ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

انگل مدفوع گربه
علمی

محققان انگل مدفوع گربه را در شبکیه چشم بیماران ردیابی کردند

محققان دریافتند انگل «توکسوپلاسما گوندی» که در مدفوع گربه یافت می‌شود، منجر به عفونت «تکسوپلاسموز چشمی» می‌گردد که ابهام در دید و زخم پشت کره چشم را به همراه دارد. دانشمندان با بررسی شبکیه چشم ...

مرضیه فرجی
نوشته شده توسط مرضیه فرجی | ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۱ | ۲۳:۵۹

محققان دریافتند انگل «توکسوپلاسما گوندی» که در مدفوع گربه یافت می‌شود، منجر به عفونت «تکسوپلاسموز چشمی» می‌گردد که ابهام در دید و زخم پشت کره چشم را به همراه دارد. دانشمندان با بررسی شبکیه چشم بیش از پنج هزار نفر دریافتند از هر 150 شبکیه چشم، یک شبکیه دارای رد زخم ناشی از این عفونت است.

 میکروب‌ها، ویروس‌ها و باکتری‌ها همه جا یافت می‌شوند. روی سطوح متفاوت و حتی در بدن ما، اما هیچکدام از ما انتظار نداریم نوعی انگل که یکی از مقاوم‌ترین انگل‌های زیستی به شمار می‌رود، دقیقا در کره چشم ما یافت شود.

در مقاله‌ جدیدی، محققان توضیح دادند چگونه توانستند با مطالعه هزاران عکس شبکیه و جستجوی نشانه‌هایی از بیماری – گاها بیماری‌های تهاجمی چشم – عفونت ناشی از انگل توکسوپلاسما گوندی را تشخیص دهند.

توکسوپلاسما گوندی انگلی است که در مدفوع گربه وجود دارد و از این طریق به انسان منتقل می‌شود. این انگل با ورود به بدن سبب عفونت «توکسوپلاسموز» می‌گردد. درحالی که این انگل در سراسر جهان یافت می‌شود، تخمین زده می‌شود 30 تا 50 درصد مردم جهان به این عفونت مبتلا هستند.

مطالعات اخیر نشان داده عفونت توکسوپلاسموز اثرات گسترده‌ای از جمله تغییر در تمایلات جنسی، بروز اختلالات در حین رانندگی و افزایش تصادفات و روان‌پریشی در بزرگسالی دارد.

این انگل به شبکیه چشم حمله می‌کند و منجر به عفونت «تکسوپلاسموز چشمی» می‌شود. این عفونت سبب ابهام در دید می‌شود که پزشکان آن را «دید شناور» می‌نامند. همچنین با زخم کردن پشت کره چشم در طولانی مدت می‌تواند منجر به از دست رفتن بینایی شود.

انگل مدفوع گربه

در مطالعات انجام شده در استرالیا که تصویر شبکیه چشم بیش از پنج هزار شخص متولد شده بین سال‌های 1946 تا 1964 ثبت شد، محققان دریافتند که از هر 150 عکس از کره چشم، یک مورد دارای نشانه‌های واضحی از جای زخم توکسوپلاسموز چشمی بود.

متاسفانه در حال حاضر هیچ دارو یا واکسنی برای متوقف کردن یا پیشگیری از عفونت توکسوپلاسموز وجود ندارد و با نرخ تخمینی شیوع آن در جهان، توکسوپلاسموز به عنوان گسترده‌ترین عفونت‌ انگلی در دنیا شناخته می‌شود.

پزشکان در تلاش برای ساخت واکسن هستند تا شیوع این عفونت در دنیا را کنترل کنند. امیدواریم واکسن‌های تولید شده زودتر به مرحله آزمایش رسیده و در اختیار مردم قرار گیرند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (3 مورد)
  • molavy
    molavy | ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۱

    واقعا برای اینهایی که سگ و گربه رو میارن و آپارتمان یک دوره بازپروری باید گذاشت تا فرهنگ شهر نشینی و آپارتمان نشینی رو یاد بگیرند
    همه رو به رحمت میندازند

    • molavy
      molavy | ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۱

      زحمت

  • jalal_babaie
    jalal_babaie | ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۱

    با سلام خدمت نویسنده محترم
    ما در گروه انگل شناسی انستیتو پاستور برای بیش از دو دهه روی انگل توکسوپلاسما گوندی در حال تحقیق هستیم.
    برای سالیان سال هست که دانشمندان می دانند انگل توکسوپلاسما به شبکیه چشم و سیستم عصبی مرکزی آسیب می زند.
    این مطالعه روی حدود بیشتر از 5000 نفر از نسل بومرها انجام شده که بین سال های 1946 الی 1964 در استرالیا متولد شده اند و موقع مطالعه که از شبکیه آنها عکس گرفته شده است بطور میانگین 58 ساله بوده اند، پس نوزادی بررسی نشده است. مطالعه در کل می خواهد به این نکته اشاره کنه که در برخی از این افراد با توجه به این که در طول زندگی به توکسوپلاسما گوندی آلوده شده اند از هر 150 نفر 1 نفر دارای ضایعات شبکیه چشم هستند. متن بطور ناشیانه ای مطالب غیر واقعی را منعکس می کند که انتظار می رود هر چه زودتر اصلاح شده و بازنگری شود.
    با تشکر فراوان.

مطالب پیشنهادی