معاونت علمی ریاست جمهوری: داشتن 10 یونیکورن در ایران ظرف مدت سه سال آینده دور از دسترس نیست
دهقانی باور دارد با اجرای صحیح قانون جهش تولید دانشبنیان، میتوان ظرف مدت سه سال به این مهم دست یافت.
معاون علمی و فناوری رئیسجمهور با تأکید بر نیاز کشور به یونیکورن، آنها را موتور کِشنده شرکتهای کوچکتر دانست. دهقانی باور دارد با اجرای قانون جهش تولید دانشبنیان، میتوان ظرف مدت سه سال به 10 یونیکورن دست یافت.
«روحالله دهقانی فیروزآبادی»، معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری شب گذشته مهمان برنامه تلویزیونی «صف اول» بود و نکاتی را درباره اکوسیستم اقتصاد دانشبنیان مطرح کرد. او با تأکید بر اینکه کشور به تعدادی یونیکورن نیاز دارد، گفت:
«یکی از سیاستهای جدی ما این است که به شرکتهای دانشبنیان متوسط رو به بالا که قابلیت بزرگشدن را دارند، کمک کنیم تا شرکتهای کوچکتر را بخرند و تبدیل به یونیکورن شوند. یونیکورنها موتور کِشنده شرکتهای کوچکتر خواهند بود و تبدیل به اقتصادهای مقاوم میشوند.»
دهقانی دستیابی به 10 یونیکورن واقعی در کشور طی مدت سه سال را کار بزرگی دانسته که به اعتقاد او با اجرای موفق قانون جهش تولید دانشبنیان، موضوعی دور از دسترس نیست.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری تأکید دارد قانون جهش تولید دانشبنیان، در سطحی بالایی نسبت به بسیاری از کشورهای دنیا قرار دارد: «این قانون فرصتهای ویژهای برای کشور ایجاد میکند. اگر بتوانیم طی 10 سال آینده به آن درست عمل کنیم، شاهد شکوفایی چشمگیر اقتصاد دیجیتال خواهیم بود.»
«مشکلات بیشتر، فرصت کسبوکار بیشتر»
دهقانی با بیان اینکه فضای کار بسیاری در کشور وجود دارد، معتقد است هرچه مشکلات بیشتر باشد، فرصت کسبوکار نیز بیشتر است؛ این فرصت از نظر او در بسیاری از کشورهای دنیا نیست:
«کشور ما به همان اندازه که مشکلات دارد، فرصت ایجاد کار نیز دارد. هر مشکلی که کشف شود، حل آن نیاز به یک کسبوکار دارد. اگر افراد بدانند چقدر فرصت در کشور وجود دارد، مهاجرت نمیکنند.»
دهقانی باور دارد که اگر فرصت اثرگذاری برای نخبگان فراهم شود، تمام آنهایی که به ایران علاقهمند هستند به کشور باز خواهند گشت: «ماهانه چند صد نفر به علت علاقهمندی به کشور و خانواده باز میگردنند که از آنها حمایت میکنیم.»
به گفته وی در بنیاد نخبگان، یک سری طرحهایی با هدف ایجاد هسته نخبگانی استادمحور تعریف میشوند. خروجیهای موفق این هستهها نیز از سوی شتابدهندهها حمایت خواهند شد.
راههای نوآورانه برای تأمین مالی استارتاپها
معاون علمی و فناوری رئیسجمهور در بخش دیگری از سخنان خود به بحث تأمین مالی استارتاپها و شرکتهای دانشبنیان اشاره کرد و گفت: «اگر به بحث تأمین مالی توجه نکنیم، یک جایی لنگ میزند؛ البته در روشهای آن باید نوآوری داشته باشیم.»
به گفته وی، طبق قانون جهش تولید دانشبنیان، شرکتها میتوانند با تأیید معاونت علمی، مالیات خود را در تحقیق و توسعه هزینه کرده یا برای تشکیل شرکتهای دانشبنیان، سرمایهگذاری کنند.
دهقانی عرضه استارتاپها در بورس را یکی دیگر از راههای تأمین مالی عنوان کرد و گفت:
«بایستی به شرکتهای دانشبنیان کمک کنیم تا کنسرسیوم شوند. یعنی شرکتهای بزرگتر، شرکتهای کوچکتر را بخرند، بزرگ شده و در بورس عرضه شوند. اینگونه یک تأمین مالی خوب از بازار سرمایه صورت میگیرد. چندی پیش سهام یک شرکتدانشبنیان در بورس عرضه و ظرف مدت هشت دقیقه، تمام سهام آن خریداری شد. تنها حوزهای که ممکن است تا هزاران درصد ارزش افزوده ایجاد کند، حوزه تکنولوژی است.»
او اعلام کرد آنها اقداماتی در راستای آموزش و آمادهسازی شرکتها قبل از ورود به بورس را دنبال خواهند کرد و زمینه عرضه سهام این شرکتها در بورس را تسهیل خواهند کرد. موضوعی که به اعتقاد دهقانی، موجب جمعآوری نقدینگی فعلی کشور شده و میتواند تحول ایجاد کند.
وی همچنین به مشکلات استفاده از سرمایههای خارجی اشاره و ابراز امیدواری کرد تا با همکاری دستگاههای مختلف بتوانند سرمایهگذار بینالمللی امن جذب کنند؛ سرمایهگذاری که بداند میتواند در کشور منفعت ببرد: «برخی از کشورهای همسایه نیز علاقهمند هستند که سامانههای تولید محصولات دانشبنیان در همان کشورها ایجاد شود. یک کارخانه تولیدی در همان کشور ایجاد میشود که امکان جذب سرمایهگذار خارجی را دارد.»
اشاره به جذب سرمایهگذار امن خارجی از آنجایی نشأت میگیرد که او چندی پیش، بازار داخلی را ناموس ملی خوانده و تأکید کرده بود هر میزان از بازار داخلی که در دست خارجیها باشد، به کیان کشور آسیب میزند.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
فک کنم «چرند گویی» رو هم باید جزء بیماریهای مسری دسته بندی کنن!