ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

سرعت صوت در مریخ
علمی

مریخ‌نورد استقامت برای اولین بار سرعت صوت در مریخ را اندازه گرفت

کمتر از دو ماه پس از جمع‌آوری اولین نمونه‌ سنگ‌ها از مریخ، مریخ‌نورد استقامت (Perseverance) درحال جمع‌آوری نمونه باورنکردنی دیگری از این سیاره است: صدا! دانشمندان با استفاده از این نمونه‌های خاص، سرعت صوت در ...

مرضیه فرجی
نوشته شده توسط مرضیه فرجی | ۱۹ اسفند ۱۴۰۰ | ۱۴:۰۰

کمتر از دو ماه پس از جمع‌آوری اولین نمونه‌ سنگ‌ها از مریخ، مریخ‌نورد استقامت (Perseverance) درحال جمع‌آوری نمونه باورنکردنی دیگری از این سیاره است: صدا! دانشمندان با استفاده از این نمونه‌های خاص، سرعت صوت در مریخ را محاسبه کردند.

مریخ‌نورد که برای اولین بار در ماه فوریه 2020 به مریخ رسید، دو میکروفون را با خود حمل می‌کرد. ناسا می‌گوید: «این فضاپیما تاکنون 5 ساعت صدا از جمله صدای تندبادهای مریخی، صدای چرخش چرخ‌های خود روی شن‌ها و صدای فعالیت موتور در حین حرکت فضاپیما را ضبط کرده است.»

ناسا به کمک این میکروفون‌ها می‌تواند تعاملی میان صداهای روی زمین – مانند صدای امواج دریا، زنگ دوچرخه و حتی صحبت کردن انسان – و صداهای شنیده شده در سطح مریخ ایجاد کند.

سرعت صوت در مریخ

ناسا می‌گوید عوامل متعددی در تفاوت صدا در زمین و مریخ نقش دارد. به عنوان مثال، مریخ به‌طور قابل توجهی از زمین سردتر است وبه همین دلیل صدا در سطح سیاره سرخ آهسته‌تر حرکت می‌کند. سرعت صوت در زمین 760 مایل در ساعت است، درحالیکه دانشمندان پس از انجام محاسبات دریافتند سرعت صورت در مریخ 540 مایل در ساعت است. چگالی جو مریخ 100 برابر از زمین کمتر است، پس بدیهی است که  صدا با سرعت بسیار کمتری در فضا منتشر شود.

سرعت صوت در مریخ

علاوه بر این، جو مریخ از 96% دی‌اکسید کربن تشکیل شده است که سبب می‌شود صداهای با بلند چندان خوب به گوش نرسند. بنابراین تنها راه چاره صحبت کردن با صدای آرام در سطح سیاره سرخ است!

ناسا می‌گوید: «اگر روی مریخ می‌ایستید، صداها آرام و ضعیف هستند و با سرعت بسیار کمتری به گوش شما می‌رسند. به عبارت دیگر، مدت زمان بیشتری لازم است تا شما صدای صحبت کسی در اطراف خود را بشنوید!»

«باپتیست چید» دانشمند سیاره‌شناسی که بر روی صوت مطالعه می‌کند، گفت: « تمام تفاوت‌ها به اختلاف فرکانس بازمی‌گردد. بهتر است برای شنیدن صداهای ضبط شده در مریخ از هدفون استفاده کنید تا با جزئیات به این تفاوت‌ها پی ببرید.»

«وندی ورما» مهندس ارشد پروژه مریخ‌نورد استقامت گفت: «ما با استفاده از این نمونه‌ها نه تنها دست به محاسبه سرعت صوت در مریخ زدیم، بلکه از تغییرات الگوهای صوتی متوجه مشکلات موجود در چرخ‌ها یا موتور مریخ‌نورد می‌شویم.»

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی