ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

ممنوعیت تبلیغات رمزارز
فناوری ایران

تبلیغ و تشویق به خرید رمزارز در رسانه‌ها و فضای مجازی ممنوع شد

هرگونه تبلیغ و تشویق به سرمایه‌گذاری در استخراج رمزدارایی نیز ممنوع است

ایمان بیک
نوشته شده توسط ایمان بیک | ۳۰ تیر ۱۴۰۴ | ۱۶:۵۵

مصوبه بهمن‌ماه سال ۱۴۰۳ شورای عالی فضای مجازی درباره مقررات تبلیغات رمزدارایی‌ها، چهارم تیرماه جاری ابلاغ شده است. بر اساس این مصوبه، هرگونه تبلیغ یا تشویق به خرید رمزدارایی‌ها در رسانه‌ها و فضای مجازی ممنوع است.

به گزارش دیجیاتو، شورای عالی فضای مجازی در مصوبه‌ای جدید ضوابط تبلیغات رمزدارایی‌ها را تعیین کرده است. این مصوبه که در یکصد و شصتمین جلسه کمیسیون عالی تنظیم مقررات فضای مجازی کشور در تاریخ ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ به تصویب رسیده، در ۴ تیر ۱۴۰۴ به دستگاه‌های مربوطه ابلاغ شده است.

بر اساس ماده (۱) این مصوبه، تنها ارائه‌دهندگان خدمات رمزدارایی که مجوزهای لازم را از تنظیم‌گران بخشی دریافت کرده‌اند، مجاز خواهند بود در درگاه‌های اینترنتی رسمی خود نسبت به معرفی و تبلیغ رمزدارایی‌ها اقدام کنند. این تبلیغات باید با رعایت تمامی الزامات مندرج در این مصوبه انجام شود. همچنین تبلیغ رمزدارایی‌هایی که کاربرد اوراق بهادار و تأمین مالی تولید دارند، منوط به اخذ مجوز از تنظیم‌گر بخشی است.

تبصره (۱) این ماده به صراحت هرگونه تبلیغ، تشویق و پیشنهاد سرمایه‌گذاری در رمزدارایی‌ها را خارج از موارد ذکر شده در ماده (۱)، در تمامی رسانه‌ها و فضای مجازی ممنوع اعلام کرده است. این ممنوعیت تا زمان ابلاغ ماده ۸ این مصوبه که مربوط به به‌روزرسانی مقررات است، ادامه خواهد داشت.

ماده (۲) مصوبه به الزامات تبلیغات رمزدارایی‌ها اشاره دارد که هم تنظیم‌گران بخشی و هم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی موظف به نظارت بر اجرای آن هستند. از جمله این الزامات می‌توان به استفاده از بیان ساده و قابل فهم برای عموم، ارائه لینک اطلاعات کامل رمزدارایی، درج واضح مخاطرات سرمایه‌گذاری، پرهیز از وعده سود ثابت یا رشد قیمتی، و ممنوعیت تبلیغ معاملات اهرمی اشاره کرد.

یکی از موارد مهم این مصوبه، ممنوعیت تبلیغ رمزدارایی‌ها در رسانه‌های محیطی و مجازی از جمله مطبوعات، خبرگزاری‌های رسمی، رسانه ملی و رسانه‌های نمایش خانگی است. البته تبصره این ماده امکان تبلیغ را در صورت اخذ مجوز از تنظیم‌گر بخشی پیش‌بینی کرده است.

ماده (۴) مصوبه، سازمان صداوسیما و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را موظف کرده است حداکثر ظرف سه ماه پس از ابلاغ این مصوبه، برنامه‌ریزی لازم برای آگاهی‌بخشی عمومی درباره مخاطرات و منافع رمزدارایی‌ها را انجام دهند.

متن کامل مصوبه مقررات تبلیغات رمزدارایی‌ها

بر اساس ماده (۶)، تبلیغ هرگونه فعالیت توسعه و مدیریت کسب‌وکارهای مرتبط با رمزدارایی مانند «کار در منزل»، «کار در صرافی ارز دیجیتال» یا خرید و فروش حساب کاربری صرافی‌ها ممنوع اعلام شده است. البته تبصره این ماده، آگهی‌های استخدام برای سکوهای مجاز را در صورت احراز هویت کسب‌وکار، مجاز دانسته است.

ماده (۷) نیز به صراحت هرگونه تبلیغ و تشویق به سرمایه‌گذاری در استخراج رمزدارایی (از جمله استخراج ابری) و همچنین تبلیغ خرید و فروش دستگاه‌های استخراج را ممنوع کرده است.

بر اساس ماده (۸) این مصوبه، کمیته تخصصی رمزدارایی‌ها موظف شده است ظرف شش ماه با توجه به بازخوردهای دریافتی، به‌روزرسانی این مصوبه را انجام دهد. همچنین تنظیم‌گران بخشی باید مقررات محرومیت متخلفان از تبلیغات رمزدارایی را تدوین و از صدور یا تمدید مجوز برای آن‌ها خودداری کنند.

ایمان بیک

متولد ۱۳۵۰، تحصیل‌کرده مهندسی نرم‌افزار و کارشناسی زبان و ادبیات انگلیسی. از سال ۱۳۷۶ روزنامه‌نگارم و راه‌اندازی نخستین صفحه فناوری اطلاعات در روزنامه‌های ایران، سردبیری نخستین هفته‌نامه و نخستین روزنامه فناوری اطلاعات ایران جزو سوابق من است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی