ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

اثر کرونا بر مشکلات شناختی
علمی

کشف ارتباط میان مه مغزی ناشی از کرونا و ناهنجاری‌های مایع مغزی-نخاعی

محققان می‌گویند در آن دسته از بیماران مبتلا به کرونا که با گذشت ماه‌ها از یک دوره مریضی خفیف همچنان دچار مه مغزی هستند، می‌توان نشانه‌های غیرمنتظره‌ای از التهاب در مایع مغزی-نخاعی را مشاهده کرد. ...

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۴ بهمن ۱۴۰۰ | ۲۳:۱۵

محققان می‌گویند در آن دسته از بیماران مبتلا به کرونا که با گذشت ماه‌ها از یک دوره مریضی خفیف همچنان دچار مه مغزی هستند، می‌توان نشانه‌های غیرمنتظره‌ای از التهاب در مایع مغزی-نخاعی را مشاهده کرد.

پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیا، سن فرانسیسکو در مطالعه‌ای که هنوز در جریان است و به بررسی اثرات طولانی مدت کووید-19 ماه‌ها پس از ابتلا می‌پردازد، نمونه‌هایی از مایع مغزی-نخاعی 17 بیمار را گردآوری کردند. حداقل 10 ماه از ابتلای خفیف همگی این افراد به ویروس کرونا گذشته بود. با این حال، 13 نفر از آن‌ها به صورت مداوم با علائم مه مغزی روبرو بودند و 4 نفر باقی مانده به عنوان گروه کنترل هیچ مشکل شناختی خاصی نداشتند.

در حالی که در نمونه‌های گروه کنترل هیچ ناهنجاری مشاهده شد، 77 درصد از موارد درگیر با مه مغزی (10 از 13 نفر) دارای چند علامت غیرمنتظره بودند. ناهنجاری‌های مایع مغزی-نخاعی در این افراد موجب افزایش سطح پروتئین‌ها شده بود و این خود نشان‌دهنده التهاب عصبی و سطح غیرمعمول آنتی‌بادی‌های سیستم ایمنی است.

مه مغزی کرونا می‌تواند با تحریک سیستم ایمنی ایجاد شود

«جوانا هلموت»، نویسنده ارشد این مقاله که در مجله Annals of Clinical and Translational Neurology چاپ شده، می‌گوید: «این احتمال وجود دارد که سیستم ایمنی، با تحریک ویروس، به نوعی فعالیت مخرب غیرارادی روی آورده باشد. با وجود این که افراد دیگر ویروسی در بدن خود ندارند، ولی این سناریو محتمل است.»

مه مغزی ناشی از ویروس کرونا

نکته جالب توجه این‌جاست که 43 درصد از افراد حاضر در این تحقیق می‌گویند علائم مه مغزی تا یک ماه پس از بروز اولین علائم کرونا ظاهر نشده بود. 29 درصد افراد هم مدعی‌اند که مشکلات شناختی آن‌ها تا دو ماه پس از علائم اولیه بروز پیدا نکرده بود.

این مقاله می‌گوید: «سهم بالای افرادی که از بروز تاخیر در «پس‌آیند پساحاد سارس کوو 2» (PASC) در قابلیت‌های شناختی خود خبر داده‌اند، نشان می‌دهد که اتفاقات بعد از دوره حاد بیماری سارس کوو 2 می‌تواند موجب آسیب‌رسانی شود و شاید مداخله زودهنگام روی آن اثر کند.»

هلموت می‌گوید مشکلات شناختی بلندمدت پیش‌تر در ارتباط با انواع عفونت‌های ویروسی از جمله با HIV و سایر کروناویروس‌ها شناسایی شده بود. بنابراین این فرض مطرح است که ابتلا به سارس کوو 2 هم بتواند مشکلات شناختی ماندگاری را حتی در افراد مبتلا به نمونه‌های خفیف این بیماری ایجاد کند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی