ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

اشتباهات طراحی اپل
گجت ها

از مکینتاش تی‌وی تا ناچ مک‌بوک پرو؛ با اشتباهات اپل در طراحی محصولات آشنا شوید

طراحی‌های بسیار خوبِ محصولات اپل باعث شده آن‌ها تقریباً بی‌نقص شوند؛ اما مسلماً این شرکت نیز مانند سایر برندها اشتباهاتی در طراحی محصولات و گجت‌های خود داشته است که باعث ناامیدی و تعجب طرفداران این ...

احمدرضا فرهبد
نوشته شده توسط احمدرضا فرهبد | ۱۶ دی ۱۴۰۰ | ۲۲:۰۰

طراحی‌های بسیار خوبِ محصولات اپل باعث شده آن‌ها تقریباً بی‌نقص شوند؛ اما مسلماً این شرکت نیز مانند سایر برندها اشتباهاتی در طراحی محصولات و گجت‌های خود داشته است که باعث ناامیدی و تعجب طرفداران این برند شده است. در این مطلب قصد داریم تعدادی از بدترین اشتباهات اپل در طراحی‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزاری را بیان کنیم.

در دنیای فناوری اپل و طراحی دو واژه مترادف یکدیگر محسوب می‌شوند. طراحی‌های ایجادشده توسط کوپرتینونشین‌ها در اغلب موارد به‌قدری شاخص و برجسته می‌شوند که می توانند زمینه‌ساز ایجاد نسل‌های جدیدی از محصولات اپل شوند؛ البته غول فناوری آمریکایی در تمام طراحی‌های خود ابتدا عملکرد در اولویت قرار می‌دهد و سپس به شکل و فرم توجه می‌کند. در این مطلب قصد داریم تاریخچه‌ مختصری از بدترین طراحی‌های اپل بیان کنیم و ببینیم این طراحی‌ها چگونه تجربه کاربری کاربران را تحت تأثیر منفی قرار داده‌اند.

مکینتاش تی‌وی

مکیمناش تی وی

در سال ۱۹۹۳ قبل از اینکه محصولی به نام اپل تی وی وجود داشته باشد، اپل تلاش کرد تلویزیونی تحت عنوان مکینتاش تی وی تولید کند. قسمتی از این محصول کامپیوتر مک و قسمت دیگر تلویزیون بود. این محصول اپل محصول واقعاً بدی بود؛ زیرا نه یک کامپیوتر مک خوب بود و نه یک تلویزیون خوب.

این محصول علاوه بر طراحی بسیار بد، عیب بسیار بزرگ دیگری هم داشت و آن هم قیمت بسیار بالای آن بود. این محصول در اوایل دهه ۱۹۹۰ با قیمت ۲۰۹۹ دلار به فروش می‌رسید که معادل ۴۰۰۰ دلار امروز بود. فروش مکینتاش تی وی به‌قدری پایین بود که اپل تنها سه ماه پس از آغاز ساخت این محصول، تصمیم گرفت تولید آن را متوقف کند.

دستیار دیجیتال شخصی اپل نیوتن

دستیار دیجیتال شخصی اپل نیوتن (The Apple Newton)

اپل نیوتن نخستین تلاش اپل برای ساخت دستیار دیجیتال شخصی است و این محصول انصافاً هم از زمان خود جلوتر بود؛ اما زمانی که عرضه شد دستگاه کاملی نبود و معایبی هم داشت. قابلیت تشخیص دست‌خط که اپل به‌عنوان یکی از ویژگی‌های شاخص این دستگاه روی آن مانور زیادی می‌داد، در چند مدل اول عملکرد بسیار بدی داشت؛ البته این قابلیت در دستگاه‌های ساخته‌شده در سال ۲۰۲۱ هم بی‌نقص نیست؛ بنابراین عملکرد بسیار بد آن در دستگاهی که در سال ۱۹۹۳ طراحی و تولید شده، اصلاً تعجب‌برانگیز نیست.

اپل پس از این دستگاه دستیار دیجیتال شخصی دستی دیگری تحت عنوان پالم پایلت (Palm Pilot) را عرضه کرد و سهم بازار اپل نیوتن را از آن خود کرد. این دستگاه برای تشخیص دست خط از سیستم دست خط Grafiti استفاده می‌کرد که باعث شد عملکرد آن در این زمینه نسبت به اپل نیوتن بهتر شود.

ظاهراً استیو جابز از اپل نیوتون متنفر بوده و به همین دلیل پس از بازگشت مجدد خود به اپل در سال ۱۹۹۷، خط تولید آن را متوقف کرده است. می‌توان گفت تنفر استیو جابز از اپل نیوتون و تحقیر شدن این محصول توسط او، یکی از مهم‌ترین عوامل پیدایش آیفون محسوب می‌شود.

طراحی بسیار بد ماوس نخستین کامپیوتر مک با نام هاکی پاکی

موس هاکی پاکی

بدون تردید نخستین کامپیوتر مک اپل یکی از محصولات نمادین کوپرتینویی‌ها است؛ اما ماوس همراه آن بسیار بد بود. اگرچه دایره‌ای بودن این ماوس یکی از مزایای خوب آن بود و باعث می‌شد کاربر بتواند بدون نگاه کردن به ماوس جهت درست را پیدا کند؛ اما به‌عنوان وسیله‌ای که وسیله اصلی ارتباطی با کامپیوتر بود، اصلاً طراحی خوبی نداشت. در یک جمله می‌توان گفت این ماوس برای شرکتی که طراحی خوب ماوس را یکی از اولویت‌های خود می‌دانست، اصلاً محصول خوبی نبود.

حذف دکمه‌های کنترل‌کننده نسل سوم آیپاد شافل

نسل سوم آیپاد شافل

موزیک پلیر آیپاد شافل طراحی عجیب‌وغریبی داشت و با هدف پخش موسیقی بدون اینکه مانیتور حواس کاربران را پرت کند، طراحی شده بود؛ اما اپل در طراحی نسل سوم این دستگاه، تمام دکمه‌های آن را حذف کرد؛ اگرچه اپل قصد داشت با این کار خود طراحی این دستگاه را بهتر کند؛ اما چنین اقدامی نتیجه عکس داشت و آیپاد شافل را به محصول بدی تبدیل کرد.

کاربران این دستگاه به دلیل اینکه هیچ دکمه‌ای روی آن وجود نداشت، تنها زمانی می‌توانستند آن را کنترل کند که یک هندزفری دارای دکمه‌های کنترل‌کننده و سازگار با دستگاه به آن متصل می‌کردند؛ چنین عیب بزرگی باعث می‌شد کاربر در هنگام استفاده از این دستگاه اصلاً تجربه‌ خوبی نداشته باشد و استفاده از آن راحت نباشد. خوشبختانه اپل سزیعا متوجه اشتباه خود شد و دکمه‌های کنترل‌کننده را در نسل چهارم آیپاد شافل به آن بازگرداند.

مشکل آنتن‌دهی آیفون ۴

آیفون 4

به‌جرئت می‌توان گفت آیفون ۴ نیز یکی از محصولات نمادین اپل و یکی از زیباترین محصولات این شرکت است. به اعتقاد بسیاری از کاربران این گوشی‌ آیفون بهترین طراحی در میان گوشی‌های آیفون تا زمان کنونی را داشته است؛ اما این گوشی پاشنه آشیل بسیار بدی دارد و آن هم مشکل آنتن‌دهی آن است؛ زمانی که این گوشی را در دست می‌گیرید، سیگنال دریافتی گوشی از دکل‌های مخابراتی به‌شدت کاهش می‌یابد و مشکل آنتن‌دهی پیدا می‌کند.

یکی از ویژگی‌های شاخص مرتبط با طراحی آیفون ۴، فریم آلومینیومی زیبای آن است. این فریم آلومینیومی به‌عنوان آنتن گوشی نیز استفاده می‌شود و زمانی که شما گوشی را در دست‌تان می‌گیرید، درصورتی‌که لبه قسمت پایین سمت چپ فریم را لمس کنید (معمولاً وقتی گوشی را در دستتان می‌گیریم، به‌صورت ناخودآگاه همین قسمت از گوشی را لمس می‌کنیم)، سیگنال دریافتی گوشی به میزان زیادی کمتر می‌شود و درنتیجه گوشی دچار مشکل آنتن‌دهی می‌شود.

استیو جابز در پاسخ به شکایات کاربران در مورد این مشکل بزرگ تنها گفت «وقتی گوشی را دستتان می‌گیرید سعی کنید این قسمت را لمس نکنید!» در حقیقت از این پاسخ غیرمنطقی و نامعقول می‌توان این چنین برداشت کرد که استیو جابز آیفون ۴ را بدون عیب می‌دانسته و به او اعتقاد مقصر اصلی کاربران بوده‌اند که با اشتباه گرفتن گوشی باعث می‌شدند آنتن‌دهی آن دچار مشکل شود!

البته خوشبختانه اپل درنهایت پذیرفت که مشکل از گوشی است و به همین دلیل قاب‌های محافظی برای آیفون ۴ عرضه کرد که مشکل را تا حدودی کمتر می‌کرد. اپل گوشی بعدی خود یعنی آیفون ۴ اس را نیز با همین طراحی تولید کردِ؛ اما خوشبختانه توانست با راه‌حل مؤثری مشکل آنتن‌دهی آن را را برطرف کند.

قرار داشتن سوکت شارژ مجیک ماوس ۲ در زیر آن

موس مجیک موس 2

مجیک ماوس ۲ اپل به معنای واقعی کلمه طراحی بدی داشت. اگرچه این ماوس به دلیل برخورداری از سطح صاف حساس به لمس که امکان بهره‌مندی از ژست‌های حرکتی با استفاده از چند انگشت را فراهم می‌کرد، محصول آینده‌نگرانه‌ای محسوب می‌شد؛ اما مشکل واقعاً بزرگی داشت که طراحی آن را کاملاً زیر سؤال می‌برد.

سوکت شارژ این ماوس در زیر آن قرار داشت؛ بنابراین کاربران در هنگام شارژ این دستگاه نمی‌توانستند از آن استفاده کنند. این محدودیت عجیب در هیچ یک از ماوس‌های بی‌سیمی که تا آن زمان تولید شده بودند، وجود نداشت.

ممکن است با خود بگویید چنین عیبی مشکل چندان بزرگی نبوده و کاربران می‌توانستند با شارژ ماوس در زمانی که نیازی به آن نداشته‌اند، به‌راحتی این مشکل را برطرف کنند؛ اما با توجه به اینکه عمر باتری این ماوس هم کم بود و کاربران با هر بار شارژ آن می‌توانستند تنها زمان کمی از آن استفاده کنند، چنین مشکلی واقعاً غیرقابل‌اغماض بود.

واقعاً مشخص نیست که چرا اپل سوکت شارژ این ماوس بی‌سیم خود را مانند سایر ماوس‌های بی‌سیم موجود در بازار، در بالای آن تعبیه نکرده است. در ضمن اپل می‌توانست امکان استفاده از ماوس خود به‌صورت سیمی را نیز فراهم کند؛ اما ظاهراً این شرکت به‌هیچ‌وجه نمی‌خواسته است سطح حساس به لمس ماوس خود را حذف کند.

ظاهر نامناسب مک پروی ۲۰۱۳ و قابل ارتقا نبودن و قابل تعمیر نبودن آن

مک پرو 2013

اپل اوج خلاقیت و نوآوری در طراحی را در مک پروی ۲۰۱۳ خود به خرج داد و این محصول آن‌چنان طراحی جذابی داشت که توجه بسیاری از علاقه‌مندان به کامپیوترهای ویندوز را به خود جلب کرده بود؛ البته با وجود اینکه این محصول توانست در جلب‌توجه کاربران بسیار موفق عمل کند؛ اما ظاهر آن که شبیه سطل زباله بود، ذوق کاربران را کور می‌کرد.

اپل توانسته بود با مدیریت دما در این محصول، عملکرد آن را به میزان قابل‌توجهی بهبود دهد؛ اما متأسفانه به دلیل قابل ارتقا نبودن و قابل تعمیر نبودناین دستگاه، ایجاد بسیاری از قابلیت‌های حرفه‌ای در آن امکان‌پذیر نبود.

البته خوشبختانه مک پروهای بعدی اپل مسیر پیشرفت را به‌خوبی و به‌سرعت طی کردند و اپل توانست در طراحی نسل‌های بعدی این محصول تا حدود زیادی به انتظارات کاربران حرفه‌ای پاسخ دهد. غول فناوری سیلیکون ولی در سال ۲۰۱۹ اعلام کرد که در مک پروی جدید خود، همچنان طراحی عمودی را حفظ کرده تا دسترسی به قطعات به‌سادگی امکان‌پذیر باشد.

افزودن آلبوم U2 به آیتونز توسط اپل

آلبوم U2 در آیتیونز

آیا به خاطر دارید اپل چند سال گذشته آلبوم U2 را به‌صورت رایگان به لایبرری آیتیونز اضافه کرد؟ چنانچه کاربران دانلود خودکار آیتیونز را از قبل فعال کرده بودند، این آلبوم به‌صورت خودکار برای آن‌ها دانلود می‌شد! اگرچه این مورد یک اشتباه طراحی سخت‌افزاری اپل نیست؛ اما واقعاً رویکرد خوبی در زمینه تجربه کاربری نبوده است.

قطعاً بسیاری از کاربران متمایل به دریافت این آلبوم نبوده‌اند و از آن بدتر اینکه اپل با این کار خود قانون کپی‌رایت را نیز آشکارا نقض کرده است. این اقدام اپل واقعاً اقدام نسنجیده‌ای در زمینه استریم موسیقی بود و بسیاری از هنرمندان امکان‌پذیر کردن دانلود رایگان موسیقی را نکوهش کردند.

خم شدن آیفون ۶ و ۶ پلاس

خم شدن آیفون ۶ و ۶ پلاس

آیفون ۶ و ۶ پلاس در برابر خم شدن به‌شدت آسیب‌پذیر بودند و چند نفر از صاحبان این گوشی‌ها گفته بودند که زمانی‌که این گوشی‌ها را در جیب پشتی شلوار خود می‌گذارند، به‌راحتی خم می‌شود! مقاومت و استحکام فریم این دو گوشی در قسمت اطراف دکمه‌های ولوم صدا ضعیف بود و به همین دلیل به‌راحتی خم می‌شدند.

اگرچه اپل مدعی بود که این مشکل تنها از سوی تعداد اندکی از کاربران مطرح شده است؛ اما نتایج آزمایش‌های اپل نشان داد که آسیب‌پذیری آیفون ۶ پلاس در برابر خم شدن، ۷.۲ برابر بیشتر از آیفون ۵ اس است. (این نتایج در اسناد دادگاهی مرتبط با اپل ثبت شده است). کوپرتینویی‌ها با استفاده از آلومینیوم قوی‌تر در بدنه آیفون ۶ اس این مشکل را برطرف کردند؛ اما متأسفانه این مشکل در آیپد پرو ۲۰۱۸ نیز وجود داشت.

شارژ شدن نخستین قلم دیجیتالی اپل پنسل با پورت لایتنینگ آیپاد

شارژ شدن نخستین قلم دیجیتالی اپل پنسیل

نخستین مدل اپل پنسیل از طریق متصل شدن به پورت لایتنینگ آیپاد شارژ می‌شد که مانند مشکل شارژ ماوس مجیک ۲، مشکل آزاردهنده‌ای برای کاربران بود؛ زیرا زمانی که قلم دیجیتالی را به آیپد متصل می‌کردند، آیپد شبیه یک مگس‌کش بسیار بزرگ می‌شد و به نظر می‌رسید این طراحی می‌تواند باعث آسیب دیدن کانکتورها نیز بشود.

متأسفانه هیچ راه‌حلی برای برطرف کردن این مشکل وجود نداشت و کاربران ناچار به پذیرش این طراحی بودند؛ اما خوشبختانه کوپرتینویی‌ها اپل پنسیل ۲ را با قابلیت شارژ بی‌سیم عرضه کردند.

آسیب دیدن کابل‌های اپل

آسیب دیدن کابل های اپل

در گذشته کابل‌های عرضه‌شده توسط اپل که مختص محصولات این برند بودند، پس از چند سال استفاده پوسیده و رشته‌رشته می‌شدند و به دلیل اینکه تنها کابل‌های اختصاصی برای دستگاه‌های اپل قابل‌استفاده بودند، این مشکل واقعاً برای کاربران عذاب‌آور بود.

حتی برخی از کاربران تصور می‌کردند اپل از عمد کابل‌های اختصاصی بی‌کیفیتی تولید می‌کند تا آن‌ها پس از مدت کوتاهی مجبور به خرید کابل‌های جدید شوند؛ اما خوشبختانه اپل کیفیت کابل‌های خود را به‌تدریج بهتر کرد و به سمت تولید کابل‌های بافته‌شده روی آورد که به نظر می‌رسد مقاومت بیشتری داشته باشند.

حساس بودن صفحه‌کلید پروانه‌ای به ذرات کثیف جمع‌شده در زیر کلیدها

صفحه کلید پروانه ای

اپل سال‌ها قبل تصمیم گرفت لپ‌تاپ‌های خود را با ارتفاع کمی تولید و در آن‌ها از صفحه‌کلید پروانه‌ای استفاده کند؛ اما این نوع از صفحه‌کلید یک عیب اساسی داشت که باعث شد نتواند در جلب رضایت کاربران موفق باشد؛ جمع شدن ذرات کثیفی در زیر کلیدهای پروانه‌ای باعث می‌شد این کلیدها به‌درستی عمل نکند و آسیب ببینند.

این مشکل باعث شد کاربران دیگر تمایلی به استفاده از صفحه‌کلیدهای پروانه‌ای نداشته باشند. حتی درصورتی‌که ذرات زیادی زیر کلیدهای صفحه‌کلید جمع می‌شد، صفحه‌کلید غیر قابل‌استفاده می‌شد. دلیل حساس بودن صفحه‌کلیدهای پروانه‌ای به ذرات کثیفی جمع‌شده در زیر کلیدها، کاهش ۱ تا ۲ میلی‌متری ضخامت آن‌ها بود.

بسیاری از کاربران صفحه‌کلیدهای باریک را دوست دارند؛ اما بسیاری از کاربران هم علاقه‌ای به این شیوه طراحی ندارند و حتی از آن‌ها متنفر هستند. اپل اخیراً دوباره به استفاده از صفحه‌کلیدهایی روی آورده است که کلیدهای آن ساختاری شبیه به قیچی دارند و بسیاری از طرفداران این برند از این موضوع خوشحال هستند.

محدود بودن قابلیت‌های ارتباطی اپل هوم پاد و کم بودن امکانات دستگاه نسبت به قیمت

اپل هوم پاد

اپل هوم پاد از نظر آکوستیک محصول فوق‌العاده خوبی محسوب می‌شد، اما به نسبت قیمت خود امکانات محدودی داشت. این اسپیکر هوشمند تنها با دستگاه‌های اپل سازگار بود و از کاربر می‌خواست بیشتر با سرویس‌های اپل یا معدود وسایل سازگار با فناوری ایرپلی اپل (فناوری استریم ویدیو و صوت اپل) کار کند.

این دستگاه از قابلیت پخش هم‌زمان موسیقی در چند اتاق توسط چند اسپیکر متصل‌شده به یکدیگر و سینک‌شده با یکدیگر پشتیبانی نمی‌کرد و از قابلیت جفت شدن با یک اسپیکر دیگر برای پخش موسیقی به‌صورت استریو نیز برخوردار نبود. در ضمن دستیار مجازی سیری در این اسپیکر هوشمند به‌اندازه گوگل اسیستنت یا آمازون الکسا خوب عمل نمی‌کرد. یکی دیگر از معایب قابل‌توجه این اسپیکر، عدم قابلیت اتصال آن به سایر دستگاه‌ها با پورت‌های صوتی بود.

کیفیت صدای این اسپیکر نیز در حد یک اسپیکر ۳۴۹ دلار نبود. تمام این دلایل باعث شد اپل تنها سه سال از آغاز ساخت اپل هوم پاد، تولید آن را ادامه داد. مطمئناً اگر اپل کمی امکانات اسپیکر هوشمند خود را ارتقا می‌داد، این اسپیکر به محصول کاملاً موفقی تبدیل می‌شد.

قیمت بسیار بالای پایه اختصاصی مانیتور Pro Display XDR اپل

پایه اختصاصی مانیتور Pro Display XDR

مانیتور Pro Display XDR یکی از محصولات موفق و بی‌نقص اپل است؛ اما مطمئناً برچسب قیمتی ۹۹۹ دلاری برای پایه اختصاصی این مانیتور که قیمت خود آن ۵۹۹۹ دلار است، اصلاً منطقی نیست. حتی درصورتی‌که نخواهید چنین پولی تنها برای یک پایه پرداخت کنید، در صورت استفاده از پایه دیگر باید یک آداپتور ۲۰۰ دلاری بخرید؛ زیرا استفاده از پایه‌های استاندارد VESA که برای هر مانیتور دیگری قابل‌استفاده هستند، برای مانیتور Pro Display XDR امکان‌‌پذیر نیست.

ناچ مک بوک پرو ۲۰۲۱

ناچ مک بوک پرو

ناچ مک بوک پرو ۲۰۲۱ در زمان کنونی که حاشیه‌های نازک اطراف نمایشگر تقریباً به یک استاندارد برای طراحی نمایشگرها تبدیل شده است، اصلاً یک المان طراحی مناسب نیست و وجود آن را اصلاً نمی‌توان توجیه کرد؛ اگرچه ناچ آیفون ۱۰ هم یکی از اشتباهات بسیار بزرگ طراحی اپل بود؛ اما وجود سنسور تشخیص چهره Face ID در آن، ایجاد چنین فضایی در بالای نمایشگر گوشی را تا حدودی منطقی جلوه می‌داد؛ اما در ناچ بوک ۲۰۲۱ شاهد سنسور Face ID یا هیچ سنسور دیگری نیستیم و اپل هم در رابطه با عدم وجود سنسور تشخیص چهره در ناچ مک بوک پروهای ۲۰۲۱، دلیل منطقی ارائه نکرده است.

متأسفانه به نظر می‌رسد این برند در برخی از موارد بیشتر از اینکه به فکر ایجاد طراحی مناسب برای محصولات خود باشد، به ایجاد یک ویژگی شاخص برای برندینگ توجه می‌کند.

قضیه وقتی بدتر می‌شود که بفهمید اپل در طراحی رابط کاربری لپ‌تاپ‌های ۲۰۲۱ خود و سیستم‌عامل Mac برای این لپ‌تاپ‌ها، نیز به وجود ناچ در بالای نمایشگر آن‌ها، اصلاً توجه نکرده است و برخی از گزینه‌های منوی اپلیکیشن (App Menu) و منوی وضعیت (Status Menu) در زیر ناچ قرار می‌گیرد و شما اصلاً نمی‌توانید این گزینه‌ها را ببینید! چنین اتفاقی واقعاً تعجب‌برانگیز است و یک اشتباه فاحش در زمینه طراحی نرم‌افزاری محسوب می‌شود.

درصورتی‌که به نظرتان طراحی‌های عجیب یا بد سخت‌افزاری و نرم‌افزاری‌ دیگری هم در محصولات اپل وجود دارد که در این مقاله به آن‌ها اشاره نشده است، از شما می‌خواهیم آن‌ها را با ما در میان بگذارید.

TNW
دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (7 مورد)
  • shahram5050
    shahram5050 | ۱۷ دی ۱۴۰۰

    بزرگترین اشتباه حذف شارژر از توی جعبه آیفون و گذاشتن کابل تایپ سیه و از طرف دیگه میگه از شارژر قدیمی استفاده کنید که تایپ ای هست 🥴

  • Monster Mi11 ultra
    Monster Mi11 ultra | ۱۷ دی ۱۴۰۰

    Mac Pro قدیم شبیه سطل اشغاله پس جدیده هم شبیه رنده هست😂

  • hhh mmm
    hhh mmm | ۱۷ دی ۱۴۰۰

    اون ناچی که برای مک بوک گذاشته خیلی مک بوک رو خاص کرده چرا الکی میگی طراحی اشتباهی بوده

    • Monster Mi11 ultra
      Monster Mi11 ultra | ۱۷ دی ۱۴۰۰

      ایراد نرم افزاری هم اراده کنن قابل حله با یه آپدیت اما ناچ کوچک تر می شد باشه چون فقط جای یه دوربینه سنسور خاصی نداره

    • siavash Reza
      siavash Reza | ۱۷ دی ۱۴۰۰

      دوستانی که از ناچ تعریف میکنید چه تو مک چه تو آیفون میشه بگید چیش امضا و خاصه ؟ از جنبه طراحی صنعتی افتضاح ترین حالت ممکنه

  • noisymind
    noisymind | ۱۷ دی ۱۴۰۰

    ناچ آیفون ۱۰ اشتباه فاحش بوده؟! داداش اصلا همین ناچ شده امضای اپل!!

    • siavash Reza
      siavash Reza | ۱۷ دی ۱۴۰۰

      کامل اشتباه بود و هست اگر خوب بود چرا کوچیکش می‌کنه و تو فکر حذفشه ؟

مطالب پیشنهادی