ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

سیاره عطارد
علمی

فضاپیمای BepiColombo تصویری منحصربه‌فرد از سیاره عطارد ثبت کرد

«BepiColombo» فضاپیمایی است که در یک ماموریت مشترک میان آژانس فضایی اروپا (ESA) و آژانس فضایی ژاپن (JAXA)، با هدف بررسی و مطالعه سیاره عطارد به فضا فرستاده شد. این فضاپیما اخیرا تصویری منحصربه‌فرد از ...

مرضیه فرجی
نوشته شده توسط مرضیه فرجی | ۳ تیر ۱۴۰۱ | ۱۴:۰۰

«BepiColombo» فضاپیمایی است که در یک ماموریت مشترک میان آژانس فضایی اروپا (ESA) و آژانس فضایی ژاپن (JAXA)، با هدف بررسی و مطالعه سیاره عطارد به فضا فرستاده شد. این فضاپیما اخیرا تصویری منحصربه‌فرد از این سیاره ثبت کرده است.

عطارد نزدیکترین سیاره به خورشید است. این سیاره کوچک و صخره‌ای شباهت‌های بسیاری به قمر زمین - ماه - دارد و تصویر جدید نشان می‌دهد سطح آن مملو از دهانه‌های متعدد است.

مقصد فضاپیمای BepiColombo مدار عطارد است اما تا رسیدن به این مدار، مسافت زیادی را باید طی کند. BepiColombo در این پروژه چندین «مانور گرانشی» انجام داده است تا بتواند درنهایت در سال 2025 در مدار سیاره عطارد مستقر شود. تصویری که در زیر مشاهده می‌کنید، حاصل دومین مانور از شش مانور گرانشی این فضاپیما است. تصاویر این مانور اواخر سال 2020 به دست دانشمندان این فضاپیما رسید.

این تصویر مربوط به زمانی است که فضاپیما حدود 920 کیلومتر از سطح سیاره عطارد فاصله داشت - هنگامی که BepiColombo به مدار عطارد برسد، فاصله بسیار کمتری خواهد داشت و تصاویر جذاب‌تری ثبت خواهد شد.

سیاره عطارد

در این تصویر که توسط ESA منتشر شده است، نام‌ دهانه‌ها و سایر ویژگی‌های قابل توجه مرتبط با سطح این سیاره نیز ذکر شده است. همانطور که مشاهده می‌کنید، دهانه «Eminescu» به لطف قله‌ای که در مرکز آن قرار دارد، شبیه مردمک چشم است.

تاکنون فضاپیماهای متعددی به سمت عطارد پرواز نکرده‌اند. پیش از این «مارینر 10» ناسا در دهه 1970 نگاهی به این سیاره انداخت و پس از آن « پیغام‌رسان» ناسا در سال 2011 وارد مدار عطارد شد.

BepiColombo داده‌های جدیدی را در اختیار دانشمندان قرار می‌دهد تا به کمک آن‌ها بتوانند درک خود از سیاره عطارد را افزایش دهند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی