ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

نوری
تکنولوژی

نماینده مجلس: مصونیت شورای عالی فضای مجازی می‌تواند به فیلتر واتس‌اپ و اینستاگرام ختم شود

نایب رئیس کمیسیون اصل 44 مجلس اعتقاد دارد با مصونیت شورای عالی فضای مجازی، عملا فیلترینگ تمام ابزارهای پرکاربرد فضای مجازی مانند واتس‌اپ و ‌اینستاگرام قابلیت اجرایی د‌ارد. هفته گذشته نمایندگان مجلس با مستثنی شدن ...

مجتبی آستانه
نوشته شده توسط مجتبی آستانه | ۶ تیر ۱۴۰۱ | ۱۴:۱۳

نایب رئیس کمیسیون اصل 44 مجلس اعتقاد دارد با مصونیت شورای عالی فضای مجازی، عملا فیلترینگ تمام ابزارهای پرکاربرد فضای مجازی مانند واتس‌اپ و ‌اینستاگرام قابلیت اجرایی د‌ارد.

هفته گذشته نمایندگان مجلس با مستثنی شدن مصوبات شورای عالی فضای مجازی از فرآیند بررسی شکایت‌ها در دیوان عدالت اداری موافقت کردند.

موضوعی که با انتقاد «غلامرضا نوری»، نماینده مجلس همراه شده است. او در گفتگو با دنیای اقتصاد با اشاره به تلاش‌های صورت گرفته برای خروج طرح صیانت از دست کمیسیون اصل 85 اظهار داشت مسیر برون رفت خوبی در این باره شکل گرفت اما بعد از آن، تصمیم پیرامون شورای عالی فضای مجازی باعث شده تا همه چیز در هاله‌ای از ابهام قرار گیرد:

«طرح صیانت اکنون در جایی است که سرنوشتش برای ما مبهم و نامعلوم است؛ چون شورای عالی فضای مجازی دیگر از شفافیت و بازخواست مصون شده است.»

نوری معتقد است با این مصوبه عملا موضوع فیلترینگ تمام ابزارهای پرکاربرد فضای مجازی مانند واتس‌اپ، ‌اینستاگرام و بقیه موارد قابلیت اجرایی د‌ارد.

به گفته وی، اگر شورای نگهبان هم مصوبه هفته گذشته مجلس درباره اصلاح قانون آیین دادرسی و تشکیلات دیوان عدالت اداری را تایید کند، هیچ شخص حقیقی و حقوقی نمی‌تواند از این شورا شکایت کند:

«مثلا نمی‌توان شکایت کرد این تصمیم شما (فیلترینگ) برای اقتصاد، کسب‌وکار، زندگی و گردش آزاد اطلاعات و برای این بخش از حقوق اساسی ما مضر است و درخواست لغو آن را نمی‌توان داد.»

گفتنی است دیجیاتو پیش از این، مصونیت ایجاد شده برای شورای عالی فضای مجازی را به صورت حقوقی بررسی کرده است. نعناکار، کارشناس حقوق فناوری در گفتگو با دیجیاتو مصوبه مجلس را یک بن بست حقوقی دانسته بود که در نهایت به ضرر مردم خواهد شد. از سوی دیگر ایازی، کارشناس و پژوهشگر حوزه فناوری تاکید کرده بود که امکان اعتراض به مصوبات شورای عالی فضای مجازی در دادگاه‌های عمومی وجود داشته و دیوان عدالت اداری پیش از این هم صلاحیت رسیدگی به مصوبات این نهاد را نداشته است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی