ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

طراحی استنت هوشمندی که داده‌های جریان خون را جمع‌آوری می‌کند

استنت لوله‌های توری فلزی بسیار کوچکی هستند که می‌توانند زندگی افراد مبتلا به مشکلات قلبی را نجات دهند، زیرا رگ‌های خونی باریک را باز می‌کنند. حالا دانشمندان در آزمایش جدیدی، موفق شده‌اند تا از این ...

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۱ | ۲۳:۳۰

استنت لوله‌های توری فلزی بسیار کوچکی هستند که می‌توانند زندگی افراد مبتلا به مشکلات قلبی را نجات دهند، زیرا رگ‌های خونی باریک را باز می‌کنند. حالا دانشمندان در آزمایش جدیدی، موفق شده‌اند تا از این روش برای انتقال بی‌سیم داده‌هایی از جمله فشار خون به یک رایانه یا موبایل استفاده کنند.

دانشمندان «موسسه فناوری جورجیا» با چندین مواد سازگار با بافت‌های زنده نوعی ایمپلنت ساخته‌اند که دارای حسگرهای چاپ شده و حلقه‌های رسانا است و به عنوان آنتن عمل می‌کنند. البته، استنت اشاره شده در این گزارش حاوی باتری نیست، بنابراین نمی‌توان آن را شارژ یا تعویض کرد.

فشار خون

نحوه اندازه‌گیری فشار خون

درست مانند یک استنت معمولی، این ایمپلنت را نیز می‌توان با انجام جراحی داخل رگ خونی قرار داد تا از آن برای منبسط و باز نگه داشتن آن رگ برای حفظ جریان خون استفاده شود.

با این وجود در این روش، از میدان‌های مغناطیسی خارجی برای انتقال بی‌سیم انرژی به استنت استفاده می‌شود تا به طور موقت آن را روشن کند. سپس سنسورهای قرار داده شده روی دستگاه می‌توانند اطلاعات مربوط به جریان خون را به شکل سیگنال رادیویی به موبایل یا رایانه ارسال کنند. دانشمندان پس از دریافت و رمزگشایی این سیگنال، می‌توانند اطلاعاتی درباره داخل رگ‌های خونی انسان‌ها داشته باشند.

«وون-هونگ یو»، محقق اصلی این آزمایش می‌گوید:

«این سیستم الکترونیکی برای ارائه بی‌سیم داده‌های همودینامیک از جمله فشار خون، ضربان و جریان خون به یک سیستم جمع‌آوری‌کننده داده خارجی طراحی شده و بسیار کوچک و نازک است. به همین دلیل می‌توانیم برای انتقال آن به هر نقطه از داخل بدن از یک کاتتر ساده استفاده کنیم.»

تاکنون دانشمندان آزمایش‌های خود را با یک خرگوش انجام داده‌اند و پس از قرار گرفتن دستگاه در داخل رگ ایلیاک آن، به نتایج و داده‌های دقیقی دست پیدا کرده‌اند. البته آزمایش آن‌ها همچنان ادامه دارد و قصد دارند دقت آن را افزایش دهند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی