مدیرعامل نماوا: ساترا به ما خطوط قرمز شفاف اعلام نکرده است، VODها سودده نیستند
مدیرعامل نماوا با گلایه از وضعیت سانسور در پلتفرم های VOD تاکید کرد که ساترا به آنها خطوط قرمز را به طور شفاف اعلام نمی کند و برخورد سلیقه ای دارد. او با اعلام اینکه ...
مدیرعامل نماوا با گلایه از وضعیت سانسور در پلتفرم های VOD تاکید کرد که ساترا به آنها خطوط قرمز را به طور شفاف اعلام نمی کند و برخورد سلیقه ای دارد. او با اعلام اینکه حوزه VODها هیچ سودی ندارد تاکید کرد که حاضر است همین الان نماوا را بفروشد چرا که حوزه آنها تنها حوزهای است که در آن رگولاتور در واقع رقیب بازیگران به شمار میرود.
در روز دوم نمایشگاه اینوتکس پنلی پیرامون حوزه صوت و تصویر فراگیر برگزار شد و در آن سعید مقیسه از ساترا و شانه ساز از نماوا شرکت کردند. مقیسه با تاکید بر اینکه معاونت صدا وسیما با ساترا متفاوت است ادامه داد:«درست است ریاست ساترا را صدا و سیما انتخاب میکند اما این به معنی تصدی گری در فعالیت های خود صدا و سیما نیست.»
مقیسه بااشاره به سه نوع فعالیت VOD ها افزود:« یک مدل VOD وجود دارد که صددر صد سهامش متعلق به صدا و سیماست مثل تلویبیون و ایران سپهر و ما برای حمایت از آنها مشکلی نداریم. نوع دیگر IPTVها هستند که نصف مالکیت آنها با صدا و سیماست مثل فام و لنزو…که امکان پخش زنده و شبکه زدن دارند و کل رگولاتوری آنها با صدا و سیماست. نوع سوم مورد VODهای خصوصی همانند نماوا و فیلیمو است که ما پخش صدا و سیما را هم برای آنها آزاد کردهایم و می توانند با استفاده از محتوای سازمان سبد محصول خود را کاملتر کنند.»
مقیسه تاکید کرد:«تلاش ما این است با جلب اعتماد حاکمیت و قانونی کردن فعالیت این VODها آنها را مورد حمایت قرار دهیم چون بخش خصوصی خلاقتر اسست رشدش به نفع حاکمیت است.»
حاضرم همین الان نماوا را بفروشم!
در ادامه این پنل «محمد حسن شانه ساز» مدیرعامل نماوا با تاکید بر اینکه انتظار پلتفرمها از رگولاتور عدالت این سازمان در حق تمام بازیگران صنعت است ادامه داد:« نماوا یکی از محصولات ما در شاتل است و بیش از 8 هزار پرسنل داریم . اما موضوع اصلی این است که این روزها بازار VODنه تنها سود ده نیست که حتی حاضرم همین الان نماوا؛ این ظرف آتش را بفروشم!»
شانه ساز با اشاره به اینکه در صنایع متفاوتی چون نفت، صنعت و آی تی فعال است گفت:« در هیچ کدام از سایر صنایع شاهد این نبودهایم که رگولاتور من، در واقع رقیب من باشد! در این حوزه داور من همکار تیم رقیب ماست در حالی که رگولاتور باید برای همه بازیگران صنعت یکی باشد و نقش داور بازی کند.»
شانه ساز با طرح سوالی با عنوان اینکه « آیا ساترا از رشد و پیشرفت ما در بخش خصوصی خوشحال میشود؟»گفت:«عملکرد ساترا شبیه به بازی فوتبالی شده که از مجموعه نود دقیقه بازی، 80 دقیقه بازی در میانه زمین برگزار میشود و ده دقیقه پایانی بازی به این نقطه میرسد که حذفش کنید! سوال من این است؛ ساترای عزیز آیا به ما خطوط قرمزی ارایه دادهاید؟ آیا صدا و سیما در بحث IPTVاصلا موفق بوده است؟ آیا ساترا در پی این است که ما اصلا بینندهای نداشته باشیم؟»
شانه ساز با اشاره به اینکه برای هر قسمت سریال خاتون 3 میلیارد هزینه شده گفت:« هر قسمت خاتون یک میلیون بازدید داشته است، آیا من نباید محتوایی بسازم که برای 80 میلیون نفر جذاب باشد؟ چه باید بکنیم؟»
به ما به چشم اسراییلی نگاه نکنید
او با انتقاد از وضعیت سانسور و اعمال سانسور در این پلتفرم به مثالی درباره سریال خاتون اشاره کرد و گفت: «به ما گفتند چرا در خاتون گفتید روس ها از شمال وارد ایران شدند؟ باید میگفتید متفق ها! ما که نمیتوانیم تاریخ را عوض کنیم؛ تاریخ را که نمیشود تحریف کرد. مردم پول اینترنت میدهند و انتظار محتوای کیفی دارند. موضوع اینجاست که صدا و سیما در طی سالیان گذشته چند میلیون نفر بیننده از دست داده است؟»
مدیر عامل نماوا رو به رییس ساترا ادامه داد:« ما بازوی ساترا و حاکمیت هستیم؛ به ما به چشم اسراییلی نگاه نکنید.»
شانه ساز با تاکید ببر اینکه اگر قرار است شرکت های خصوصی را تعطیل کنید عنوان کنید تاکید کرد: «اینکه ما را ذره ذره آب میکنید درست نیست. الان فقط فیلیمو و نماوا در این زمین بازی باقی مانده است. اگر میخواهید دو دستی بازار را تقدیم اینستاگرام و ماهواره کنیم و برویم. چرا ساترا خطوط قرمز را شفاف اعلام نمیکند؟ چرا باید برخی موضوعات برای برخی پلتفرمها مشکلی نداشته باشد و برای برخی داشته باشد؟»
ساترا: صدا و سیما از VODها بیشتر مخاطب دارد
در ادامه این پنل یا به نوعی مناظره، سعید مقیسه رییس ساترا در پاسخ به شانه ساز گفت:« این انتقادهای شما؛ انتقادات همه پلتفرم ها نیست. از نظر ما رویکرد باید تعاملی باشد و حمایت ها باید به شکلی باشد که همه بهرهمند شوند و اگر این موضوعات در چهارچوب قانونی شکل گیرد قطعا به رشد بیشتر منجر میشود.»
مقیسه با عنوان اینکه مدیر عامل نماوا در مورد 80 دقیقه بازی اغراق کرده ادامه داد:« زمانی که فیلمی 3 صحنه نامناسب دارد یا کل فیلم باید حذف شود یا صحنه های نا مناسب حذف شود. و یا با پول بیشتر موارد را با سانسورهای جلوههای ویژه به مرحله پخش برسانیم. عموم جامعه به ما اعتماد کردهاند و باید به عنوان رگولاتور اعتماد مردم را خدشه دار نکنیم.»
مقیسه افزود:« اقتصادی که عنوان کردید نمیچرخد شاید به این دلیل است که تولیداتش به پای صدا و سیما نمیرسد. زمانی که نام ساترا به معنی صوت و تصویر فراگیر عنوان شده باید محتوایی تولید شود که عموم مردم به آن دسترسی دارند. »
در ادامه شانه ساز در پاسخ به مقیسه گفت:
« اقای مقیسی سرباز نظام هستند؛ ما نیز سرباز نظام در بخش اقتصادی و فرهنگی هستیم. زمانی بود که صدا و سیما بود و مردم گزینه متفاوتی نداشتند. اما الان انتخابهای متفاوتی پیش روی مردم است. در پلتفرمهای VOD والدین کاملا میتواند بر محتوای کودکان خود نظارت داشته باشند. اگر به ما میگویید محتوایی شبیه صدا و سیما بساز و مطابق با استانداردهای آن باید در پاسخ بگوییم که خوب صدا و سیما دارد خودش میسازد؛ مردم چرا باید پول اینترنت بدهند! اگر آنها موفق بودند که الان باید صدا و سیما کلی کاربر داشت. این موضوع مهم خلا محتوایی را میرساند. »
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
اگر VOD ها ضرر ده هستند این همه پول سرمایه گذاری فیلم های جدید از کجا میاد؟
بجای سیاه نمایی حقیقت را بگید "هم از توبره هم از آخور"
البته آخور جزء صوتحساب نمی یاد برای همین صورت های مالی شما منفی به نظر میرسه.
شاتل توی تانوما هم اول رفت قم چرا؟ چون از آخور بیرونی هم داشته باشه.
👿
وگرنه شاتل با این همه کار خیری که آقای نخجوانی می کنه و این صورت حساب های ضرر شما باید الان دقیقا گدایی می کرد نه برای توسعه فیبر سینه سپر کنه.
من کاری با نماوا و این چیزهایی که شما میگید ندارم، در مورد اینترنت شاتل میخوام کامنتم رو بگم. الان در حال حاضر واقعیت اینه که شاتل با کیفیت ترین اینترنت رو در ایران داره ارائه میکنه، نباید از حق گذشت. اگه هم پا پیش گذاشته برای توسعه فیبر این خبر بسیار خوبیه چون اولا انحصار مخابرات رو میشکنه دوما هم نشون داده که کیفیت سرویسی که ارائه میکنه واقعا مناسبه و اگه وارد حوزه فیبر بشه احتمالا همون اپروچ رو خواهد داشت.