشوندگی بیشتر اکسنچ‌های بین‌المللی در کنار کارمزدهای کمتر را دلیل دیگر این موضوع دانست و اعتقاد دارد بحث مالیات و سخت‌گیری‌های احتمالی مسئولان کشور در سوق دادن کاربران ایرانی به استفاده از صرافی‌های بین‌المللی بی‌تاثیر نبوده است.

هم‌بنیان‌گذار نوبیتکس در پاسخ به سوال دیجیاتو مبنی بر اینکه چرا اکسچنج‌های ایرانی از لحاظ امکانات از رقبای بین‌المللی خود عقب هستند، دو عامل کم تجربگی و بحث چالش نیروی انسانی و مهاجرت را علت این موضوع دانست.

تغییر رویکرد حاکمیت در قبال صنعت رمزارزها

طی سال‌های اخیر رویکرد حاکمیت در قبال رمزارزها آنچنان صریح و شفاف نبوده است. موضوعی که فیلتر نوبیتکس و سایر فعالین این حوزه در سال 97 مهر تاییدی بر آن است. همچنین دستور رئیس مجلس برای مسدودسازی درگاه پرداخت صرافی‌های ارز دیجیتال یکی دیگر از ده‌ها نمونه این حوزه است. اما به گفته راد شرایط در حال تغییر بوده و نهادهای حاکمیتی کم کم به این نتیجه رسیده‌اند که این صنعت می‌تواند منافعی برای کشور داشته باشد.

او با اشاره به فیلتر صرافی نوبیتکس به دیجیاتو گفت:

«بیت کوین در سال 97 موفق به ثبت رکورد قیمتی جدیدی شد. از همین روی مسئولان وقت به علت ترس از فراگیری موضوع رمزارزها در میان ایرانی‌ها اقدام به فیلتر گسترده سایت‌های فعال در حوزه کریپتو کردند.»

به گفته مدیرعامل نوبیتکس آن‌ها پس از یک سال رایزنی سرانجام توانستند، جاویدنیا، دبیر وقت کمیته فیلترینگ را قانع کرده که وجود پلتفرم بومی در زمینه تبادل ارزهای دیجیتال، تهدیدات امنیتی استفاده از صرافی‌های خارجی یا زیرزمینی شدن این بازار را کاهش می‌دهد: «از همین جا نیز تعاملات با حاکمیت به کمک انجمن فین‌تک این امید را داد که امکان حل باقی مسائل نیز وجود دارد.»

او در ادامه به نامه رئیس مجلس برای مسدودسازی درگاه پرداخت صرافی‌های رمزارز اشاره کرد و آن را عاملی برای ایجاد نارضایتی گسترده کاربران دانست. موضوعی که البته با تصمیم درست رئیس بانک مرکزی وقت به سرانجام نرسید:

«بسته شدن درگاه پرداخت به معنای ممنوعیت تبادل رمزارز یا قانون‌گذاری درباره آن نیست. از همین روی در صورت مسدودسازی، بایستی به پرداخت‌های سنتی که در دنیا منسوخ شده‌اند روی می‌آوردیم. این موضوع نه تنها باعث جلوگیری گسترش استفاده از ارزهای دیجیتال نشده بلکه نارضایتی عمومی در جامعه ایجاد می‌کرد.»

اخیرا نیز فعالین حوزه تبادل ارزهای دیجیتال با کمیسیون اقتصادی جلساتی داشته و سعی کرده‌اند حرف‌های خود را به گوش تصمیم‌گیران برسانند. راد با انتقاد از اینکه این جلسات منسجم و ادامه‌دار نبود به دیجیاتو گفت:

«مجلس دنبال قانون‌گذاری اولیه است. اما سایر نهادهای دخیل در رگولاتوری این حوزه همانند بانک مرکزی، وزارت اقتصاد و … هیچ کدام جسارت تصمیم‌گیری مستقل در این باره را نداشته‌اند. اگرچه کارگروه‌هایی از سوی نهادهای تصمیم‌گیر تشکیل اما هنوز به خروجی خاصی منجر نشدند.»

او با اشاره به نگرانی حاکمیت درباره گسترش سریع خرید و فروش رمزارزها در میان افراد جامعه و ضرر افراد غیر حرفه‌ای در این بازار تاکید کرد با این وجود رویکرد حاکمیت به این صنعت تغییر کرده و آن‌ها می‌دانند حوزه ارزهای دیجیتال می‌تواند منافعی را ایجاد کند.

الزام اینماد مانع نوآوری خواهد شد

بخش دیگر گفتگوی دیجیاتو با مدیرعامل صرافی نوبیتکس به بحث الزام اینماد اختصاص داشت. موضوعی که طی یک ماه اخیر به چالش کسب‌وکارهای اینترنتی و بانک مرکزی تبدیل شده است.

راد موضع‌گیری نوبیتکس در این زمینه را همراستا با انجمن فین‌تک و نصر تهران دانسته و اعتقاد دارد اجباری کردن ای‌نماد، تصمیم نادرستی است که جلوی نوآوری را گرفته و در مقابل هرگز به هدفش نخواهد رسید.

او با اشاره به سایت‌هایی مثل پروژه «سکه ثامن» که اینماد داشته اما باز هم کلاهبرداری کردند اظهار داشت این نماد اعتماد الکترونیکی باعث ایجاد اعتمادی ناخواسته در کاربران می‌شود در حالی که مرکز مربوطه هیچ مسئولیتی را در قبال کلاه‌برداری‌های احتمالی سایت‌های دارای اینماد نمی‌پذیرد.

هم‌بنیان‌گذار صرافی نوبیتکس در پاسخ به سوال دیجیاتو مبنی بر اینکه آیا آماده پذیرش نظارت روی اکسچنج‌های ایرانی هستید، گفت: «صرافی‌هایی که به دنبال فعالیت جدی و ادامه دار هستند نه تنها مشکلی با نظارت نداشته بلکه خواسته‌شان نیز همین امر بوده است.»

او اعتقاد دارد نظارت روی سکوهای تبادل رمزارز داخلی منجر به اعتمادسازی بیشتر برای کاربران ایرانی شده، تبعیض را خط قرمز خود در زمینه نظارت عنوان کرده و روی رعایت انصاف تاکید کرد:

«علاوه بر این در صورت وضع قوانین احتمالی برای اخذ مالیات نیز نهادهای قانون‌گذار بایستی هوشمندانه نرخی عادلانه را تعیین کنند در غیر این صورت شاهد کوچ سرمایه‌ها به صرافی‌های خارجی خواهیم بود که هیچگونه همکاری با مسئولان ایرانی ندارند.»

اما به هر حال در شرایط حاضر خبری از نظارت رسمی روی صرافی‌های دیجیتال نیست. از همین روی علاقمندان حوزه رمزارزها براساس چه فاکتورهایی می‌توانند به یک اکسچنج ایرانی اعتماد کنند؟

راد در پاسخ به این سوال دیجیاتو عواملی همچون حرفه‌ای بودن تیم فعال در یک صرافی، حضور شرکتی حقوقی به عنوان پشتوانه اکسچنج و حضور در انجمن‌های صنفی مربوط به این صنعت را از اصلی‌ترین نکاتی دانست که می‌تواند زمینه‌های اعتماد را برای کاربران فراهم کند.

تلاش‌های صرافی نوبیتکس برای مقابله با خطرات احتمالی تتر

فشار آمریکا و ورود FATF به بحث رمزارزها و تحریم طی ماه‌های اخیر کاربران ایرانی را فعال در حوزه رمزارزها را نگران کرده است. بخش اعظم نگرانی‌ها درباره «تتر» بوده که می‌تواند با رهگیری احتمالی ولت کاربران کشورهای تحریمی مثل ایران، دارایی تتری آن‌ها را مسدود کند.

مرورگر بلاکچین نوبیتکس

در این رابطه کارشناسان این حوزه در گفتگو با دیجیاتو راه‌حل‌هایی را اعلام کردند. اما صرافی‌های ایرانی مانند نوبیتکس برای این موضوع چه چاره‌اندیشی داشتند؟ راد در پاسخ به این سوال دیجیاتو گفت:

«در این زمینه جایگزین‌هایی را برای تتر معرفی کرده‌ایم. توکن‌های غیرمتمرکزی که همان کارکرد تتر را داشته اما خطرات آن را ندارند. همچنین با استفاده از «تتر شیلد» کار شناسایی مبدا ارسال تتر را غیرممکن ساخته‌ایم. به این ترتیب کاربران ایرانی می‌توانند با استفاده از این قرارداد هوشمند روی شبکه ترون، منشا تتر خود را مخفی و کیف پول‌شان را از خطر احتمالی تحریم امن نگاه دارند.«

اما با وجود راه‌کارهای فوق، مدیرعامل اکسچنج نوبیتکس اعتقاد دارد تتر در صورت مسدودسازی دارایی کاربران کشورهای تحریمی، بخش زیادی از مشتریان خود را از دست داده و اعتمادها نیز از بین می‌رود. همین موضوع ضرر مالی سنگینی به این بنیاد وارد خواهد ساخت از همین روی شرکت تتر هنوز به این سمت حرکت نکرده است.

او همچنین در پاسخ به سوال دیجیاتو مبنی بر محدود بودن ارزهای لیست شده در این صرافی گفت:

«از تابستان در تلاش هستیم تا این ضعف را پوشش دهیم و به زودی حدود 40 ارز اول بازار را لیست خواهیم کرد. ما به دنبال عرضه کوین‌ها بر بستر شبکه اصلی‌شان هستیم تا ریسکی برای کاربر ایجاد نکنیم.»

راد همچنین اصلی‌ترین عامل این موضوع را استراتژی نوبیتکس دانسته تا هر کوینی را در این صرافی لیست نکنند:

«برخی از ارزها بدون خلق ارزش خاصی و تنها براساس استقبال بازار، قیمتشان افزایش می‌یابد. همین موضوع می‌تواند ضرر سنگینی را به خریداران آن وارد سازد. از همین روی هر ارز دیجیتالی که در نوبیتکس لیست می‌شود بایستی از یک سری فیلترهای ما عبور کند.»

او همچنین در پاسخ به انتقادات مطرح شده درباره تاخیر بیش از حد احراز هویت در نوبیتکس گفت: «علت اصلی این موضوع، انجام تایید هویت توسط همکاران ما در بخش پشتیبانی است. اما طی هفته‌های آتی با کمک هوش مصنوعی سعی داریم تا فرایند احراز هویت را سریع‌تر کنیم و تجربه کاربری بهتری را ارائه کنیم»

در تلاش برای ورود به بازار منطقه

بخش پایانی گفتگوی دیجیاتو با مدیرعامل نوبیتکس به برنامه‌های این صرافی برای آینده اختصاص داشت.

راد خدمت‌دهی به صورت بین‌المللی و فعالیت در بازار منطقه را یکی از برنامه‌های آن‌ها تا سال 1401 دانست و گفت:

«بازار منطقه برای ما در دسترس است. به خصوص کشورهایی که در حوزه رمزارزها کمتر توسعه یافته‌اند. البته مسیر راحتی را در پیش نداریم بالاخص اینکه تجربه بین‌المللی شرکت‌های ایرانی کم است. اما سعی داریم تا 1401 به این بازار وارد شویم و معتقدیم اگر این زمان را از دست دهیم دیگر امکان ورود به بازار منطقه را نخواهیم داشت.»

برنامه دیگر آن‌ها تحول در سرویس‌های ارائه شده است: «قصد داریم سرویس‌هایی فراتر از حوزه رمزارزها به کاربران‌مان ارائه دهیم.»

کلیه سرویس‌های مالی و بانکی، خدمات سرمایه‌گذاری و حتی ارائه وام از جمله سرویس‌های جدید نوبیتکس خواهد بود تا فراتر از یک صرافی، گستره‌ای از محصولات را به کاربرانش ارائه دهد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی