بررسی شیائومی 12 پرو؛ نهایت سرعت
پرچمداران جدید شیائومی یعنی سری Xiaomi 12 سرانجام وارد بازار ایران شدهاند. شیائومی 12 پرو بهترین گوشی این سری است و ویژگیهای جذاب آن مانند تراشه اسنپدراگون 8 نسل 1، اسپیکر چهارگانه، سیستم دوربین بهروز و نمایشگر با کیفیت آن به جذابیتهایش افزودهاند. شیائومی 12 پرو اکنون به دست ما رسیده و قصد داریم تا در ادامه به بررسی این دستگاه بپردازیم تا ببینیم با توجه به قیمت حدودا ٢۶ میلیون تومانی، چه حرفهایی برای گفتن در برابر رقبا دارد.
کمپانی شیائومی به رسم هر ساله، پرچمداران جدیدش را با ارزش خرید بالا ارائه میدهد. پرچمداران مورد اشاره از مدعیان اصلی بازار هستند و ویژگیهای قابلتوجهی را در اختیار کاربران قرار میدهند. پس از Xiaomi Mi 11 که بررسی آن را در دیجیاتو با شما به اشتراک گذاشتیم، حالا میخواهیم تجربه چند روزه خود با پرچمدار جدید چینیها یعنی شیائومی 12 پرو را به شما منتقل کنیم. جالب آنکه قیمت این گوشی پرچمدار از ارزانترین گوشی سری Galaxy S22 سامسونگ هم کمتر شده است.
شیائومی ۱۲ پرو را فروشگاه اینترنتی دارسو برای بررسی در اختیار ما قرار داده است. دارسو فروشگاه اینترنتی مطمئنی برای خرید انواع موبایل، لپتاپ، تبلت، کنسولهای بازی و دیگر تجهیزات دیجیتال و لوازم جانبی بهشمار میرود و میتوانید این محصولات را با گارانتی مطمئن از این فروشگاه بخرید. نسخه ١٢/٢۵۶ گیگابایتی شیائومی ۱۲ پرو هماکنون حدود ۲۶ میلیون تومان قیمت دارد.
بررسی ویدیویی شیائومی 12 پرو
تماشای ویدیو از یوتوب
تماشای ویدیو از آپارات
فهرست مشخصات شیائومی 12 پرو
- نمایشگر ۶.٧٣ اینچی سوپر امولد با رزولوشن ١۴۴٠ در ٣٢٠٠ پیکسلی
- بهرهمندی از فناوری LTPO و نرخ رفرش متغیر ١٢٠ هرتزی
- تراشه اسنپدراگون 8 نسل 1
- ٨ یا ١٢ گیگابایت رم
- ١٢٨ یا ٢۵۶ گیگابایت حافظه داخلی
- رابط کاربری MIUI 13 به همراه اندروید 12
- دوربین اصلی سهگانه شامل دوربین عریض ۵٠ مگاپیکسلی با لرزشگیر اپتیکال، دوربین فوق عریض ۵٠ مگاپیکسلی و دوربین تله فوتو ۵٠ مگاپیکسلی با زوم ٢ برابری اپتیکال
- دوربین سلفی ٣٢ مگاپیکسلی
- مجهز به اسپیکر استریوی چهارگانه با تنظیم هارمان کاردن
- حسگر تشخیص اثر انگشت زیر نمایشگر از نوع اپتیکال
- باتری ۴۶٠٠ میلیآمپر ساعتی
- پشتیبانی از فناوری شارژ سیمی ١٢٠ واتی و شارژ بیسیم ۵٠ واتی
- وزن ٢٠۴ گرمی و ضخامت ٨.٢ میلیمتری
- قیمت حدود ۲۶ میلیون تومان برای مدل ١٢/٢۵۶ گیگابایتی
طراحی و کیفیت ساخت
زبان طراحی شیائومی 12 پرو مانند برخی از محصولات سابق شیائومی پیچیده نیست. طراحی نسبتا ساده این دستگاه باعث کاربر پسندتر شدن آن میشود. شیائومی 12 و شیائومی 12X در این خانواده، ابعادی کوچکتر دارند و از جمله گوشیهای کامپکت هستند. با این حال شیائومی 12 پرو ابعاد بزرگتری نسبت به آنها دارد. وزن و ضخامت این گوشی به ترتیب برابر با 204 گرم و 8.2 میلیمتر است و نمیتوان شیائومی 12 پرو را گوشی کوچک و سبکی در نظر گرفت.
همانطور که گفتیم طراحی Xiaomi 12 Pro سادهتر از قبل است. در قاب پشتی این گوشی شاهد بهکارگیری ماژول دوربین اصلی مستطیلی و حک شدن لوگوی براق شیائومی هستیم. ماژول دوربین اصلی شیائومی 12 پرو شامل یک دوربین با لنز بزرگ و دو دوربین دیگر است. بیرونزدگی این ماژول نسبتا زیاد است و باعث لق زدن دستگاه روی سطح صاف میشود.
روی فریم شیائومی 12 پرو جزئیات قابلتوجه و مهمی به چشم میخورند. درگاه Type-C تعبیه شده در پرچمدار جدید شیائومی، از دومین نسل این درگاه بوده در حالی که نسل سوم Type-C در برخی از پرچمداران دیگر برندها استفاده شده است. بهرهمندی از فرستنده مادون قرمز، میکروفونها، خشاب سیمکارت و کلیدهای ولوم و پاور از موارد عادی هستند که قرار نیست کسی را به وجد بیاورند. هرچند وقتی نوبت به اسپیکرهای این دستگاه میرسد، داستان فرق میکند. اول از همه باید بگوییم که طراحی اسپیکرهای Xiaomi 12 Pro واقعا جالب و زیباست. شیائومی حالت مواج خاصی را برای آن در نظر گرفته که طرح خلاقانهای به نظر میرسد. شیائومی برای بهبود کیفیت بلندگوی پرچمدارش با کمپانی Harman Kardon همکاری داشته است که یکی از تخصصیترین شرکتها در زمینه تجهیزات صوتی محسوب میشود.
شاید اگر بدانید که شیائومی 12 پرو به اسپیکر استریوی چهارگانه مجهز شده متعجب شوید، چرا که پیشتر این ویژگی را در تبلتها دیده بودیم. در بالا و پایین دستگاه، دو خروجی قرار گرفتهاند. هر کدام از خروجیها شامل دو بلندگو هستند که سبب میشود این گوشی پرچمدار جمعا چهار اسپیکر داشته باشد.
درست است که اسپیکرهای شیائومی 12 پرو کیفیت و بلندی صدای بالایی دارند، اما مانند آنچه که از یک سیستم اسپیکر چهارگانه انتظار دارید ظاهر نمیشوند. البته بلندی و کیفیت صدای اسپیکرهای شیائومی 12 پرو از گلکسی اس 22 اولترا کمی بالاتر است. در کل شیائومی 12 پرو در این بخش میتواند تا حد زیادی شما را راضی نگه دارد اما انتظار عجیب و غریبی از آن نداشته باشید.
گذشته از اینها، به سراغ قاب جلویی میرویم. طراحی قاب جلویی شیائومی 12 پرو چشمنواز و زیباست. نمایشگر دو لبه خمیده ۶.٧٣ اینچی این دستگاه با حاشیههای نازکی احاطه شده و نسبت نمایشگر به بدنه حدود ٩٠ درصد است. حفره نسبتا کوچکی نیز در بالا و وسط نمایشگر جا خوش کرده که وظیفه میزبانی از دوربین سلفی را بر عهده دارد.
حسگر تشخیص اثر انگشت این گوشی پرچمدار در زیر نمایشگرش قرار گرفته است. حسگر مورد اشاره از نوع اپتیکال بوده و امنیت و سرعت پایینتری نسبت به نمونههای اولتراسونیک در رقبایی مانند گلکسی S22 اولترا دارد؛ اما همچنان سرعت بازگشایی دستگاه قابل قبول است و نمیتوان به آن خرده گرفت.
شیائومی 12 پرو مانند چیزی که از یک پرچمدار تمام عیار انتظار میرود، حس فوقالعادهای را هنگام کار کردن به شما منتقل میکند. قاب پشتی دستگاه از جنس شیشه است و فریم آن نیز جنس فلزی دارد. شیشه قاب پشتی کاملا مات طراحی شده اما واقعا لغزنده است. البته نکته مثبت آن این است که چندان جاذب اثر انگشت نیست و چربی را هم جذب نمیکند.
نمایشگر شیائومی 12 پرو با شیشه محافظ کورنینگ گوریلا گلس ویکتوس محافظت میشود. در مقابل، سامسونگ از شیشه گوریلا گلس ویکتوس پلاس برای محافظت از نمایشگر گوشیهای سری Galaxy S22 استفاده میکند که از مقاومت بیشتری برخوردار است. البته هر دو گوشی در برابر ضربات فیزیکی تا حد زیادی مقاوم هستند اما از نظر مقاومت در برابر خط و خش به پای آیفونهای جدید نمیرسند.
نقطه ضعف اصلی شیائومی 12 پرو در بخش کیفیت ساخت به فقدان استاندارد مقاومت در برابر گرد و غبار و آب مربوط میشود. شیائومی حتی به خودش زحمت نداده که استاندارد ابتدایی IP53 را برای این پرچمدار کسب کند، این در حالیست که اکثر رقبای Xiaomi 12 Pro از استاندارد IP67 یا IP68 بهره میبرند.
نمایشگر شیائومی 12 پرو
شیائومی 12 پرو در بخش نمایشگر هم تفاوت اساسی با برادران کوچکترش دارد. در حالی که شیائومی 12 و شیائومی 12X از نمایشگری با قابلیت نمایش بیش از ۶٨ میلیارد رنگ بهره میبرند، این میزان در شیائومی 12 پرو به تنها حدود ١ میلیارد رنگ میرسد. شاید این موضوع برای کاربران عجیب باشد، اما در عوض فناوریهای پیشرفتهتری برای نمایشگر این گوشی در نظر گرفته شدهاند.
شیائومی 12 پرو از نمایشگر ۶.٧٣ اینچی با پنل Super AMOLED و رزولوشن ١۴۴٠ در ٣٢٠٠ پیکسلی بهره میبرد. همانطور که مشخصات این نمایشگر روی کاغذ جذاب به نظر میرسند، در واقعیت هم عملکرد بسیار خوبی را از آن شاهد هستیم. صفحه نمایش بهکار گرفته شده در Xiaomi 12 Pro جزو یکی از برترین نمونههاییست که در گوشیهای پرچمدار دیدهایم.
دقت رنگهای نمایش داده شده بالاست و چند حالت مختلف برای شخصیسازی پروفایل رنگی نمایشگر در اختیار کاربران قرار میگیرند. اشباع رنگها نیز همانطور که انتظار میرفت، بالاست و با فعال سازی حالت رنگی Vivid، رنگها اشباعتر از قبل خواهند شد و دقت رنگ نیز کمتر میشود. اگر رنگهای کاملاً دقیق میخواهید، میتوانید گزینه sRGB را از منوی تنظیمات پیچیده نمایشگر گوشی انتخاب کنید.
حداکثر روشنایی نمایشگر پرچمدار تازه وارد شیائومی در حالت خودکار به بیش از ١٠٠٠ نیت میرسد که این میزان روشنایی را در آیفون 13 پرو مکس نیز دیده بودیم. با توجه به این میزان روشنایی فوقالعاده، به سادگی میتوان گفت که حتی با وجود تابش مستقیم نور خورشید هم هیچ مشکلی برای دیدن محتوا پیدا نمیکنید و همه چیز به وضوح قابل مشاهده است.
با توجه به رزولوشن نمایشگر این گوشی پرچمدار، میتوانید با آن ویدیوهای 4K را با کیفیت بالا تماشا کنید. در همین راستا، نمایشگر شیائومی 12 پرو از محتواهای +HDR10 و Dolby Vision هم پشتیبانی میکند. برخورداری از این قابلیتها، همگی سبب میشوند که تجربه به یاد ماندنی در تماشای ویدیوها داشته باشید.
از کیفیت بالای نمایشگر این گوشی که بگذریم، نوبت به نرخ رفرش و مسائل مرتبط با آن میرسد. نرخ رفرش ١٢٠ هرتزی و نرخ نمونهبرداری لمسی ۴٨٠ هرتزی در نمایشگر شیائومی 12 پرو بخشی از فاکتورهای حائز اهمیت این دستگاه هستند که بهبود تجربه کاربری را در پی دارند. با توجه به همین موضوع، کاربر حین کار کردن با شیائومی 12 پرو احساس خوبی پیدا میکند و همه چیز روان و نرم حرکت خواهد کرد.
به گفته شیائومی تجهیز این نمایشگر به فناوری LTPO قابلیت نرخ رفرش متغیر از ١ تا ١٢٠ هرتز را به ارمغان میآورد. البته میتوان نرخ رفرش نمایشگر را در سه حالت ۶٠، ٩٠ و ١٢٠ هرتزی نیز تنظیم کرد. به هر حال در تئوری، استفاده از ویژگی نرخ رفرش متغیر نمایشگر به گوشی این اجازه را میدهد تا شارژدهی بیشتری داشته باشد. در بخش باتری و شارژر به این موضوع میپردازیم و بررسی میکنیم که فناوری LTPO در نمایشگر آن تأثیری در میزان شارژدهی باتری داشته است یا خیر.
نرمافزار
شیائومی 12 پرو بهصورت پیشفرض با اندروید 12 ارائه میشود؛ این در حالیست که بسیاری از گوشیهای جدید شیائومی مانند شیائومی 12X، با اندروید 11 روانه بازار شدهاند. در کنار نسل جدید اندروید شاهد بهکارگیری رابط کاربری MIUI 13 نیز در این گوشی هستیم.
خبر خوب این است که شیائومی سیاست پشتیبانی نرمافزاری خود را دستخوش تغییر کرده و آن را به ارائه ٣ بهروزرسانی اساسی اندروید ارتقاء داده است؛ هرچند که سامسونگ وعده ۴ بهروزرسانی اساسی را برای گوشیهای ارزانترش میدهد، اما همین هم گزینه جذابیست. بنابراین انتظار میرود پرچمدار جدید شیائومی تا اندروید 15 آپدیت شود.
رابط کاربری MIUI 13 نسبت به نسل قبلی پیشرفتهای ظاهری زیادی ندارد. بیشتر این پیشرفتها مربوط به قابلیتهای بهینهسازی عملکرد سختافزاری و پایداری عملکرد مربوط میشوند. به عنوان مثال شیائومی ادعا میکند که بهکارگیری رابط کاربری MIUI 13 باعث میشود تا گوشی طی ٣۶ ماه تنها ۵ درصد افت کارآیی پیدا کند.
عجیب اینکه تغییرات اساسی اندروید 12 مانند ویجتهای جدید، داشبورد حریم خصوصی باز طراحی شده و دیگر موارد مشابه، در رابط کاربری MIUI 13 حضور ندارد. البته پالتهای رنگی در MIUI 13 حضور دارند اما قابل شخصیسازی نیستند و تنها در برخی اپهای گوگل فعال میشوند. به هر حال این رابط کاربری به خوبی روی شیائومی 12 پرو اجرا میشود و هیچ لگ و تأخیری را در آن مشاهده نمیکنید. اگر با MIUI آشنا باشید هم حتما میدانید که بسیاری از بخشهای آن قابل شخصیسازی هستند و کاربران میتوانند ریزترین و بیاهمیتترین جزئیات آن را نیز مطابق با سلیقه خود تغییر دهند.
کارآیی سختافزاری شیائومی 12 پرو
شیائومی 12 پرو به عنوان جدیدترین پرچمدار شیائومی، از تراشه قدرتمند اسنپدراگون 8 نسل 1 بهره میبرد. این تراشه که با لیتوگرافی ۴ نانومتری سامسونگ ساخته شده، به عنوان یکی از قدرتمندترین چیپهای پلتفرم اندروید شناخته میشود. با این حال، اسنپدراگون 8 نسل 1 هم از مشکلات تولید حرارت بالا و مصرف زیاد انرژی رنج میبرد. این گوشی در مدلهای ٨/١٢٨، ٨/٢۵۶ و ١٢/٢۵۶ گیگابایتی ارائه میشود که ما در دیجیاتو بالاترین مدل را برای بررسی در اختیار داشتیم.
برای بررسی عملکرد سختافزاری شیائومی 12 پرو، به سراغ اجرای تستهای چند بنچمارک از جمله انتوتو ٩، گیکبنچ ۵، پیسی مارک و تریدیمارک رفتم. بنابراین در ادامه میتوانید نتایج کسب شده با این دستگاه را مشاهده کنید.
قدرت سختافزاری شیائومی 12 پرو واقعا بالاست و هیچ کاری نیست که این دستگاه نتواند از پس آن بر بیاید. همانطور که میبینید، شیائومی 12 پرو با فعالسازی حالت «پرفورمنس مود» عملکرد قدرتمندتری را به نمایش میگذارد. در این حالت، پرچمدار شیائومی امتیاز ١٠٠٨۴۴١ را در بنچمارک انتوتو ٩ کسب کرده است. بنابراین شیائومی 12 پرو اولین گوشی است که در تستهای دیجیاتو موفق به کسب چنین امتیازی میشود. البته با توجه به اینکه اسنپدراگون 8 نسل 1 تراشه چندان بهینه و کممصرفی نیست، شیائومی 12 پرو نتایج ضعیفی را در تست پایداری تریدیمارک ثبت کرد. این گوشی در تست پایداری به نتیجهای بهتر از ۴۶ درصد نرسید، یعنی تقریبا همان نتیجهای که گلکسی S22 اولترا با چیپ اسنپدراگون 8 نسل 1 کسب کرد.
در جدول زیر میتوانید نگاهی به امتیازات کسب شده توسط شیائومی 12 پرو و دو پرچمدار دیگر، یعنی گلکسی اس 22 اولترا و آیفون 13 پرو مکس بیندازید:
نام گوشی | Antutu 9 | GeekBench 5.1Multi-Core | PCMarkWork 3.0 | 3DMarkSSE Unlimited | 3DMarkWL Unlimited | 3DMarkWLE Unlimited |
شیائومی ۱۲ پرو | ۹۶۵۲۱۹ | ۳۴۹۴ | ۱۲۹۷۰ | ۱۱۰۷۶ | ۱۰۱۷۴ | ۲۵۲۴ |
گلکسی S22 اولترا | ۹۳۷۵۱۱ | ۳۵۳۴ | ۱۳۰۳۵ | ۱۰۵۱۲ | ۱۰۲۰۶ | ۲۴۴۳ |
آیفون ۱۳ پرو مکس | ۸۳۰۵۳۸ | ۴۶۹۶ | - | - | ۱۱۵۸۴ | - |
به طور کلی میتوان گفت که شیائومی 12 پرو یکی از قدرتمندترین گوشیهای پرچمدار اندرویدی محسوب میشود. این گوشی عملکردی در حد گلکسی اس 22 اولترا و در برخی موارد، بهتر از آن دارد. با این حال هنوز آیفون 13 پرو مکس در تستهای پردازنده اصلی و پردازشگر گرافیکی از رقبا جلوتر است.
گذشته از اینها، برای استفاده از این گوشی در شرایط واقعی، دو بازی کالآودوتی موبایل و گنشین ایمپکت را روی آن نصب کردم. در ادامه میتوانید در مورد وضعیت اجرای این بازیها در شیائومی 12 پرو بخوانید:
- کال آو دوتی موبایل: شیائومی 12 پرو میتواند این بازی را با بالاترین تنظیمات گرافیکی (Very high) با فریمریت (Max) به اجرا در بیاورد. هیچ خبری از لگ و تأخیر حین بازی کردن به چشم نمیخورد و همه چیز نرم و روان است، هرچند نرخ فریم بازی به ۶٠ محدود میشود. معمولا خبری از گرم شدن دستگاه نیست اما میتوانید در نقشههای بزرگ یا حالت بتل رویال انتظار چنین مسئلهای را داشته باشید.
- گنشین ایمپکت: این بازی یکی از سنگینترین و چالشیترین بازیهای موبایل است. شیائومی 12 پرو این بازی را با گرافیک High و نرخ ٣٠ فریم بر ثانیه بدون مشکل خاصی اجرا کرد ولی کمی گرم شد. با افزایش نرخ فریم به ۶۰، دمای گوشی افزایش محسوسی داشت ولی توانست با میانگین نرخ فریم ۴۰ این بازی را اجرا کند. با این حال اگر تنظیمات گرافیکی را روی بالاترین حالت قرار دهید، با لگهای متعدد و افت فریم محسوس مواجه خواهید شد. اگر میخواهید بهترین تجربه اجرای این بازی را روی شیائومی 12 پرو داشته باشید و نگران داغ شدن قابل توجه بدنه گوشی نیستید، بهتر است حالت پرفرمنس را فعال کنید.
شیائومی 12 پرو در بخش تجهیزات ارتباطی، از وایفای 6E و قابلیت اتصال به شبکه 5G پشتیبانی میکند. با توجه به حذف جک هدفون از این گوشی پرچمدار، باید از هدفونهای Type-C استفاده کنید یا اینکه یک مبدل Type-C به جک ٣.۵ میلیمتری هدفون را برای خود تهیه کنید.
دوربین شیائومی 12 پرو
شیائومی 12 پرو از دوربین اصلی سهگانه استفاده میکند که رزولوشن هر سه سنسور به کار رفته در این سیستم دوربین برابر با ۵٠ مگاپیکسل است. البته اندازه این سنسورها با هم فرق دارد و عملکرد آنها با یکدیگر یکسان نیست. در هر صورت، میتوان گفت که شیائومی 12 پرو یکی از بهترین گوشیهای مخصوص عکاسی است که میتوانید با قیمت کمتر از ٣٠ میلیون تومان تهیه کنید. ابتدا مشخصات مجموعه دوربینهای این گوشی را مرور میکنیم:
- دوربین عریض ۵٠ مگاپیکسلی با اندازه سنسور ١/١.٢٨ اینچی، ضریب اف ۱.۹، فوکوس خودکار دوال پیکسل PDAF، لرزشگیر اپتیکال
- دوربین فوق عریض ۵٠ مگاپیکسلی با ضریب اف ۲.۲
- دوربین تله فوتو ۵٠ مگاپیکسلی با زوم اپتیکال ٢ برابری، ضریب اف ۱.۹، فوکوس خودکار PDAF
- دوربین سلفی ٣٢ مگاپیکسلی با ضریب اف ۲.۵
اول از همه باید بگوییم که سنسور دوربین عریض شیائومی ١٢ پرو بر خلاف می 11 اولترا، ساخت سامسونگ نیست و توسط سونی ساخته شده است. تصاویر ثبت شده با دوربین عریض شیائومی 12 پرو در روشنایی روز از لحاظ شارپنس، روشنایی، غنای رنگ و جزئیات در سطح خوبی قرار دارند؛ با این حال بازه دینامیکی تصاویر گرفته شده با این دوربین چندان خوب نیست و اختلاف میان بخش تاریک و روشن تصاویر مشهود است. در برخی مواقع نیز ممکن است رنگها کمی از واقعیت فاصله گرفته و اغراقشده به نظر برسند.
حال سراغ نمونه تصاویر گرفته شده با دوربین این گوشی پرچمدار در شرایط نوری نامناسب میرویم. شیائومی 12 پرو در این بخش هم عملکرد مناسبی دارد اما نباید از آن توقعی در سطح برترین پرچمداران بازار داشت. تصاویری که با این گوشی در شرایط نوری ضعیف ثبت میکنید، غالبا از نظر غنای رنگ مشکلی ندارند اما ردپای نویز در سطوح یکدست دیده میشود. این موضوع به نوع پردازش نرمافزاری برمیگردد. گاهی اوقات تصاویر با نوردهی پایین ثبت میشوند که باب میل بعضی از کاربران است. نایتمود در این گوشی یکی از سریعترین موارد در دنیای موبایل است و در کمتر از ۱ ثانیه عکس خوبی تحویل میدهد.
دوربین فوقعریض ۵٠ مگاپیکسلی شیائومی از سنسور سامسونگ ISOCELL JN1 استفاده میکند که البته یک سنسور پرچمدار هم نیست. تصاویری که در طول روز میتوانید با دوربین فوقعریض شیائومی 12 پرو بگیرید غالبا مشکل خاصی ندارند و تنها شاهد کشیدگی گوشههای تصویر و در برخی موارد، نوردهی بیش از اندازه آسمان هستیم. در شرایط نوری ضعیف هم وضعیت عکسهای این دوربین نسبتا خوب است اما امکان دارد خیلی از سوژهها تاریک و با جزئیات پایین ثبت شوند. یکی از نقاط ضعف این دوربین، عدم بهرهمندی از قابلیت فوکوس خودکار است.
عجیب است که بین پرچمداران جدید شیائومی، تنها شیائومی 12 پرو به دوربین تلهفوتو مجهز شده است. هرچند همین دوربین تلهفوتوی ۵٠ مگاپیکسلی بهکار رفته در شیائومی 12 پرو تنها از زوم ٢ برابری اپتیکال بهره میبرد و چندان پیشرفته نیست. به هر حال، کیفیت تصاویری که با این دوربین ثبت میشوند خوب است و نمیتوان به آنها خرده گرفت. در شب هم وضعیت نسبتا خوبی حاکم است و به جز برخی سناریوها با شرایط نوری ضعیف، مشکلی در آن دیده نمیشود. بیشترین میزان زومی که این گوشی در اختیارتان میگذارد، زوم دیجیتال ٢٠ برابری است.
در نهایت نوبت به دوربین سلفی Xiaomi 12 Pro میرسد. این گوشی از دوربین سلفی ۳۲ مگاپیکسلی استفاده میکند که نسبت به نسلهای گذشته عملکرد بهتری را ارائه میدهد. البته همچنان این دوربین سلفی در حدی خوب نیست که شما را تحت هر شرایطی راضی نگه دارد و نمیتوان آن را در ردهی یک گوشی پرچمدار دانست.
پرچمدار تازهوارد شیائومی توانایی ضبط ویدئوی 8K HDR با نرخ ٢۴ فریم بر ثانیه را داراست. همچنین میتوان از این دستگاه برای ضبط ویدئوی 4K 60FPS به همراه استاندارد +HDR10 استفاده کرد. اگر به ضبط ویدئوهای صحنه آهسته نیز علاقه دارید میتوانید با کیفیت HD، ویدئوی صحنه آهسته با سرعت ١٩٢٠ فریم بر ثانیه ضبط کنید. به لطف استفاده از لرزشگیر اپتیکال، لرزش دستهایتان حین فیلمبرداری کمتر نمایان خواهد شد.
باتری و شارژ
پرچمدار جدید شیائومی از باتری ۴۶۰٠ میلیآمپر ساعتی انرژی میگیرد. استفاده از تراشه پر مصرف اسنپدراگون 8 نسل 1 و نمایشگر بزرگ در این گوشی از همان ابتدا نگرانکننده بهنظر میرسید. ظاهرا بهکارگیری فناوری نرخ رفرش متغیر نمایشگر در شارژدهی باتری تأثیر چندانی نداشته است. بنابراین با توجه به این موارد، شاید تنها در استفاده روزمره و نه چندان سنگین شارژدهی شیائومی 12 پرو به یک روز برسد؛ اما اگر با این دستگاه بازی میکنید یا کارهای سنگینی انجام میدهید در طول همان روز به شارژر احتیاج پیدا میکنید.
برای اطلاع یافتن از جزئیات دقیق مربوط به میزان شارژدهی باتری شیائومی 12 پرو، تست باتری پیسی مارک را روی آن اجرا کردیم. نتیجه نهایی بهدست آمده با این گوشی از نسل قبل بهتر است و تقریبا به ١٠ ساعت میرسد.
شیائومی با ارائه شارژر ۱۲۰ واتی تمام نگرانی شما برای شارژدهی باتری را برطرف کردهاند. این گوشی نه تنها از فناوری شارژ 120 واتی پشتیبانی میکند، بلکه چینیها شارژری با همین فناوری را در جعبه گوشی پرچمدار خود قرار دادهاند که وزن زیادی دارد. اهمیت این موضوع زمانی مشخص میشود که بدانید در حال حاضر اکثر پرچمداران بازار بدون شارژر فروخته میشوند و تهیه شارژرهای اصلی نیز هزینه زیادی را به خریدار تحمیل میکند.
به لطف این شارژر، شیائومی 12 پرو در ١٠ دقیقه تا ۵٨ درصد شارژ میشود. در ادامه فقط ٢٠ دقیقه طول میکشد که باتری شیائومی 12 پرو تا ٩٧ درصد شارژ شود. نهایتا ٢٢ دقیقه طول میکشد تا این گوشی شارژ شود. این اعداد واقعا تحسینبرانگیز هستند و میتوانند کمبودهای بخش شارژدهی باتری این گوشی را در نظر کاربران کمرنگتر کند.
جمعبندی بررسی شیائومی 12 پرو
شیائومی 12 پرو یک پرچمدار جذاب و بهروز است. این گوشی میتواند یک دستگاه با ارزش برای کاربرانی باشد که به دنبال یک گوشی پر سرعت با دوربین اصلی رضایتبخش، شارژر فوقسریع و دیگر ویژگیهای متمایز کننده هستند. البته اگر شارژدهی باتری، ضد آب بودن و عملکرد مناسب دوربینهای فرعی برایتان ارجحیت دارند، شاید شیائومی 12 پرو گزینه مناسبی برای شما نباشد. با این حال با توجه به قیمت حدودا ۲۶ میلیون تومانی این گوشی و قیمتهای فضایی دیگر پرچمداران بازار، میتوان شیائومی 12 پرو را یکی از ارزشمندترین گزینهها در بازه قیمتی ۲۶ میلیون تومان دانست.
- نمایشگر پیشرفته و با کیفیت
- نرمافزار بهروز و پشتیبانی قابل قبول
- سختافزار بسیار قدرتمند
- دوربین اصلی باکیفیت
- بلندگوی استریو با تنظیم هارمان کاردن
- شارژ فوق سریع ۱۲۰ واتی
- طراحی زیبا و با ظرافت
- فقدان گواهی IP
- افت کارآیی و داغ شدن بیش از اندازه
- دوربین اولتراواید و تلهفوتو معمولی
- شارژدهی نهچندان خوب باتری
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.