راهنمای خرید بهترین گوشی گیمینگ – تابستان ۱۴۰۱
پس از محبوبیت بالای سیستمها و تجهیزات گیمینگ، سازندگان گوشیهای هوشمند نیز تصمیم گرفتند تا گوشیهای گیمینگ خود را روانه بازار کنند. در بازار گوشیهای مختلفی داریم که از نظر قدرت سختافزاری بسیار قدرتمند هستند؛ ...
پس از محبوبیت بالای سیستمها و تجهیزات گیمینگ، سازندگان گوشیهای هوشمند نیز تصمیم گرفتند تا گوشیهای گیمینگ خود را روانه بازار کنند. در بازار گوشیهای مختلفی داریم که از نظر قدرت سختافزاری بسیار قدرتمند هستند؛ اما گوشیهای گیمینگ در کنار بهرهمندی از سختافزار قدرتمند، طراحی ویژه و قابلیتهای منحصر به فردی دارند که سبب میشوند در برخی مواقع به خرید آنها مجاب شوید. در ادامه این مطلب، نگاهی به بهترین گوشی گیمینگ بازار از چند برند خواهیم داشت که اغلب طرفداران زیادی هم دارند.
صنعت موبایل گیمینگ طرفداران بسیاری دارد و طبیعیست که از توسعهدهندگان بازی گرفته تا سازندگان گوشیهای موبایل، همه سعی کنند تا بهترین محصول خود را در این حوزه ارائه دهند. تاکنون برندهای مختلفی دست به تولید گوشیهای گیمینگ زدهاند. به عنوان مثال، ایسوس از نام سری Republic Of Gamers یا همان ROG خود برای تولید گوشیهای گیمینگ استفاده میکند. شیائومی نیز از طریق زیر مجموعههای مختلف، این نوع گوشیها را روانه بازار میکند. در کل تعداد این نوع گوشیها رو به افزایش است.
بهترین گوشی گیمینگ دنیا
در کشور ما گوشیهای گیمینگ به دلیل قیمت نسبتا بالایی که دارند، خیلی بین مشتریان محبوب نیستند. در نتیجه وارد کنندگان برای عرضه این نوع گوشیها در بازار کشورمان چندان اشتیاقی ندارند و معمولا آنها را در هر مغازه و فروشگاهی پیدا نمیکنید.
مهمترین ویژگی گوشیهای گیمینگ، به ظاهر متفاوت آنها مربوط میشود. این نوع گوشیها میتوانند از نورپردازی RGB، طراحی گیمر پسند، ظاهر عجیب و غریب و یا تجهیزات مخصوص بهبود تجربه گیمینگ بهرهمند باشند. در کنار اینها، نسل جدید گوشیهای گیمینگ معمولا پس از معرفی نسخه جدید تراشههای پرچمدار معرفی میشوند تا گیمرها بتوانند گوشیهایی با سختافزار بهروز تهیه کنند. ویژگیهای دیگری مانند سرعت شارژ زیاد، نمایشگر با نرخ رفرش بالا، میزان بالای حافظه ذخیرهسازی و رم هم از دیگر مشخصههای کلیدی گوشیهای گیمینگ هستند.
در ادامه به معرفی بهترین گوشی گیمینگ از چند برند مختلف میپردازیم. این گوشیها جدید هستند و به عنوان آخرین گوشیهای گیمینگ از برند خود به دست مشتریان میرسند. تمام ویژگیهایی که از آنها صحبت کردیم در این محصولات حضور دارند و میتوان روی آنها به عنوان گوشی حرفهای مخصوص گیمینگ حساب باز کرد.
پوکو F4 GT
- نمایشگر ۶.۶٧ اینچی امولد با نرخ رفرش ١٢۰ هرتزی
- تراشه اسنپدراگون 8 نسل 1
- رابط کاربری MIUI 13 بر پایه اندروید 12
- حداکثر ١٢ گیگابایت حافظه رم و ٢۵۶ گیگابایت حافظه داخلی
- دوربین اصلی سهگانه ٢+٨+۶۴ مگاپیکسلی
- باتری ۴۷۰۰ میلیآمپر ساعتی
- پشتیبانی از فناوری شارژ فوقسریع ۱۲۰ واتی
اولین دستگاهی که راهش به لیست منتخب بهترین گوشی گیمینگ دیجیاتو باز شده، پوکو F4 GT است. گوشی گیمینگ پوکو به دلیل جدید بودن و قیمت کمتری که نسبت به سایر گوشیهای گیمینگ بازار دارد، میتواند گزینه مناسبی برای گیمرها باشد. این گوشی را میتوان از فروشگاههای مختلفی در کشور تهیه کرد به طوری که در بازار ایران به وفور یافت میشود. قیمت پوکو اف ۴ جیتی کاهش قابلتوجهی داشته و به حدود ١۶ میلیون تومان رسیده است.
پوکو F4 GT نسبت به اکثر گوشیهای گیمینگ ظاهر سادهتری دارد و آنچنان زلم زیمبویی ندارد. روی قاب پشتی و ماژول دوربین آن اما نوعی نشانگر LED با نورپردازی RGB قرار گرفته که ظاهر این گوشی گیمینگ را زیباتر میسازد. دکمههای مغناطیسی مخصوص بازی کردن نیز به شما اجازه میدهند تا تجربه متفاوتی از بازی کردن داشته باشید. بهرهمندی از تراشه اسنپدراگون 8 نسل 1، نمایشگر ۱۲۰ هرتزی با کیفیت، پشتیبانی از فناوری شارژ فوقسریع ۱۲۰ واتی و کیفیت ساخت بالای پوکو F4 GT همگی سبب میشوند تا تجربه عالی از بازی کردن داشته باشید. البته بهتر است مواظب داغ شدن این گوشی باشید، زیرا امکان دارد چیپست استفاده شده در آن با افت کارآیی مواجه شود.
پیش از این شیائومی پوکو F4 GT را در دیجیاتو بررسی کرده بودیم. این گوشی گیمینگ میتواند گزینهای مناسب برای گیمرهای ایرانی باشد، زیرا تهیه آن در بازار کشورمان دردسر خاصی ندارد و با گارانتیهای مختلفی قابل خریداریست. در ادامه میتوانید بررسی ویدیویی پوکو F4 GT را از یوتوب دیجیاتو تماشا کنید:
شیائومی بلک شارک 5 پرو
- نمایشگر ۶.۶٧ اینچی اولد با نرخ رفرش ١۴۴ هرتزی
- تراشه اسنپدراگون 8 نسل 1
- رابط کاربری JoyUI 13 بر پایه اندروید 12
- حداکثر ١۶ گیگابایت حافظه رم و ۵١٢ گیگابایت حافظه داخلی
- دوربین اصلی سهگانه ۵+١٣+١۰٨ مگاپیکسلی
- باتری ۴۶۵۰ میلیآمپر ساعتی
- پشتیبانی از فناوری شارژ فوقسریع ۱۲۰ واتی
شیائومی چندین زیر مجموعه دارد که یکی از آنها، انحصارا به تولید گوشیها و لوازم جانبی گیمینگ میپردازد. این کمپانی که بلک شارک نام دارد چندی پیش جدیدترین پرچمدار گیمینگ خود را عرضه کرد. در لیست بهترین گوشی گیمینگ، بلک شارک 5 پرو نمایندهای شایسته محسوب میشود.
این پرچمدار مجهز به یکی از قدرتمندترین ترکیبهای سختافزاری در بین گوشیهای گیمینگ است. قلب تپنده بلک شارک 5 پرو چیپست اسنپدراگون 8 نسل 1 بوده که توسط حداکثر ١۶ گیگابایت رم LPDDR5 و ۵١٢ گیگابایت حافظه پر سرعت NVMe SSD همراهی میشود. حضور ویژگیهای مخصوص بازی کردن از جمله دکمههای مکانیکی روی فریم به حرفهایتر شدن تجربه گیمینگ شما کمک بهسزایی میکند.
از طرفی این گوشی به نمایشگر اولد ١۴۴ هرتزی و فناوری شارژ ١٢۰ واتی نیز مجهز است. دوربین اصلی سهگانه شیائومی بلک شارک 5 پرو شامل ترکیب سنسورهای ۵+١٣+١٠٨ مگاپیکسلی میشود و حتی میتوان آن را بهترین گوشی گیمینگ در بخش دوربین دانست. نکته دیگر اینکه پرچمدار بلک شارک از اسپیکر استریوی بسیار قدرتمندی نیز برخوردار شده که در جدول ردهبندی مجموعه DxOMARK، رتبه اول را در اختیار دارد.
لنوو Legion Y90
- نمایشگر ۶.٩٢ اینچی سوپر امولد با نرخ رفرش ١۴۴ هرتزی
- تراشه اسنپدراگون 8 نسل 1
- رابط کاربری ZUI 13 بر پایه اندروید 12
- حداکثر ١٨ گیگابایت رم و ۶۴۰ گیگابایت حافظه داخلی
- دوربین اصلی دوگانه ١٣+۶۴ مگاپیکسلی
- باتری ۵۶۰۰ میلیآمپر ساعتی
- پشتیبانی از فناوری شارژ ۶٨ واتی
اگر از من بپرسید عجیبترین گوشی گیمینگ کدام مدل است، بیشک لنوو Legion Y90 را به شما معرفی میکنم. این گوشی در کنار ظاهر عجیب و غریبی که دارد، از لحاظ مشخصات سختافزاری نیز واقعا دستگاه جالبی است. در همان نگاه اول به لنوو Legion Y90 مکان قرارگیری ماژول دوربین اصلی این گوشی گیمینگ توجه شما را به خودش جلب میکند؛ چرا که دقیقا در وسط قاب پشتی جا خوش کرده است. ماژول دوربین غولآسای این نماینده لنوو از نورپردازی RGB هم بهره میبرد.
لنوو Legion Y90 به دو عدد درگاه USB-C برای شارژ با حداکثر سرعت ۶٨ واتی تجهیز شده است. البته برای شارژ کردن این گوشی گیمینگ میتوان تنها از یک درگاه هم استفاده کرد. این گوشی در کنار بهرهمندی از باتری ۵۶۰۰ میلیآمپر ساعتی، وزن ٢۵٢ گرمی و ضخامت ١۰.١ میلیمتری دارد که سبب میشود کار کردن با این گوشی گیمینگ در طولانیمدت دستتان را حسابی خسته کند.
حضور دو عدد فن خنککننده داخلی در این گوشی نیز به مهار اژدهای سرکش کوالکام، یعنی اسنپدراگون 8 نسل 1 کمک میکند. از دیگر مشخصههای جذاب لنوو Legion Y90 میتوان به نمایشگر بزرگ ۶.٩٢ اینچی سوپر امولد با نرخ رفرش ١۴۴ هرتزی، حداکثر ۶۴۰ گیگابایت حافظه داخلی (۵١٢ گیگابایت UFS 3.1 + ١٢٨ گیگابایت SSD) و ١٨ گیگابایت رم اشاره کرد. برای گیمینگ حرفهای میتوانید دکمههای روی فریم لنوو Legion Y90 را به کار بگیرید.
ایسوس ROG Phone 6 Pro
- نمایشگر ۶.٧٨ اینچی امولد با نرخ رفرش ١۶۵ هرتزی
- تراشه اسنپدراگون 8 پلاس نسل 1
- اندروید 12
- ١٨ گیگابایت رم و ۵١٢ گیگابایت حافظه داخلی
- دوربین اصلی سهگانه ۵+١٣+۵۰ مگاپیکسلی
- باتری ۶۰۰۰ میلیآمپر ساعتی
- پشتیبانی از فناوری شارژ سریع ۶۵ واتی
ایسوس از سالهای پیش یکی از اصلیترین بازیگران در بازار گوشیهای گیمینگ بوده و تاکنون چندین نسل از چنین گوشیهایی را ارائه داده است. جدیدترین پرچمدار تایوانیها، ROG Phone 6 Pro نام دارد که البته تفاوتهای بین این مدل با مدل عادی چندان زیاد نیست. حال چه چیزی سبب جا گرفتن این پرچمدار تازهوارد در لیست بهترین گوشی گیمینگ دیجیاتو میشود؟
اولین موضوع، تجهیز ROG Phone 6 Pro تراشه جدید و بسیار قدرتمند اسنپدراگون 8 پلاس نسل 1 است. این تراشه که اخیرا معرفی شده، سبب میشود تا کاری نباشد که پرچمدار گیمینگ جدید ایسوس از پس آن بر نیاید. این گوشی به همراه ۵١٢ گیگابایت حافظه داخلی و ١٨ گیگابایت رم، جوابگوی نیاز تمام گیمرهای موبایل خواهد بود.
نمایشگر امولد با نرخ رفرش ١۶۵ هرتزی، سیستم خنککننده قدرتمند و طراحی جذاب این گوشی به همراه نمایشگر ثانویه RGB آن را به یکی از جذابترینهای دنیای موبایل گیمینگ تبدیل میکند. برخورداری از باتری ۶٠٠٠ میلیآمپر ساعتی نیز به گیمرها نوید شارژدهی بالای باتری را میدهد. جالب اینکه ROG Phone 6 Pro برای اولین بار در تاریخ گوشیهای گیمینگ، به استاندارد مقاومت در برابر آب IPX4 تجهیز شده است.
نوبیا رد مجیک 7S پرو
- نمایشگر ۶.٨ اینچی امولد با نرخ رفرش ١٢۰ هرتزی (در مدل عادی برابر با ١۶۵ هرتز)
- تراشه اسنپدراگون 8 پلاس نسل 1
- رابط کاربری RedMagic 5.5 بر پایه اندروید 12
- حداکثر ١٨ گیگابایت رم و یک ترابایت حافظه داخلی
- دوربین اصلی سهگانه ۲+۸+۶۴ مگاپیکسلی
- باتری ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعتی
- پشتیبانی از فناوری شارژ فوقسریع ١٣۵ واتی
در نهایت نوبت به جدیدترین گوشی گیمینگ بازار، یعنی نوبیا رد مجیک 7S پرو میرسد. این گوشی نسبت به مدل عادی خود چندین پسرفت دارد و یکی از آنها، نرخ رفرش پایینتر نمایشگر است. با این حال همچنان میتوان یکی از بهترینها در لیست بهترین گوشی گیمینگ دیجیاتو دانست. این پرچمدار تازهوارد نیز از تراشه اسنپدراگون 8 پلاس نسل 1 قدرت میگیرد. فن خنککننده اختصاصی هم در این گوشی تعبیه شده است.
این پرچمدار نوبیا از باتری ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعتی انرژی میگیرد. این باتری از فناوری شارژ پر سرعت ١٣۵ واتی پشتیبانی میکند که به لطف آن، پروسه شارژ کامل دستگاه تنها ١۵ دقیقه طول میکشد. طراحی نوبیا رد مجیک 7S پرو یکی دیگر از دلایلیست که سبب خاص بودن آن میشود. این گوشی در رنگبندیهای جذابی روانه بازار شده و دوربین سلفی آن نیز زیر نمایشگر قرار گرفته است تا با یک گوشی گیمینگ زیبا مواجه باشیم.
در کل میتوان گفت که گوشیهای گیمینگ پتانسیل بالایی در بازار دارند، اما هنوز پر تعداد نیستند و چند برند مطرح از جمله سامسونگ، اپل، اوپو، ویوو و... گوشی گیمینگ جدیدی ارائه ندادهاند. بنابراین اگر بخواهید بهترین گوشی گیمینگ جدید بازار را خریداری کنید، باید یکی از این ۵ مدل که معرفی کردیم را انتخاب کنید.
هرچند این را هم باید در نظر داشته باشید که گوشیهای مناسب برای بازی کردن لزوما گیمینگ نیستند؛ بلکه گوشیهایی با سختافزار قدرتمند حتی در بازه قیمتی کمتر از ١٠ میلیون تومان حضور دارند که توانایی اجرای کمنقص بسیاری از بازیهای روز را دارند و حتی از برخی مشکلات مانند داغی و تولید حرارت بیش از حد مصون هستند. با این وجود اگر به تجربه حرفهایتر موبایل گیمینگ اهمیت میدهید، میتوانید به سراغ موبایلهای مخصوص بازی بروید.
سوالات متداول کاربران در مورد بهترین گوشیهای گیمینگ
اگر بیشتر به دنبال بازی کردن روی گوشی هستید، گوشیهای گیمینگ میتوانند گزینهای معقول برای شما باشند. البته گوشیهای ارزانتری با سختافزار قدرتمند در بازار قابل تهیه هستند.
شیائومی پوکو F4 GT یکی از ارزانترین گوشیهای گیمینگ است که در بازار ایران نیز به وفور یافت میشود.
شیائومی بلک شارک 5 پرو با دوربین ١٠٨ مگاپیکسلی، بهترین سیستم دوربین را بین گوشیهای گیمینگ دارد.
لنوو لیجن Y90 مشخصات عجیب و جذابی دارد که برخی از آنها سبب متمایز شدن این گوشی گیمینگ با باقی رقبا میشود.
بر اساس بررسیهای معتبر، شیائومی بلک شارک 5 پرو بهترین سیستم صوتی بین تمام گوشیها را دارد.
نوبیا رد مجیک 7S پرو و ایسوس ROG Phone 6 Pro به لطف بهرهمندی از تراشه قدرتمند اسنپدراگون 8 پلاس نسل 1، قدرتمندترین گوشیهای گیمینگ بازار هستند.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.