ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

مریخ
علمی

محققان: میکروب‌ها احتمالا باعث تغییر اقلیم سیاره مریخ شده‌اند

ظاهرا میکروب‌ها چند میلیارد سال پیش شروع به مصرف هیدروژن کرده و در عوض متان تولید کرده‌اند تا دمای این سیاره پایین و پایین‌تر بیاید.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۱۹ مهر ۱۴۰۱ | ۲۲:۰۰

مطالعه‌ای تازه می‌گوید میکروب‌های باستانی که مسئول تغییر اقلیم مریخ بوده‌اند، احتمالا باعث تبدیل این سیاره به برهوت فعلی شده‌اند. این میکروب‌ها به احتمال زیاد حدود 3.7 میلیارد سال پیش با مصرف هیدروژن، به اتمسفر متان فرستاده و برخلاف زمین، باعث سرد شدن سیاره سرخ شده‌اند.

محققان می‌گویند این سرد شدن علتی برای رفتن میکروب‌ها به اعماق سیاره مریخ بوده و همین اتفاق شرایط اقلیمی این سیاره را تغییر داده و به مرور زمان آن را به شکل امروزی خود درآورده است. با توجه به این که مریخ نسبت به زمین فاصله بیشتری با خورشید دارد، نیاز آن به این اثر گلخانه‌ای بیشتر بوده تا بتواند گرمای خود را حفظ کند.

محققان می‌گویند یکی از مهم‌ترین مسائلی که در زمینه تغییرات اقلیمی مریخ وجود دارد، وابستگی آن به نحوه واکنش هیدروژن با اتمسفر است. هیدروژن در مریخ به خاطر اثر تعاملی خاص خود با کربن دی‌اکسید یک گاز گرمایشی بسیار قدرتمند بوده. به همین دلیل، تغییر اقلیم در این سیاره بر اثر جایگزینی این گاز با متان دیگر اتفاق افتاده است. این اثر در زمین دیده نمی‌شود، چون اتمسفر سیاره ما به اندازه همسایه‌اش از کربن دی‌اکسید غنی نیست.

مریخ

اقلیم مریخ به خاطر از دست دادن هیدروژن سرد شد

در آن سو، متان از نظر گرمایشی قدرت کمتری دارد و چون این میکروب‌ها با مصرف هیدروژن مقدار متان را افزایش دادند، سطح سیاره سرخ سرد و سردتر شده است. این مطالعه در پایان نتیجه گرفته که تغییرات اقلیمی مریخ باعث از بین رفتن رودخانه‌ها، دریاچه‌ها و اقیانوس‌ها شده و آثار حیات را زیر سطح خود مخفی کرده است.

همچنین این یافته‌ها نشان می‌دهند که شاید حیات به خودی خود و آن طور که برخی از محققان متعقدند در زمین وجود دارد، قادر به حفظ خودش نباشد. در واقع، حیات احتمالا به‌صورت تصادفی در جهان به وجود می‌آید و بر اثر تعاملاتی که با دنیای میزبان دارد، موجبات از بین رفتن خود را فراهم می‌سازد. نتایج این پژوهش در مجله Nature Astronomy منتشر شده است.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی