ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

یک استارتاپ، بازوی رباتیکی برای تعامل با افراد ناشنوا طراحی کرده است [تماشا کنید]

این بازوی رباتیک می‌تواند کلمات گفته شده را به صورت زبان اشاره هجی کند و افراد ناشنوا از این طریق متوجه گفته‌های افراد می‌شوند.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۲۷ آبان ۱۴۰۱ | ۱۸:۳۰

افراد زیادی در سراسر جهان از مشکل ناشنوایی رنج می‌برند. با هدف کمک به این افراد، یک استارتاپ کوچک حوزه رباتیک به نام Tatum در حال ساخت بازوی رباتیکی سه‌بعدی است که ارتباط گرفتن و تعامل افراد کم‌شنوا یا ناشنوا با دیگران را آسان‌تر می‌کند.

همان‌طور که وب‌سایت TechCrunch در گزارش خود توضیح می‌دهد، در تابستان سال 2020، «سامانتا جانسون»، مؤسس این استارتاپ، به‌عنوان بخشی از پایان‌نامه کارشناسی ارشد خود برای «دانشگاه نورت‌ایسترن» تصمیم گرفت روی چنین پروژه‌ای کار کند. نمونه اولیه پرینت سه‌بعدی شده این ربات می‌تواند کلمات را با زبان اشاره آمریکایی نشان دهد که این امر دریچه‌ای رو به دنیای بیرون برای افراد مبتلا به ناشنوایی فراهم می‌کند.

نحوه کار بازوی رباتیک مخصوص افراد ناشنوا

از نقطه نظر کاربران، این ربات مانند هجی انگشتی قابل لمس عمل می‌کند. در واقع افراد ناشنوا، می‌توانند دست خود را در پشت ربات قرار می‌دهند و حرکات آن را حس می‌کنند و از این طریق گفته‌های دیگران را درک کنند.

هدف Tatum ایجاد چیزی شبیه به Alexa برای جامعه ناشنوایان جهان، استفاده از دست برای خواندن کتاب یا کسب اطلاع از اخبار برای آنها است که تمام این موارد تاکنون غیر قابل دسترس بوده است. این شرکت علاوه بر همکاری با سازمان‌هایی مانند مدرسه نابینایان پرکینز، به‌طور هم‌زمان روی یک پروژه سخت‌افزاری نیز کار می‌کند. به گفته شرکت:

«تیم ما در حال حاضر روی دو پروژه کار می‌کند. اولین مورد، یک دست رباتیک انسانی ارزان قیمت است که زبان اشاره لمسی را هجی می‌کند. امیدوارم این دستگاه به‌زودی تأییدیه خود را دریافت کند تا بتوانیم تغییرات طراحی آن را تأیید کرده و سهولت استفاده از آن را ارزیابی کنیم. به‌طور هم‌زمان، تلاش ما برای ایجاد یک بازوی رباتیک ایمن و سازگار ادامه دارد تا سیستم بتواند کلمات و عبارات پیچیده‌تری را مشخص کند. این سیستم‌ها با یکدیگر کار می‌کنند تا یک دستگاه انسان‌نما ایجاد کنند که می‌تواند زبان‌های اشاره لمسی را نشان دهد.»

برای کسانی که با این شرایط زندگی می‌کنند و تعداد آنها در سراسر جهان بسیار زیادی است، فناوری استارتاپ Tatum می‌تواند باعث تغییر زندگی شود. با این حال، هنوز باید دید که روند توسعه بازوی رباتیک آنها چگونه پیش می‌رود و چه زمانی تأییدیه‌های مربوطه را دریافت می‌کند.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی