ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

اتصال کهکشان‌های سه‌تایی وایلد
علمی

هابل تصویری خیره‌کننده‌ از اتصال دو کهکشان در فاصله 200 میلیون سال نوری زمین منتشر کرد

تلسکوپ فضایی هابل تصویری از دو کهکشان در «سه‌تایی وایلد» را منتشر کرده که بر یکدیگر اثر گرانشی دارند.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۱۷ آبان ۱۴۰۱ | ۲۲:۳۰

به تازگی تصویری از سوی تلسکوپ فضایی هابل منتشر شده است که دو کهکشان در موقعیت کهکشان‌های سه‌گانه Arp 248 یا «سه‌تایی وایلد» را نشان می‌دهد. این کهکشان‌ها که در فاصله 200 میلیون سال نوری از زمین در صورت فلکی دوشیزه قرار دارند، به شکل زیبایی دستان خود را به یکدیگر داده‌اند.

دو کهکشان مارپیچی بزرگی که در این تصویر دیده می‌شوند، از طریق یک پل نورانی به یکدیگر وصل شده‌اند. این پل نورانی در‌واقع مجموعه‌ای از ستاره‌ها و غبار میان‌ستاره‌ای است که تحت عنوان «دم جزر و مدی» شناخته می‌شود و بر اثر کشش گرانشی دوطرفه از سوی این دو کهکشان به وجود آمده است.

تصویر تلسکوپ هابل از کهکشان‌های متصل

تصویر فعلی هابل بخشی از یک پروژه بزرگ‌تر است

تصویر حاضر در فرایند جستجو به دنبال سوژه‌های مناسب برای رصدهای آتی تلسکوپ فضایی جیمز وب توسط دوربین شناسایی پیشرفته هابل ثبت شده است. البته این سوژه‌ها توسط آرایه میلی‌متری بزرگ آتاکاما و خود هابل هم مورد بررسی بیشتر قرار می‌گیرند.

با توجه به شمار بالای سوژه‌های نجومی در آسمان شب، پروژه‌هایی نظیر پروژه فعلی هابل از اهمیت زیادی در تعیین مسیر رصدهای آینده برخوردارند و می‌توانند به صرفه‌جویی در هزینه‌ها کمک کنند.

نمای حاضر در این تصویر در حین بررسی دو مجموعه نامتداول از کهکشان‌های Arp مشاهده شده است. «هالتون آرپ» یک منجم آمریکایی بود که «اطلس کهکشان‌های عجیب و غریب» را خلق کرد. این اطلس شامل 338 کهکشان است که همگی به خاطر شکل نامتداول خود انتخاب شده‌اند. ما حالا پس از نیم قرن متوجه شده‌ایم که شکل عجیب این کهکشان‌ها به دلیل تعاملات آن‌ها با یکدیگر است.

اخترشناسان اکنون می‌دانند که ادغام کهکشان‌ها نقش مهمی را در تکامل جهان ما ایفا می‌کند. آن‌ها در مسیر این اکتشافات به کلاس جدیدی از اشیای فضایی رسیده‌اند که آن را «اشیای میان‌کهکشانی شکل‌دهنده‌ی ستارگان» (ISFO) می‌نامند. این اشیا می‌توانند بر اثر عواملی مثل تعاملات جزر و مدی به وجود بیایند و جرم‌های متفاوتی داشته باشند.

تلسکوپ فضایی جیمز وب پیش‌تر تصویر پنج‌تایی استفان را که نمونه‌ای از همین کهکشان‌های مرتبط با یکدیگر است، منتشر کرده بود.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی