ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تپ اختر
علمی

جرمی ناشناس با تابش رادیویی قوی در کهکشان راه شیری شناسایی شد

ستاره‌شناسان همواره به دنبال اجرام جدید با ویژگی‌های کشف نشده در آسمان هستند. در این میان، گاهی اجرامی شناسایی می‌شوند که رفتاری متفاوت دارند. حالا محققان دانشگاه «کرتین» در مرکز بین‌المللی تحقیقات نجوم رادیویی «ICRAR» ...

مرضیه فرجی
نوشته شده توسط مرضیه فرجی | ۹ بهمن ۱۴۰۰ | ۱۹:۴۵

ستاره‌شناسان همواره به دنبال اجرام جدید با ویژگی‌های کشف نشده در آسمان هستند. در این میان، گاهی اجرامی شناسایی می‌شوند که رفتاری متفاوت دارند. حالا محققان دانشگاه «کرتین» در مرکز بین‌المللی تحقیقات نجوم رادیویی «ICRAR» جرمی چرخان در راه شیری کشف کرده‌اند که تابش رادیویی قوی و متفاوتی از سایر اجرام کیهانی دارد.

این جرم که در فاصله 4000 سال نوری از ما قرار دارد، به صورت متناوب هر 18 دقیقه یکبار امواجی عظیم از تابش رادیویی قطبی شده را ساطع می‌کند. این جسم چنین کاری را برای چند ساعت به صورت مداوم انجام می‌دهد و سپس برای چند ساعت دیگر به‌طور کامل ناپدید می‌شود. لازم است بدانید انفجار یک تپ‌ اختر تنها چند ثانیه طول می‌کشد. پس احتمال اینکه این جرم یک تپ‌ اختر باشد، ناچیز باشد.

از سویی دیگر این جسم اندکی از خورشید کوچکتر است. با این‌حال، یکی از درخشان‌ترین اجرامی است که تابش رادیویی در طول انفجارهای خود دارد. به گفته دکتر «ناتاشا هرلی واکر»، سرپرست تیم تحقیقات ناپدید شدن‌های این جرم منحصر به فرد است. اجرام کیهانی معمول چنین رفتاری را از خود نشان نمی‌دهند.» ناپدید شدن‌هایی که به صورت مکرر اتفاق می‌افتند، شناسایی جسم را برای دانشمندان دشوار می‌سازد. «تایرون اودوهرتی»، دانشجوی کرتین برای اولین بار با استفاده از یک روش مشاهده جدید و استفاده از داده‌های تلسکوپ‌های میدان دید وسیع موفق به مشاهده این جسم در آسمان شد.

ستاره نوترونی

نرخ بالای تابش رادیویی فرضیه‌ها را بی‌پاسخ می‌گذارد

هنوز این سوال برای دانشمندان بدون پاسخ مانده است که جرم مشاهده شده چیست. «هرلی واکر» گفت: «داده‌های جمع‌آوری شده با اطلاعات پیش‌بینی شده از جرمی تطابق دارد که هنوز کشف نشده است. اخترشناسان پیش از این، پیش‌بینی کرده‌اند باید جرمی درون فضا وجود داشته باشد که همانند یک ستاره نوترونی است، اما سرعت چرخش بسیار کمتری دارد. همین امر سبب می‌شود میدان مغناطیسی متناوب و به طبع آن تابش رادیویی داشته باشد. بدین ترتیب، اگر جسم مرموز مشاهده شده همان پیش‌بینی دانشمندان باشد، به اولین سوال در مورد شناخت این جسم پاسخ داده می‌شود. اما دانشمندان می‌خواهند بدانند چرا این جسم انرژی مغناطیسی را با چنین سرعت بالایی به تابش رادیویی تبدیل می‌کند. البته احتمال داده می‌شود این جرم یک کوتوله سفید با میدان مغناطیسی غیرمعمول باشد.

دانشمندان همچنان به دنبال جمع‌آوری اطلاعات بیشتر از این جسم هستند تا بتوانند درنهایت به یکی از حدس‌های خود در مورد ماهیت آن مهر تائید بزنند. آن‌ها با مطالعه داده‌های دیگر قصد دارند بدانند آیا پیش از این نیز جرمی با چنین ویژگی‌هایی ثبت شده است یا خیر.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • soroush_showbert
    soroush_showbert | ۹ بهمن ۱۴۰۰

    سلام تیتر رو اصلاح کنید به جای منظومه شمسی بزنید راه شیری 🙏♥️

مطالب پیشنهادی