ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تلفن هوشمند
علمی

استفاده از گوشی هوشمند می‌تواند عملکرد حافظه را بهبود دهد

دانشمندان در تحقیق جدیدی متوجه شده‌اند که استفاده از موبایل می‌تواند به مغز اجازه دهد تا داده‌های کم‌اهمیت‌تر را به شکل بهتری ذخیره کند.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۱۲ مرداد ۱۴۰۱ | ۱۳:۰۰

برخلاف تصور عمومی مبنی بر این که استفاده از دستگاه‌های دیجیتال از جمله گوشی‌های هوشمند ما را تنبل و فراموش‌کار کرده، پژوهش جدید محققان کالج دانشگاهی لندن (UCL) نشان می‌دهد که این ابزارها در واقع می‌توانند به بهبود مهارت‌های حافظه کمک کنند.

مطالعه‌ای که در مجله Journal of Experimental Psychology: General منتشر شده، نشان می‌دهد که دستگاه‌های دیجیتال می‌توانند در ذخیره‌سازی اطلاعات مهم به افراد کمک کنند و در عوض اجازه دهند تا حافظه امکان ثبت اطلاعات کم‌اهمیت‌تر را داشته باشد. محققان می‌گویند این روش نه تنها کمک می‌کند اطلاعات ثبت‌شده در دستگاه را بهتر به خاطر بیاورید، بلکه اجازه می‌دهد حافظه بهتری برای یادآوری اطلاعات ثبت‌نشده داشته باشید.

پژوهشگران در این مطالعه روی 158 داوطلب در بازه سنی 18 تا 71 سال تحقیق کردند. آن‌ها 12 دایره شماره‌دار را روی یک صفحه به داوطلبان نشان دادند و از آن‌ها خواستند برخی را به سمت چپ و برخی را به سمت راست منتقل کنند. برخی از این دایره‌ها باید به یک سمت که ارزش بیشتری داشت منتقل می‌شد و برخی به سمت مقابل که ارزش کمتری داشت. در نهایت، به ازای هر جابه‌جایی صحیح به داوطلبان پاداش داده می‌شد.

گوشی هوشمند

حافظه با کمک ابزارهای خارجی عملکرد بهتری پیدا می‌کند

هر شرکت‌کننده 16 بار این آزمایش را تکرار کرد. آن‌ها برای به خاطر سپردن دایره‌های یک سمت می‌توانستند از دستگاه‌های دیجیتال استفاده کنند ولی برای به خاطر سپردن دایره‌های سمت مقابل باید به حافظه خود اتکا می‌کردند. در پایان کار مشخص شد که داوطلبان برای دایره‌های ارزشمند از دستگاه‌های دیجیتال استفاده کردند و با این کار قدرت حافظه‌شان برای به خاطر سپردن این دایره‌ها 18 درصد بهبود یافت. از طرف دیگر، به خاطر سپردن دایره‌های کم‌اهمیت در حافظه هم تا 27 درصد بهتر شد.

این تحقیق نشان داد که وقتی دستگاه‌های دیجیتال از افراد گرفته شد، آن‌ها دایره‌های کم‌ارزش را بهتر از دایره‌های ارزشمند به خاطر می‌آوردند. به عبارت دیگر، آن‌ها ثبت دایره‌های ارزشمند را به دستگاه‌ها واگذار کرده و تا حد زیادی آن‌ها را فراموش کرده بودند.

دکتر «سم گیلبرت» از دانشگاه کالج لندن می‌گوید: «ما دریافتیم که وقتی به افراد اجازه می‌دهیم تا از یک حافظه خارجی استفاده کنند، این دستگاه به آن‌ها کمک می‌کند تا اطلاعاتی را به خاطر بسپارند که آن‌ها را ثبت کرده‌اند. این مسئله چندان غافل‌گیرکننده نبود، اما همچنین دریافتیم که دستگاه‌ها می‌توانند در بهبود حافظه برای اطلاعات ثبت‌نشده نیز مفید باشند.»

محققان می‌گویند افراد با استفاده از دستگاه‌های خارجی شیوه ذخیره‌سازی اطلاعات ارزشمند و کم‌ارزش را در حافظه خود تغییر می‌دهند. وقتی دستگاه خارجی در کار نیست، آن‌ها از ظرفیت حافظه برای ذخیره‌سازی مهم‌ترین اطلاعات استفاده می‌کنند. اما وقتی پای یک حافظه خارجی به میان می‌آید، مهم‌ترین اطلاعات به آن دستگاه منتقل شده و فرد در عوض از حافظه خود برای ثبت اطلاعات کم‌اهمیت بهره می‌گیرد.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی