ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علی عابدی نقض امنیتی وای فای
تکنولوژی

دستاورد پژوهشگر ایرانی: شناسایی نقص امنیتی که ردیابی دستگاه‌های متصل به وای‌فای را از پشت دیوار ممکن می‌کند

اگر شخصی که قصد سرقت از یک ساختمان را دارد، بداند که اشیا ارزشمند آن مانند تلویزیون‌های هوشمند و لپ‌تاپ‌ها در کجا قرار گرفته‌اند، کار راحتی خواهد داشت. حالا محققان با ساخت یک دستگاه ارزان ...

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۱۴ آبان ۱۴۰۱ | ۱۹:۰۰

اگر شخصی که قصد سرقت از یک ساختمان را دارد، بداند که اشیاء ارزشمند آن مانند تلویزیون‌های هوشمند و لپ‌تاپ‌ها در کجا قرار گرفته‌اند، کار راحت‌تری خواهد داشت. حالا محققان به سرپرستی یک پژوهشگر ایرانی با ساخت یک دستگاه ارزان قیمت به نام Wi-Peep که در پهپاد مورد استفاده قرار می‌گیرد و با کمک یک ضعف امنیتی شبکه WiFi، موفق به انجام این کار شده‌اند.

محققان دانشگاه واترلو کانادا به سرپرستی پژوهشگر ایرانی، دکتر «علی عابدی» یک نقص امنیتی در استاندارد شبکه را کشف کرده‌اند که باعث می‌شود هکرها بتوانند دستگاه‌ها را حتی از پشت دیوارهای ردیابی کنند. در این تکنیک، تنها با بهره‌برداری از پاسخ‌های تماس خودکار دستگاه‌های WiFi (حتی در شبکه‌های محافظت شده با رمز عبور) و اندازه‌گیری زمان پاسخ آن‌ها، مکان یک دستگاه در فاصله یک متری شناخته می‌شود.

با این وجود، می‌توان تمام سخت‌افزارهای متصل در یک اتاق را شناسایی کرد و حتی در صورت داشتن گوشی یا ساعت هوشمند، حرکات افراد را نیز ردیابی کرد.

آزمایش نقص امنیتی شبکه WiFi با پهپاد

نقض امنیتی وای فای

دانشمندان این نقص امنیتی را با تغییر یک پهپاد برای ساخت یک دستگاه اسکن پرواز به نام Wi-Peep آزمایش کردند. این دستگاه در حین پرواز می‌تواند چندین پیام به هر دستگاه ارسال کند و موقعیت آن‌ها را در اتاق‌ها مشخص کند.

تاکنون نیز تلاش‌های مشابهی برای سوءاستفاده از مشکلات WiFi صورت گرفته است، اما این تیم می‌گوید که در گذشته این موارد معمولا با دستگاه‌های حجیم و پرهزینه انجام شده است. Wi-Peep فقط به یک پهپاد کوچک و تجهیزاتی در حدود 15 دلار نیاز دارد که شامل دو ماژول WiFi و یک تنظیم‌کننده ولتاژ می‌شود.

دکتر عابدی با انجام تحقیقات خود، خواستار ایجاد تغییراتی در استاندارد شبکه WiFi برای جلوگیری از پاسخگویی دستگاه‌ها به «غریبه‌ها» شده است. با این حال، انجام این کار ممکن است چندین سال طول بکشد و عابدی به سازندگان سخت‌افزار پیشنهاد می‌کند که با معرفی زمان‌های پاسخ تصادفی این مشکل را رفع کنند.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی