ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

طوفان خورشیدی
علمی

یک طوفان خورشیدی پرسرعت احتمالاً به‌زودی با زمین برخورد می‌کند

در ادامه فعالیت‌های خورشید در نزدیکی اوج چرخه 11 ساله این ستاره، طوفان خورشیدی دیگری جمعه همین هفته به زمین می‌رسد.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۹ آذر ۱۴۰۱ | ۱۴:۰۰

یک طوفان خورشیدی پرسرعت احتمالاً پنج‌شنبه یا جمعه همین هفته با زمین برخورد خواهد کرد. این طوفان اگرچه چندان بزرگ و اثرگذار تلقی نمی‌شود، اما احتمالاً سرعت بالایی خواهد داشت و می‌تواند تأثیرات کوچکی بر زمین و تجهیزات ما داشته باشد.

خورشید به فاز فعال در چرخه 11 ساله خود رسیده است و انتظار می‌رود در آینده شاهد اوج فعالیت‌های تک‌ستاره منظومه شمسی باشیم. وب‌سایت Spaceweather.com اخیراً در گزارشی اعلام کرده است که یک طوفان ژئومغناطیسی کوچک از کلاس G1 احتمالاً 11 آذر به زمین برخورد می‌کند.

این طوفان در واقع جریانی از مواد خورشیدی است که از حفره‌ای در اتمسفر ستاره خارج شده و به سمت کره زمین حرکت می‌کند. طوفان‌های کوچک خطری برای ما محسوب نمی‌شوند، اما می‌توانند اختلالاتی را در تجهیزات مخابراتی و ماهواره‌ها ایجاد کنند. از دیگر تأثیرات این طوفان‌ها، به‌وجودآمدن شفق قطبی است که در آسمان بخش‌هایی از زمین دیده می‌شود.

طوفان خورشیدی زمین

طوفان خورشیدی می‌تواند خطرآفرین باشد

دانشمندان مدت‌هاست که خورشید را زیر نظر گرفته‌اند تا در صورت وقوع طوفان‌های خورشیدی بر اثر خروج گسترده جرم از تاج این ستاره، آماده صدمات احتمالی باشند. منشأ این طوفان‌ها حفره‌های موجود در سطح خورشید و در‌واقع پدیده‌هایی مغناطیسی هستند که هنگام انتشار می‌توانند فرایند انتقال حرارت در سطح خورشید را به‌صورت موقت متوقف کنند.

ایده طوفان‌های خورشیدی اولین‌بار در سال 1957 توسط «یوجین پارکر»، استادیار دانشگاه شیکاگو مطرح شد. پارکر حدس می‌زد که تاج خورشید با دمای تقریبی یک میلیون درجه سلسیوس باید ذراتی را از سطح خود به بیرون پرتاب کند. سرعت حرکت این ذرات احتمالاً بیشتر از صوت است.

طوفان‌های خورشیدی اگرچه می‌توانند خطرآفرین باشند، اما از ما در برابر دیگر انرژی‌های شدیدی محافظت می‌کنند که ممکن است از دیگر بخش‌های کهکشان روانه زمین شوند. طوفان‌های خورشیدی حاصل از حفره‌های تاج ستاره معمولاً در کلاسG1 قرار می‌گیرند که خطر زیادی برای اهالی زمین ندارند، اما همچنان ممکن است ماهواره‌ها را با مشکل مواجه کنند.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی