وزیر ارتباطات: برای کسبوکارهایی که به پلتفرم داخلی مهاجرت کنند بسته حمایتی در نظر گرفتیم
این بسته حمایتی شامل معافیت مالیاتی و تسهیلاتی از این قبیل خواهد بود. آیا تلاش برای خروج کسبوکارها از اینستاگرام به نتیجه میرسد؟
وزیر ارتباطات از تهیه بسته حمایتی برای کسبوکارهایی که به پلتفرمهای داخلی مهاجرت کنند خبر داد؛ بستهای که شامل معافیت مالیاتی و تسهیلات است. او بار دیگر تاکید کرد تصمیم گیری درباره رفع فیلتر اینستاگرام و واتساپ در دست مراجع ذیصلاح است و به تغییر رفتار این دو اپلیکیشن بستگی دارد. صحبتهایی که شائبه فیلتر دائمی این دو پلتفرم را قوت میبخشد.
«عیسی زارعپور» وزیر ارتباطات در حاشیه مراسم افتتاح سایت مرکز کنترل، عملیات و بهرهبرداری از ماهوارهای سنجشی ایران به نام «خیام» در جمع خبرنگاران اعلام کرد تمام محدودیتهای اینترنتی از دو روز پیش برداشته شده و به جز دو پلتفرم آمریکایی، پلتفرم دیگری فیلتر نیست.
این صحبتها در حالی مطرح میشود که بررسیهای دیجیاتو نشان میدهد فیلترینگ در پلتفرمهایی نظیر اسکایپ و لینکدین و… همچنان ادامه دارد.
زارعپور همچنین در پاسخ به سوالی برای جبران خسارت وارده به کسبوکارها گفت: «تعامل خوبی با وزارت امور اقتصادی و دارایی در این خصوص صورت گرفته است. ما یک برنامه برای کسبوکارهایی که به پلتفرمهای داخلی مهاجرت کنند، در نظر گرفتهایم و با کمک وزارت اقتصاد یک بسته حمایتی مانند معافیت مالیاتی و تسهیلاتی از این قبیل، برای آنها پیشبینی شده است.»
وزیر ارتباطات تاکید کرد پلتفرمهایی که قوانین جمهوری اسلامی ایران را به رسمیت نشناسند جای مناسبی برای کسب کارها نیستند.
این سخنان در حالی مطرح میشود که وزیر اقتصاد هفته گذشته با بیان اینکه حوادث اخیر منجر به آسیب دیدگی برخی کسبوکارهای اینترنتی شده به تلاش دولت به منظور جبران این خسارت اشاره کرد و مشوقهای مالیاتی و دیگر ابزار مختلف را از راهکارهای دولت برای جبران این ضررهای مالی معرفی کرد.
حال مشخص نیست این معافیتهای مالیاتی و سایر ابزارهایی که خاندوزی از آن سخن گفته، شامل تمامی کسبوکارها میشود یا تنها به آنهایی که به پلتفرمهای داخلی مهاجرت کنند، تعلق خواهد گرفت؟
ادامه فیلتر اینستاگرام و واتساپ همچنان در ابهام
زارعپور درباره تصمیم گیری درباره رفع فیلترینگ اینستاگرام و واتساپ اعلام کرد این موضوع در دست مراجع ذیصلاح است و به تغییر رفتار این دو اپلیکیشن بستگی دارد. این در حالی است که او در پاسخ به سوال درباره فیلتر دائمی این دو پلتفرم گفت «چنین برنامهای نداشتیم و نداریم» اما شرط تغییر رفتار این دو پلتفرم، تا حدودی به شائبه دائمی بودن فیلتر دامن میزند.
موضوعی که پیش از این نیز از سوی یکی از اعضای کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه مطرح شده بود. باقری در اظهار نظری شخصی، امضای تفاهم نامه و پذیرش شروط جمهوری اسلامی ایران را شرط ادامه فعالیت اینستاگرام و واتساپ عنوان کرده بود.
وزیر ارتباطات هفته گذشته نیز اعلام کرد تصمیمگیری درباره رفع محدودیتهای اخیر در زمینه اینترنت وفیلتر اینستاگرام و واتساپ در حوزه اختیارات او نیست و بایستی این موضوع را از از وزیر کشور به عنوان رئیس شورای امنیت کشور جویا شد. شورایی که به نظر میرسد در مقابل خبرنگاران پاسخگو نیست.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.