ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

طراحی پلتفرم مشترک بین ایران و روسیه
خودرو

پیشنهاد ساخت خودرو مشترک توسط ایران و روسیه؛ جایی برای چین هم هست؟

پیشنهاد ایجاد و طراحی پلتفرم مشترک بین ایران و روسیه در حالی مطرح شده که هر دو کشور با تحریم های سنگینی مواجهند.

سپهر زنگنه
نوشته شده توسط سپهر زنگنه | ۲۰ مرداد ۱۴۰۱ | ۱۷:۰۰

پیشنهاد ایجاد و طراحی پلتفرم مشترک بین ایران و روسیه در حالی مطرح شده که این دو کشور تحت تحریم‌های شدید بین‌المللی هستند. ایران به سبب فعالیت‌های هسته‌ای و روسیه به دلیل شروع جنگ با اوکراین مورد تحریم عمده کشورها قرار دارند و با کمبودهای متعددی در صنایع مختلف مواجه شده‌اند. از این رو شاید تنها گزینه در درسترس برای ساخت یک خودرو نسبتا به روز، صنایع خودروسازی چین باشد که طی چند سال اخیر، رشدی کم نظیر را تجربه کرده اند.

با این حال، این دو کشور تحریمی از گذشته تاکنون در حوزه‌های مختلف با یکدیگر همکاری کرده‌اند. به طور خاص، روسیه بارها از قطعه‌سازان ایرانی برای تولید محصولات خود استفاده کرده و حالا که مطرود کشورهای دیگر شده، سعی دارد همکاری خود با خودروسازان و قطعه‌سازان ایرانی را افزایش دهد.

به عقیده دبیر انجمن هماهنگی صنعت خودرو، موقعیت فعلی بهترین فرصت برای تقویت حضور خودروسازان و قطعه‌سازان داخلی در بازارهای فرامرزی بوده و در همین راستا، پیشنهاد ایجاد و طراحی پلتفرم مشترک بین ایران و روسیه را مطرح کرده است.

این پیشنهاد چندان هم دور از منطق نیست، چون سرمایه‌گذاری برای تولید قطعات مختلف خودرو همچون موتور، گیربکس، اکسل و غیره به هزینه زیادی احتیاج دارد و ایجاد یک پلتفرم مشترک می‌تواند این هزینه را برای طرفین کاهش دهد.

از طرف دیگر، چین و ترکیه نیز برای همکاری با ایران در تولید خودرو اعلام آمادگی کرده‌اند. مدتی است که چینی‌ها علاقه زیادی به ورود به صنعت خودروسازی ایران و البته روسیه نشان می‌دهند و بدون شک ایجاد یک پلتفرم مشترک، می‌تواند جای پای آن‌ها را در صنعت خودروسازی دو کشور سفت‌تر کند. چین حرص عجیبی در توسعه و گسترش حضور خود در کشورهای مختلف داشته و تحریم‌های بین‌المللی زمینه وابسته‌سازی ایران و روسیه را افزایش داده است.

 در هر صورت، مزایای طراحی پلتفرم مشترک بین ایران و روسیه (و احتمالا چین) غیرقابل انکار است. با یک پلتفرم اشتراکی می‌توان خودروهای متنوعی را تولید، و آن‌ها را به کشورهای همسایه صادر کرد. این رویه باعث تقویت و سودآوری صنایع خودروسازی کشورهای همکار می‌شود و علاوه بر نمایش توانمندی و ارتقای کیفی محصولات، راه را برای توسعه و پیشرفت اقتصادی هموارتر می‌سازد.

سپهر زنگنه

سپهر فارغ التحصیل مهندسی مکانیک است و سابقه فعالیت ژورنالیستی در مجلات تخصصی حوزه خودرو و وب سایت های مربوطه را دارد. مسائل فنی و تکنیکی، تست و بررسی خودروهای جدید، تیونینگ و مسابقات اتومبیل رانی داخلی و خارجی از زمینه های تخصصی و مورد علاقه او هستند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی