ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

سیاه چاله
علمی

باور نادرستی درباره سیاه چاله‌ها که باید آن را نادیده بگیرید

در حالی که تحقیقات فضایی در دنیای امروزه به شیوه جدی‌تری دنبال می‌شود و پیشرفت‌های بسیار زیادی در این زمینه حاصل شده، اکنون در گزارش جدیدی گفته شده که یک باور عمومی نادرست درباره سیاه ...

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۲۲ خرداد ۱۴۰۱ | ۲۳:۵۹

در حالی که تحقیقات فضایی در دنیای امروزه به شیوه جدی‌تری دنبال می‌شود و پیشرفت‌های بسیار زیادی در این زمینه حاصل شده، اکنون در گزارش جدیدی گفته شده که یک باور عمومی نادرست درباره سیاه چاله ها باید کنار گذاشته شود. در واقع محققان تاکید کرده‌اند که این حفره‌های فضایی سیاه، برخلاف باور عمومی، چیزی را به داخل خود نمی‌کشند.

در طول چند سال گذشته توجه زیادی به سیاهچاله‌ها شده و تاکنون گزارش‌های بسیار زیادی درباره آن‌ها منتشر شده است. به عنوان مثال، ماه گذشته تلسکوپ «افق رویداد» موفق به ثبت اولین تصویر از سیاهچاله مرکزی کهکشان راه شیری شد که «*Sagittarius A» نام دارد. همچنین هابل اخیرا برای اولین بار یک سیاه چاله تنها را در کهکشان راه شیری شناسایی کرد.

سیاه چاله اجرام اطراف خود را نمی‌بلعد!

سیاه چاله

با این وجود، به لطف کتاب‌ها و فیلم‌های علمی تخیلی بسیار زیادی که وجود دارد، بیشتر مردم تصور می‌کنند که این حفره‌های سیاه، هرچیزی که سر راهشان قرار داشته باشد را می‌بلعند. در صورتی که سیاهچاله‌ها نامرئی هستند و اگر در آینده انسان‌ها به آن نزدیک شوند، زمان برای آن‌ها کاهش پیدا می‌کند. در واقع آن‌ها غبار و اجسام موجود در فضا را به داخل خود فرو نمی‌برند. البته باید به این موضوع هم اشاره کنیم که وقتی چیزی از مرز افق رویداد رد می‌شود، به دام گرانش سیاهچاله می‌افتد و دیگر هیچ راه برگشتی ندارد، حتی نور.

دلیل این امر بسیار ساده است. سیاهچاله‌ها نیز مانند زمین و هر جرم دیگری در کهکشان، کشش گرانشی دارند و سیارات می‌توانند به دور آن‌ها بچرخند. درست مانند زمین که به دور خورشید و ماه که به دور زمین می‌چرخد.

دکتر «کریستینا اسمیت» که مدرک دکترای خود را از بخش اخترفیزیک دانشگاه منچستر گرفته، توضیح می‌دهد که اگر خورشید به طور ناگهانی ناپدید شود و سیاهچاله‌ای با همان جرم، جایگزین آن شود، زمین به داخل آن فرو نخواهد رفت و همچنان به دور آن خواهد چرخید؛ انگار که هیچ اتفاقی نیفتاده است.

سیاهچاله‌ها زمانی به وجود می‌آیند که یک ستاره غول‌پیکر با جرمی حداقل 20 برابر خورشید، به‌عنوان یک ابرنواختر منفجر می‌شود و هسته متراکمی را به جا می‌گذارد که سیاه چاله را به وجود می‌آورد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی