پلتفرم تامین سرمایه جمعی «حلالفاند» تاکنون ۱۵۰ میلیارد تومان تامین مالی کرده است
پلتفرم تامین مالی جمعی حلال فاند تا امروز توانسته ۱۵۰ میلیارد تومان سرمایه را برای بیش از سیصد پروژه جمع سپاری کند. مدیران این پلتفرم قصد دارند این رقم را بیشتر کنند و در یکی ...
پلتفرم تامین مالی جمعی حلال فاند تا امروز توانسته ۱۵۰ میلیارد تومان سرمایه را برای بیش از سیصد پروژه جمع سپاری کند. مدیران این پلتفرم قصد دارند این رقم را بیشتر کنند و در یکی دو سال آینده آن را به هزار میلیارد تومان برسانند و برای تحقق این امر قصد دارند که تمرکزشان را در سطح کشور انجام دهند و متمرکز به پروژههای پایتخت نباشند.
«محمدحسین رضائیان»، مدیرعامل حلالفاند در نشست خبری این پلتفرم که ظهر امروز با حضور اصحاب رسانه برگزار شد با اعلام اینکه در کشور ایران حجم نقدینگی بالاست اما کسبوکارها برای راهاندازی معطل نقدینگی هستند تاکید کرد که این مساله در دنیا کاملا برعکس است و بانکها به دنبال کسب و کارها هستند.
رضاییان باور دارد ساختار کشور مقاومت زیادی در برابر تغییر دارد و نظام بانکی کشور همچنان مشکلاتی دارد که سالهاست اصلاح نمیشود و نظام های کشور علی الخصوص در حوزه مالی و اقتصادی در برابر تغییر مقاومت دارند: « رتبه ایران در تامین مالی کسب و کارها ۱۸۵ است و تقریبا در آخرین رده های دنیا هستیم. »
سرمایه گذاری روی بیش از سیصد پروژه با موفقیت بوده است
او تاکید کرد پس از مطالعه بحثهای فناوری آنها به این نتیجه رسیدند که کرادفاندینگ میتواند تا حد زیادی حلقه مفقوده بین سرمایه گذاری و کسب و کارها را جبران کند: «مردم باید بدون واسطه باهم معامله کنند و در پروژه های همدیگر شرکت کنند، مثل چیزی که در حوزه خودرو الان رخ داده ولی در بحث سرمایه گذاری تا چندی پیش وجود نداشت. در سال ۲۰۰۹ به بعد این سیستم ها در دنیا رخ داده بود و در سال ۹۵ مقدمات اولیه را راه اندازی کردیم و در سال ۹۷ به صورت رسمی آغاز به کار کردیم. هدف ما این بود که مردم به هیچ عنوان نباید متضرر بشوند اما از آنجایی که مردم به نهادهای معتبر کارکشته هم اعتماد ندارند و مردم تحمل شکست های پیاپی ندارند و کاری کردیم تا در کسب و کارها بیایند سرمایه گذاری کنند آن هم بدون هیچ ریسکی.»
مدیرعامل حلال فاند تاکید کرد آنها با عددهای کوچکتر این پروژه را پیش بردند و توانستند کار را پیش ببرند: «اما در وهله اول بدون مجوز کار میکردیم هرچند عملا غیرقانونی نبودیم ولی قوانینی هم برای کاری که میکردیم وجود نداشت.»
به گفته رضاییان در حلال فاند چهارصد پروژه انجام شده که از پنجاه میلیون تا پنج میلیارد تومان تامین مالی داشته و بیش از ۳۰۰ مورد از این پروژهها به صورت صد در صدی محقق شده و بقیه نیز در حال تکمیل است: «تا به امروز ۱۵۰ میلیارد تومان در این پروژه ها انجام شده که شاید در بحث اقتصادی کشور رقم بزرگی نباشد اما برای بخش سرمایه گذاری که مردم در آن ریسک دارند، به نظرمان خیلی خوب است هر چند در افق کشور کماکان عدد خوبی نیست. ما برای ۱۴۰۳ به یک همتی فکر میکنیم و باید عددها در واحد همتی یعنی یک هزار میلیارد تومان به بالا تعریف بشود.»
رضاییان در پاسخ به دیجیاتو مبنی بر اینکه آیا سرمایه گذار یا سرمایه پذیر خارج از ایران نیز تاکنون داشتهاند یا خیر اعلام کرد که هنوز چنین اتفاقی در مجموعه آنها رخ نداده ولی این چشم انداز وجود دارد: «برخی محصولات پروژههای ما به خارج از ایران هم صادر شده اما ما تمرکزمان روی پروژههای داخل کشور است و از این نظر میخواهیم اقتصاد داخلی را تقویت کنیم و در برنامههای شرکت تعریف شده تا سرمایهگذار خارجی نیز در آینده داشته باشیم.»
شریعتی، کارشناس توسعه کسبوکار حلال فاند نیز در این نشست با اعلام این موضوع که عمر پلتفرمهای تامین مالی جمعی در ایران از دهه نود فراتر نمیرود اعلام کرد که آنها با دغدغهای خاص وارد این حوزه شدند تا بتوانند پروژههای دانش بنیان را به سرمایه مورد نیازشان برسانند: « ، این پروژه ها نیازمند منابع کلان بانکی نیست و بازدهی بالایی هم دارند و برای سرمایه گذاران خرد جذاب هستند. ما اولین مجموعه ای بودیم که در این راه قدم گذاشتیم و با تاکید بر کراد بودن راه خود را پیش بردیم.»
شریعتی نیا خاطر نشان کرد: «حلال فاند مزایایی گسترده برای سهولت و سرعت تامین مالی با ریسک پایین دارد؛ ما در راستای توسعه کشور طبق شعار سال و همت تمام ارکان حاکمیت برای توسعه اقتصاد نوآور و مبتنی بر دانش بنیان، آمادگی حمایت و کمک به شرکتهای دانش بنیان را برای تامین مالی جمعی در جهت توسعه تا سقف 10 میلیارد تومان داریم.»
نگاهی به کل کشور
برنامه های آتی حلال فاند نیز در این نشست مشخص شد. شریعتی اعلام کرد آنها در طول فعالیت خود سعی کردند جذب سرمایه های بزرگ با ریسک پایین را پیش ببرند تا قضاوت عمومی سرمایهگذاران خود را به این سمت ببریم که پروژه های ما Risk Free هستند و مخاطرات سرمایه گذاری را حذف کنیم: «این مجموعه این امکان را داده تا برای آینده شرکت تمرکز کنیم و به سمت جذب سرمایه های کلان و خرد با ریسک پایین پیش ببریم.»
شریعتی اعلام کرد که آنها در سال آینده همکاری استراتژیک با شرکت های حقوقی خواهیم داشت و قصد دارند اقتصاد دانش بنیان را در سراسر کشور ترویج دهند: «گسترش اقتصاد دانش بنیان در شهرستان ها هم هستیم و میخواهیم در راستای توسعه اقتصاد دانش بنیان به صورت محلی فعالیت کند و فعالیت خود را فقط در پایتخت ادامه ندهد.»
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.