ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

نوشابه‌های رژیمی می‌توانند با افزایش ریسک ابتلا به بیماری‌‌های قلبی در ارتباط باشند

محققان در مطالعه‌ای متوجه شده‌اند که نرخ مشکلات قلبی در افرادی که از شیرین‌کننده‌های مصنوعی استفاده می‌کنند، بیشتر است.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۲۱ شهریور ۱۴۰۱ | ۱۳:۰۰

شیرین‌کننده‌های مصنوعی روزانه توسط میلیون‌ها نفر در سراسر دنیا استفاده می‌شوند. حالا مطالعه بزرگی که روی بیش از 100 هزار بزرگسال در فرانسه انجام شده، نشان می‌دهد این شیرین‌کننده‌ها که در محصولاتی مانند نوشابه‌های رژیمی به کار می‌روند،‌ می‌توانند با افزایش ریسک ابتلا به بیماری‌هایی قلبی در ارتباط باشند.

پژوهشگران موسسه INSERM فرانسه برای ارزیابی ریسک بیماری‌های قلبی در شیرین‌کننده‌ها، خوداظهاری ده‌ها هزار نفر درباره رژیم غذایی، سبک زندگی و سابقه پزشکی افراد را در بازه زمانی 2009 تا 2021 بررسی کردند. در میان این افراد، 37 درصد از شیرین‌کننده‌های مصنوعی استفاده می‌کردند و میانگین مقدار مصرف آن‌ها روزانه 42 میلیگرم بود. سپس در طول یک بازه زمانی 9 ساله، 1502 مشکل قلبی از جمله حمله قلبی، آنژین و سکته مشاهده شد.

نتایج این تحقیق که در مجله BMJ منتشر شده، نشان می‌دهد که از میان 100 هزار نفری که مقدار زیادی شیرین‌کننده مصرف می‌کردند، 346 نفر دچار بیماری‌های قلبی شدند. این رقم در بین 100 هزار نفری که از این شیرین‌کننده‌ها استفاده نمی‌کردند، 314 نفر بود.

شیرین‌کننده

«ماتلیده توویر» که از هماهنگ‌کنندگان این تحقیق در موسسه INSERM بوده، می‌گوید: «این نتایج همسو با آخرین گزارش سازمان بهداشت جهانی که امسال منتشر شده، از مصرف شیرین‌کننده‌ها به عنوان جایگزینی برای شکر حمایت نمی‌کند.» در گزارش WHO آمده بود: «اجماع واضحی مبنی بر این که شیرین‌کننده‌های غیرشکری برای کاهش یا حفظ وزن در طولانی مدت موثرند، یا اثر بلندمدت دیگری بر سلامتی می‌گذارند، وجود ندارد.»

با این حال، برخی محققان نسبت به این دسته از مطالعات مشاهده‌ای انتقاد دارند و معتقدند که این پژوهش‌ها نمی‌توانند بیانگر علت تفاوتی باشند که در نتایج دیده می‌شود. «نوید ستار»، استاد متابولیسم دانشگاه گلاسگو می‌گوید این تحقیق نمی‌تواند پاسخی برای سوال مطرح‌شده باشد: «چون به وضوح تفاوت‌های بزرگی در خصوصیات بسیاری از افرادی که شیرین‌کننده مصرف می‌کنند در مقایسه با بقیه وجود دارد.»

ستار از دولت‌ها خواسته تا برای دستیابی به نتایج نزدیک‌تر به واقعیت، برای انجام مطالعات بلندمدت سرمایه‌گذاری کنند.

اگر دوست داشتید می‌توانید این مطلب را با دوستان‌تان در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی