ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

تصویر روز ناسا: سیاره مشتری و قمر اروپا از دید ماموریت وویجر ۱

نقاط اضافی که روی سطح مشتری دیده می‌شود،‌ چه چیزی است؟ تقریبا در مرکز تصویر لکه سرخ (Red Spot) سیاره مشتری دیده می‌شود که مجموعه‌ای از طوفان‌هاست که از ۳۷۵ سال پیش، تقریبا از زمان ...

ریحانه ولی‌پور
نوشته شده توسط ریحانه ولی‌پور | ۲۶ تیر ۱۴۰۱ | ۱۵:۳۰

نقاط اضافی که روی سطح مشتری دیده می‌شود،‌ چه چیزی است؟ تقریبا در مرکز تصویر لکه سرخ (Red Spot) سیاره مشتری دیده می‌شود که مجموعه‌ای از طوفان‌هاست که از ۳۷۵ سال پیش، تقریبا از زمان زندگی جیووانی کاسینی (Giovanni Cassini) تا امروز روی سطح این سیاره می‌وزد.

هنوز مشخص نیست که چرا رنگ این لکه قرمز است و اصلا چرا هنوز وجود دارد. لکه دیگری که در پایین سمت چپ تصویر دیده می‌شود، یکی از بزرگترین قمرهای مشتری، اروپا (Europa) است. تصاویری که ماموریت وویجر ۱ (Voyager 1) در سال ۱۹۷۹ میلادی/۱۳۵۸ خورشیدی از اروپا به زمین مخابره کرد، نشان می‌داد که احتمالا اقیانوسی از آب در زیر لایه‌های یخ آن وجود داشته باشد و محل مناسبی برای وجود حیات میکروبی باشد.

ماموریت وویجر ۱

این داده‌های وویجر باعث شد تا در آینده ماموریت‌هایی به سیاره مشتری فرستاده شود تا قمرهای آن را بیشتر مطالعه کنند. اما حالا لکه سیاه بالا سمت راست تصویر چه چیزی می‌تواند باشد؟ این لکه سایه قمر دیگری از سیاره مشتری است. این سایه متعلق به قمر آیو (Io) است.

ماموریت وویجر ۱، ۴۵ سال پیش در مرداد ماه به فضا رفت و بزرگترین ماموریت منظومه شمسی را رقم زد. ماموریت وویجر ۱ با تصاویری که از قمر آیو دریافت کرده بود، متوجه شد که این قمر به قدری آتشفشانی است که هیچ دهانه برخوردی روی آن مشاهده نمی‌شود. تصویر امروز ناسا ۱۶ فریم از تصاویری است که وویجر ۱ با گذر نزدیک از سیاره مشتری ثبت کرده بود و حالا دوباره پردازش شده‌اند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی