وزیر ارتباطات یکصد و ششمین سایت 5G ایرانسل را افتتاح کرد
تعداد سایتهای 5G ایرانسل در سراسر کشور به ۱۰۶ عدد رسید.
چهارمین سایت 5G ایرانسل در شهر تبریز، به نمایندگی از 87 سایت جدید نسل پنج ایرانسل، توسط وزیر ارتباطات و فناوریاطلاعات افتتاح شد و تعداد سایتهای 5G ایرانسل در سراسر کشور، به ۱۰۶ سایت رسید. امروز همچنین «افتتاح ۷۲ سایت جدید ارتباطی ایرانسل در ۱۲۸ روستا (USO)»، «تکمیل فاز نخست پروژه بهرهبرداری از لایه جدید فرکانسی ۲۳۰۰ مگاهرتز در شبکه پهنباند ایرانسل و آغاز فاز دوم این پروژه» و «بهرهبرداری از پروژه توسعه ظرفیت مرکز سوئیچینگ ایرانسل در استان البرز»، در حضور وزیر ارتباطات انجام شد.
به گزارش دیجیاتو و به نقل از روابط عمومی ایرانسل، عصر امروز مراسم افتتاح پروژههای ارتباطی به مناسبت گرامیداشت هفته دولت، با حضور «عیسی زارعپور» وزیر ارتباطات و فناوریاطلاعات، «بیژن عباسی آرند» مدیرعامل ایرانسل و تنی چند از مسئولان وزارت ارتباطات و نمایندگان مجلس برگزار شد.
در این مراسم، یکصد و ششمین سایت 5G ایرانسل، به صورت آنلاین توسط وزیر ارتباطات و فناوریاطلاعات، در شهر تبریز افتتاح شد. این سایت، که به نمایندگی از «87 سایت جدید نسل پنج ایرانسل» افتتاح شد، چهارمین سایت نسل پنج شهر تبریز محسوب میشود. سه سایت 5G قبلی تبریز نیز، توسط ایرانسل راهاندازی و در اختیار مردم تبریز قرار گرفتهاند.
ایرانسل، نخستین ارائهدهنده 5G و رکورددار سرعت (۳.۹۰۹ گیگابیت بر ثانیه) و تعداد سایتهای نسل پنج (۱۰۶ سایت) در ایران، که در روز اول مرداد ۱۳۹۹، موفق شده بود نخستین سایت تجاری 5G را در ایران راهاندازی کند و هماکنون رکورددار تعداد سایت نسل پنج و سرعت اینترنت همراه در ایران است، با رساندن آمار سایتها به 9 سایت در سالهای 1399 و 1400، پروژه توسعۀ فراگیر نسل پنج در ایران را با هدفگذاری برای نصب ۴۶۰ سایت 5G، از ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۱، با راهاندازی 10 سایت جدید در سراسر کشور ادامه داد.
از ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ تا کنون، 87 سایت دیگر از این ۴۶۰ سایت، در استانهای مختلف کشور، نصب شد که سه سایت آن در تبریز قرار دارد و در این مراسم نیز، چهارمین سایت 5G ایرانسل در تبریز که «یکصد و ششمین» سایت 5G ایرانسل در کشور است، توسط وزیر ارتباطات و فناوریاطلاعات افتتاح شد.
همچنین، «افتتاح 72 سایت جدید ارتباطی ایرانسل در ۱۲۸ روستا»، بخش دیگری از این مراسم بود. در ادامه پروژه اتصال روستاهای بالای ۲۰ خانوار کشور به شبکه ملی اطلاعات و ایجاد دسترسی به اینترنت پرسرعت برای روستاییان، ایرانسل، بهعنوان اپراتور پیشرو در توسعه اینترنت پرسرعت روستایی، ۷۲ سایت ارتباطی روستایی را (از محل بودجه USO وزارت ارتباطات و فناوریاطلاعات) برای اتصال ۱۲۸ روستا به شبکه ملی اطلاعات در استانهای مختلف کشور، راهاندازی و در اختیار روستاییان قرار داده است.
در این مراسم، وزیر ارتباطات و فناوریاطلاعات طی ارتباط آنلاین با روستای «خانقاه سفلی»، واقع در شهرستان سنقر استان کرمانشاه، با حضور«ابوالفضل محمدی» مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان کرمانشاه و «غلامرضا مرتضوی» فرماندار شهرستان سنقر و کلیایی، «علیرضا رفیعی» مدیر ارشد منطقهای ایرانسل و سایر مدیران محلی، سایت ارتباطی روستایی ایرانسل در این روستا را به نمایندگی از سایر سایتهای ارتباطی روستایی ایرانسل افتتاح کرد.
امروز همچنین «تکمیل فاز نخست پروژه بهرهبرداری از لایه جدید فرکانسی ۲۳۰۰ مگاهرتز در شبکه پهنباند ایرانسل و آغاز فاز دوم این پروژه» در حضور وزیر ارتباطات اعلام شد.
با تخصیص باند فرکانسی ۲۳۰۰ مگاهرتز به اپراتورهای همراه توسط سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی (رگولاتوری) در تیر ماه ۱۴۰۰، ایرانسل موفق شد تا بهعنوان اپراتور پیشگام در نصب تجهیزات و راهاندازی لایه جدید مبتنی بر این باند فرکانسی، در دهه فجر ۱۴۰۰ از ۵۰ سایت ارتباطی مجهز به لایه جدید ۲۳۰۰ مگاهرتز در شبکه پهنباند همراه خود رونمایی کند.
در مراسم امروز، فاز نخست این پروژه شامل تجهیز ۷۰۰ سایت تکمیل و توسط وزیر ارتباطات و فناوریاطلاعات، رسماً افتتاح شد. زارعپور در دهه فجر و هنگام آغاز این پروژه با تقدیر از ایرانسل بهعنوان اولین اپراتوری که توانسته در راهاندازی لایه جدید فرکانسی ۲۳۰۰ مگاهرتز در شبکه خود پیشگام باشد، از سایر اپراتورها هم خواسته بود تا از اقدام ایرانسل الگو گرفته و گامهای سریعتری برای اجرای پروژه مشابه در شبکه خود بردارند.
در فاز دوم پروژه نیز از این لایه فرکانسی، در ۲۵۰۰ سایت پهنباند ایرانسل بهرهبرداری خواهد شد.
«بهرهبرداری از پروژه توسعه ظرفیت مرکز سوئیچینگ ایرانسل در استان البرز»، بخش دیگر برنامه امروز بود که توسط وزیر ارتباطات انجام شد.
این پروژه که با سرمایهگذاری بالغ بر ۵۱۸۰ میلیارد ریال احداث شده و بستری برای توسعه شبکه 5G در استان البرز و منطبق با نیازمندیهای مردم منطقه است، با ظرفیت در مجموع ۸۱ رک و در سه طبقه شامل مراکز توزیع انرژی و سالنهای ارتباطی، با فناوری روز دنیا و ملاحظات پایداری سازهای، سامانه برق و خنککننده پایدار و سامانههای کنترل و مانیتورینگ زیرساختهای اصلی، طراحی و طی ۱۱ ماه اجرا شده است.
با احداث این مرکز، میزان تأخیر در ارسال داده از سمت استان البرز و مناطق همجوار به شدت کاهش یافته و امکان توسعه خدمات 5G در این منطقه، فراهم میشود.
مدیرعامل ایرانسل: فیبرنوری زیرساخت اصلی توسعه ارتباطی کشور است
مدیرعامل ایرانسل در این مراسم طی سخنانی در خصوص پروژه توسعه فراگیر نسل پنجم ایرانسل، با بیان اینکه ظرفیت هسته شبکه ایرانسل به میزان ۸۰۰ گیگابیت بر ثانیه افزایش یافته است، تصریح کرد: «از حدود دو سال پیش، طرح ابریسازی (cloudification) هسته شبکه ایرانسل، زیر بار رفته و از این به بعد هم توسعه شبکه با این فناوری، پیش خواهد رفت.»
وی همچنین با بیان اینکه هماکنون ۲میلیون و ۴۰۰هزار گوشی نسل پنجم در شبکه ایرانسل فعال است، افزود: «به دلیل اعمال سیاستهای تحریمی توسط شرکتهای تولیدکننده گوشی، فقط ۹۷۰هزار مورد از گوشیهای نسل پنج موجود در کشور قابلیت استفاده از شبکه 5G را دارند و اصطلاحاً unlock هستند که در این میان، ۷۵هزار مورد از این گوشیها، مصرفکننده اینترنت نسل پنج ایرانسل هستند.»
عباسیآرند با اشاره به تکمیل فاز نخست پروژه بهرهبرداری از لایه جدید فرکانسی ۲۳۰۰ مگاهرتز در شبکه پهنباند ایرانسل، از تجهیز ۱۸۰۰ سایت دیگر و رسیدن به مجموع ۲۵۰۰ سایت، در فاز دوم این پروژه خبر داد.
وی همچنین اعلام کرد که ایرانسل راهاندازی ۳۰۰ سایت جدید روستایی برای پوشش ۵۶۰ روستای دیگر را تا پایان سال ۱۴۰۱ را در برنامه دارد.
مدیرعامل ایرانسل در ادامه، به تشریح ویژگیهای پروژه توسعه ظرفیت مرکز سوئیچینگ ایرانسل در استان البرز پرداخت و گفت: «ظرف یک ماه آینده، دیتاسنتر ایرانسل در مشهد نیز راهاندازی میشود و ساخت دیتاسنتر در همدان و بابل را نیز در برنامه خود داریم.»
وی ضمن تشکر از شرکت ارتباطات زیرساخت برای همکاری در این زمینه، از این شرکت درخواست کرد که درگاههای اینترنت در استانهای مختلف برای ایجاد تجربه بهتر در کاربران توسعه یابند.
عباسیآرند در بخش دیگری از سخنان خود، در واکنش به دعوت چند باره رگولاتور ارتباطات برای پیوستن ایرانسل به پروژه اتصال فیبرنوری به منازل (FTTH)، تأکید کرد:
«فیبرنوری زیرساخت اصلی کشور است که وزارت ارتباطات و فناوریاطلاعات، به درستی برای توسعه آن برنامهریزی کرده است. ما هم در ایرانسل اگر از سوی دوستان تنظیم مقررات کمی انعطاف ببینیم، خیلی علاقهمندیم که به این پروژه که نیازمند حجم سرمایهگذاری قابل توجهی است، بپیوندیم و در آن مشارکت کنیم. پیشنهاد هم میکنیم که در بحث دسترسی، پهنباند را به صورت ترکیبی ارائه کنیم و اصراری به فیبر مبتنی بر ثابت یا همراه به طور خاص نداشته باشیم.»
وی همچنین با تأکید بر لزوم ایجاد تعادل بین خدمات اینترنت همراه و ثابت، تصریح کرد: «باید نظام تعرفهگذاری را اصلاح کنیم و برای آنکه رغبت مردم به استفاده از خدمات ثابت در منازلشان بیشتر شود، تفاوت معناداری در تعرفه موبایل نسبت به ثابت ایجاد شود.»
مدیرعامل ایرانسل با بیان اینکه ظرفیت شبکه موبایل واقعاً در حال اشباع است و اپراتورها هر چه در توان دارند، برای توسعه شبکه هزینه میکنند، تأکید کرد: «برای توسعه کیفیت خدمات اینترنت، نیاز به سرمایهگذاری بیشتری داریم و برای سرمایهگذاری بیشتر، نیازمند افزایش درآمد هستیم. باید این زنجیره را با هم ببینیم تا بتوانیم کیفیت بهتری را به مردم عزیزمان ارائه کنیم.»
دعوت چند باره رگولاتوری از ایرانسل برای مشارکت در پروژه فیبرنوری
رئیس سازمان تنظیم مقررات با بیان اینکه روی توسعه نسل پنج تلفنهمراه کار خوبی شروع شده است، گفت: «هم اکنون بیش از ۱۰۰ سایت 5G در کشور راهاندازی شده و امیدواریم که تا پایان سال، این تعداد به ۶۰۰ سایت برسد و مردم به تدریج، سرعت نسل پنج را از نزدیک حس کنند. هر چند توسعه 5G بدون فیبرنوری غیرممکن است. از ایرانسل هم درخواست میکنیم که در این پروژه، ورود و مشارکت کند.»
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.