ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

پرچم سامسونگ
تکنولوژی

سامسونگ با پشت‌سرگذاشتن اینتل بزرگ‌ترین فروشنده تراشه در سال 2021 شد

درآمد بخش نیمه‌رساناهای سامسونگ با رشد 31.6 درصدی در سال 2021 به 75.9 میلیارد دلار رسید.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۳ بهمن ۱۴۰۰ | ۲۰:۱۵

سامسونگ الکترونیکس با پشت‌سرگذاشتن اینتل از نظر درآمد به بزرگ‌ترین تراشه‌ساز سال 2021 تبدیل شد. این غول کره‌ای عمده موفقیتش را مدیون عملکرد درخشان کسب‌وکار حافظه‌های خود است.

به گزارش خبرگزاری Nikkei Asia، شرکت تحقیقاتی گارتنر در رده‌بندی جدیدی که نتایج آن مقدماتی و بدون احتساب شرکت‌هایی مثل TSMC است، نشان داده که درآمد بخش نیمه‌رساناهای سامسونگ با رشد 31.6درصدی در سال 2021 به 75.9 میلیارد دلار رسیده است. این شرکت آخرین‌بار در سال 2018 بیشترین درآمد را در بازار تراشه‌ها در اختیار داشت.

سامسونگ مدیون کسب‌وکار حافظه‌هاست

فروش کسب‌وکار حافظه‌های سامسونگ پارسال یک رشد 34.2 درصدی را تجربه کرد. در سال 2021 به‌خاطر تداوم خانه‌نشینی، تقاضا برای کامپیوترهای شخصی و سایر لوازم الکترونیکی زیاد بود و حتی سرورها هم مشتریان زیادی داشتند. شرکت‌های تولیدکننده لوازم مصرفی موجودی انبارهای تراشه خود را افزایش دادند و همین مسئله موجب افزایش قیمت نیمه‌رساناها شد.

تراشه سامسونگ

بازار نیمه‌رساناها پارسال در مجموع با رشد 25.1درصدی به ارزش 583.5 میلیارد دلار رسید. این نخستین‌باری بود که آمار فروش در این بازار از نیم تریلیون دلار فراتر رفت.

رقم درآمد اینتل با رشد ناچیز 0.5درصدی به 73.1 میلیارد دلار رسید. این تراشه‌ساز آمریکایی در میان 25 شرکت برتر بازار، آهسته‌ترین رشد فروش را به‌خصوص در بازار پردازنده‌های سرورها داشت که در گذشته نقطه قوت اینتل محسوب می‌شد.

AMD به‌عنوان رقیب مستقیم اینتل از رده چهاردهم به رده دهم رسید و سهم بازار خود را افزایش داد. کوالکام و مدیاتک هم که هر دو برای بازارهای مخابراتی تراشه می‌سازند، در رده‌های پنجم و هفتم قرار دارند. از سوی دیگر، تحریم‌های آمریکا علیه هواوی به افزایش سهم سایر شرکت‌ها منجر شد.

خود هواوی به خاطر همین مشکلات از نظر درآمد کسب‌وکار تراشه‌ها در واحد HiSilicon افت چشمگیری را تجربه کرد. این واحد در سال 2020 حدود 8.2 میلیارد دلار درآمد داشت، اما در سال 2021 فقط توانست 1 میلیارد دلار درآمد داشته باشد.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی