ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

اعتیاد به موبایل
تکنولوژی

فهرست بدترین کشورها از نظر اعتیاد به موبایل منتشر شد: ایران در رده ششم

تحقیق دانشگاه مک‌گیل کانادا نشان می‌دهد که بدترین وضعیت اعتیاد به موبایل در دنیا در شهروندان سه کشور چین، مالزی و عربستان سعودی دیده می‌شود. ولی اگر نگاهی به ادامه این فهرست بیندازیم، پس از ...

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۲۳ بهمن ۱۴۰۰ | ۱۲:۳۰

تحقیق دانشگاه مک‌گیل کانادا نشان می‌دهد که بدترین وضعیت اعتیاد به موبایل در دنیا در شهروندان سه کشور چین، مالزی و عربستان سعودی دیده می‌شود. ولی اگر نگاهی به ادامه این فهرست بیندازیم، پس از برزیل و کره جنوبی می‌توانیم نام ایران را در رده ششم ببینیم.

به گزارش دیلی‌میل، پژوهشگران دانشگاه مک‌گیل کانادا در مطالعه‌ای وضعیت استفاده از موبایل در حدود 34 هزار نفر را در بازه زمانی 2014 تا 2020 در 24 کشور بررسی کردند. نتایج این مطالعه که در مجله Computers in Human Behavior چاپ شده، ایران را در رتبه ششم نشان می‌دهد.

«مقیاس اعتیاد به موبایل» یکی از مرسوم‌ترین شیوه‌های ارزیابی وضعیت اعتیاد به گوشی‌های هوشمند محسوب می‌شود. این مقیاس اثر موبایل بر زندگی روزانه، استفاده بدون کنترل از گوشی و تاثیر جدا شدن از گوشی در افراد را بررسی می‌کند.

اعتیاد به موبایل

این تحقیق روی افراد 15 تا 35 ساله انجام شده و میانگین سنی شرکت‌کنندگان 28.8 سال اعلام شده است. اکثر افراد زنان بوده‌اند که 60 درصد از جامعه آماری تحقیق را تشکیل داده‌اند. پژوهشگران همچنین سطح مشکل‌دار بودن استفاده از موبایل را در هر کشور اندازه‌گیری کردند. آن‌ها در مقیاسی از 10 تا 60 به چین که در رده اول قرار گرفته، امتیاز 36 را دادند.

اعتیاد به موبایل می‌تواند پیامدهای روانی به دنبال داشته باشد

این تحقیق در مجموع نتیجه‌گیری کرده که استفاده نامناسب از تلفن‌های هوشمند در سطح جهانی در حال افزایش است و می‌تواند به لحاظ روانی پیامدهایی را به دنبال داشته باشد. محققان در مقاله خود نوشته‌اند: «ما فراتحلیلی درباره استفاده مشکل‌دار از موبایل با تمرکز بر جوانان انجام دادیم. این سبک مصرف در بازه زمانی 2014 تا 2020 در سراسر جهان افزایش یافته و انتظار داریم که به روند صعودی خود ادامه دهد.»

فهرست بدترین کشورها از نظر وضعیت اعتیاد شهروندان به موبایل از قرار زیر است:

  1. چین
  2. عربستان سعودی
  3. مالزی
  4. برزیل
  5. کره جنوبی
  6. ایران
  7. کانادا
  8. ترکیه
  9. مصر
  10. نپال
دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (4 مورد)
  • Mohamad Sallehy
    Mohamad Sallehy | ۳ فروردین ۱۴۰۱

    تاسف باره

  • Fazel Alaee
    Fazel Alaee | ۲۴ بهمن ۱۴۰۰

    ببخشید که ما تو خیابون سس چرخ نمیزنیم بی خود
    یه کافه بشینی پول خون باباشو میگیره
    موبایل چون هزینش پایین تره میشه رده اول سرگرمی

  • ali_komijani
    ali_komijani | ۲۳ بهمن ۱۴۰۰

    علتش نبود تفریح برای جون هاست

    • avvvvab
      avvvvab | ۲۴ بهمن ۱۴۰۰

      بهترین سرگرمی: کار است و بهترینش: کار برای خداست و خدایی که بخشنده‌ترین است، بهترین و بیشترین مزد را میدهد بشرطی که برای مزد هم نکوشی!
      سعادت دنیا و آخرت محصول عمل است نه أمل
      قبل از سنّ تکلیف، مهارت و مسئولیت‌پذیری لازمه همانطور که قبل از آزمون رانندگی/ مسابقۀ آشپزی، داشتن مهارت لازمه
      حداکثر سن اتلاف عمر با مشغولیت به بازی تا پایان ۳ سالگی است؛ پس از آن نوبت به کسب دانش و مهارت میرسد. علم + مهارت آموزی دو بال تعالی است که از ابتدای ۴ سالگی تا آخر عمر باید توأم باشند چون بدیهی است علمی که اشرف اهداف است نیازمند ثروتی است که وسیلۀ تأمینش حرفه است و اَلْكادُّ عَلىٰ عِيالِهِ مِنْ حَلالٍ كَالْمُجاهِدِ في سَبيلِ اللَّهِ
      امّا اگر خانواده با واحد پروراربندی اشتباه شد و هدف اخروی نداشت، فرزند مثل جوجۀ گوشتی چاق و چلاق بار می‌آید: ثلث عمرش خواب و ثلث دوّم مشغول خورد و خوراک/ مقدمات و مؤخرات آنست؛ وگر ثلث باقیماندۀ شبانه‌روز را در نیابد و به بازی، سرگرمی و هیچ و پوچ هدر دهد تا چشم باز کند وقت سربازی است سپس دیگر مثلًا مردی شده بدون لوازم آن! پس بیشترین بختش استخدام (رزق‌فروشی) است تازه گر کسب ارباب حلال باشد
      پس بهانۀ کمبود متراش! و آسمان/ ریسمان را بیخودی گنهکار مساز! ۳۰ سال اوّل را تلف مکن! تا ۷۰ سال آخر را حسرت نخوری. هیچ هم نداشتی لا اقل فکر کن! ساعتی تفکر درست، به از عمری عبادت است
      و السلام

مطالب پیشنهادی