ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

پردازنده دسکتاپ کوالکام
تکنولوژی

کوالکام احتمالاً در سال 2024 از پردازنده دسکتاپ 12 هسته‌ای مبتنی بر ARM رونمایی می‌کند

این پردازنده با اسم رمز «Hamoa»، ظاهراً با پیکربندی 8 + 4 هسته سال 2024 روانه بازار می‌شود.

محمد قریشی
نوشته شده توسط محمد قریشی | ۱۷ آبان ۱۴۰۱ | ۰۹:۳۰

مدتی می‌شود که کوالکام برای کامپیوترها چیپست می‌سازد، البته این پردازنده‌ها در حقیقت همان تراشه‌های مخصوص گوشی‌های هوشمند با کمی تغییر هستند. اما حالا گزارشی جدید می‌گوید کوالکام در سال 2024 از یک پردازنده دسکتاپ قدرتمند مبتنی بر ARM رونمایی می‌کند.

یکی از منابع دنیای فناوری با نام کاربری «Kuba Wojciechowski» در توییتر از توسعه پردازنده دسکتاپ کوالکام برای سال 2024 خبر داده است.

مشخصات احتمالی پردازنده دسکتاپ کوالکام

طبق اعلام این منبع، پردازنده آینده کوالکام اسم رمز «Hamoa» را یدک می‌کشد و از 12 هسته در پیکربندی 8 + 4 هسته بهره می‌برد. خوشه بزرگ‌تر شامل 8 هسته قدرتمند می‌شود و خوشه دیگر دارای 4 هسته کم‌مصرف خواهد بود. این چیپست کوالکام همچنین از گرافیک‌های مستقل هم پشتیبانی می‌کند؛ بنابراین کامپیوترهای مجهز به آن می‌توانند گرافیک‌های AMD یا انویدیا داشته باشند.

به نظر می‌رسد کوالکام از طراحی هسته Phoenix مربوط به Nuvia استفاده می‌کند؛ استارتاپی که توسط مهندسان سابق اپل به وجود آمد و کوالکام چندین وقت پیش آن را تصاحب کرد. با توجه به این موضوع استفاده از معماری آن‌ها در تراشه‌های آینده کوالکام منطقی به نظر می‌رسد.

پردازنده دسکتاپ کوالکام

ظاهراً پردازنده دسکتاپ کوالکام از کش مشابه با تراشه M1 اپل بهره می‎‌برد و قدرت بالایی را در اختیار کاربران قرار می‌دهد. بنابراین شاید بالاخره با یک کامپیوتر ویندوزی مبتنی بر ARM قدرتمند روبه‌رو شویم.

در صورتی که شایعه اخیر صحت داشته باشد، در سال‌های آینده پردازنده‌های مبتنی بر ARM نقش پررنگ‌تری در دنیای PCها خواهند داشت. در‌واقع علاوه بر مک‌های اپل، محصولات ویندوزی هم با این تراشه‌ها از راه می‌رسند.

افزایش محبوبیت پردازنده‌های مبتنی بر ARM به ضرر اینتل و AMD تمام می‌شود، چرا که معماری ARM مصرف انرژی پایین‌تری دارد و شارژدهی را افزایش می‌دهد. با این وجود شرکت‌های اینتل و AMD هم روی نسل‌های بعدی پردازنده‌های خود کار می‌کنند و می‌خواهند تا جای ممکن مصرف انرژی آن‌ها را کاهش دهند؛ بنابراین در سال‌های آینده شاهد رقابت سنگینی در بازار پردازنده‌های دسکتاپ خواهیم بود.

محمد قریشی

مهندس مکانیک و علاقه‌مند به دنیای خودرو و تکنولوژی

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی