شیائومی از سالها پیش یکی از اصلیترین بازیگران بازار گجتهای پوشیدنی بوده و محصولات مختلفی را روانه بازار کرده است. جدیدترین مچبند هوشمند شیائومی اسمارت بند ۷ نام دارد که از چند ماه قبل وارد بازار ایران شده و در حال حاضر قیمتی حدود ۱.۳ میلیون تومان دارد. این مچبند در مقایسه با نسل قبل، نمایشگر بزرگتری دارد و از نظر پایش فعالیتهای ورزشی نیز پیشرفتهتر شده است، اما چند ضعف مهم دارد. در این مطلب میخواهیم اسمارت بند ۷ را بررسی کنیم.
حدود یک سال از بررسی شیائومی Mi Band 6 در دیجیاتو میگذرد که یکی از پرفروشترین محصولات این حوزه در بازار ایران و جهان بود. اسمارت بند ۷ که با نام می بند ۷ نیز شناخته میشود، در زمان ورود به بازار ایران قیمت بالایی داشت و با قیمت نزدیک به ۲ میلیون تومان به فروش میرسید. حالا که قیمت این مچبند متعادل شده و به حدود ۱.۳ میلیون تومان رسیده است، میتوان ارزش خرید آن را در شرایط فعلی بررسی کرد.
بررسی ویدیویی شیائومی اسمارت بند ۷
تماشای ویدیو از یوتوب
تماشای ویدیو از آپارات
اسمارت بند ۷ را فروشگاه اینترنتی دارسو برای بررسی در اختیار دیجیاتو قرار داده است. دارسو بهعنوان یکی از فروشگاههای اینترنتی معتبر در ایران، اصالت کالا را تضمین میکند. پشتیبانی ۲۴ ساعته، تحویل اکسپرس، پرداخت امن آنلاین و مهلت ۷ روزه برای تست و تعویض محصولات نیز از دیگر خدمات این فروشگاه است. برای خرید اسمارت بند ۷ میتوانید به فروشگاه دارسو مراجعه کنید.
فهرست مشخصات شیائومی اسمارت بند ۷
- نمایشگر امولد ۱.۶۲ اینچی با رزولوشن ۱۹۲ در ۴۹۰ پیکسل و حداکثر روشنایی ۵۰۰ نیت
- قابلیت پایش بیش از ۱۱۰ فعالیت ورزشی و تشخیص خودکار برخی از فعالیتها
- مجهز به سنسورهای شتابسنج، ژیروسکوپ، سنجش اکسیژن خون (SpO2)، سنجش ضربان قلب، پایش کیفیت خواب و پایش استرس
- شارژدهی باتری ۱۴ روزه در استفاده معمول و ۹ روزه در استفاده سنگین
- باتری ۱۸۰ میلیآمپرساعتی
- مقاوم در برابر نفوذ آب تا عمق ۵۰ متری
- پشتیبانی از بلوتوث ۵.۲
- سازگار با اندروید ۶.۰ به بالا یا iOS ۱۰.۰ به بالا
- وزن بدون بند ۱۳.۵ گرم
- قیمت حدود یک میلیون و ۴۰۰ تومان
طراحی و نمایشگر
شیائومی همچنان به ارائه مچبندهای هوشمندش با زبان طراحی آشنای نسلهای قبلی ادامه داده و اسمارت بند ۷ هم از این قاعده مستثنی نیست. این مچبند دارای بدنهای بیضوی شکل است و باز هم نمایشگر عریض در آن به چشم نمیخورد. چینیها جدیدترین مچبند هوشمند خود را با اندازه بدنه و ابعاد مشابه نسل قبل روانه بازار کردهاند، اما با این وجود حاشیههای اطراف نمایشگر آن کمتر شده تا امکان استفاده از نمایشگری بزرگتر فراهم شود.
بند پیشفرض در نظر گرفته شده برای اسمارت بند 7 از جنس سیلیکونی است، اما معمولاً چند سری بند دیگر با متریال مختلف نیز در بازار قابل خریداری هستند. یکی از نکات منفی در رابطه با بندهای سیلیکونی، چسبیدن آن به دست پس از عرقکردن است. فریم و بدنه مچبند از پلاستیک ساخته شده و روی آن هم با شیشه مقاوم محافظت میشود.
همانطور که اشاره شد، افزایش اندازه نمایشگر شیائومی اسمارت بند ۷ یکی از بزرگترین تغییرات طراحی آن نسبت به نسل قبل محسوب میشود. این نمایشگر ١.۶٢ اینچی که حدود ۰.۰۶ اینچ بزرگتر شده، حالا محتوا را به شکل گستردهتر و واضحتری نمایش میدهد. به لطف کمتر شدن حاشیههای اطراف نمایشگر و خمیدگی لبههای آن، طراحی محصول به سطح جذابتری رسیده است.
نمایشگر مچبند تازهوارد شیائومی از نوع AMOLED بوده و به ادعای شیائومی، از حداکثر روشنایی ۵۰۰ نیتی بهره میبرد که ۵۰ نیت از نسل قبلی بیشتر است. در بررسیهای ما نیز کیفیت بالای نمایشگر شیائومی اسمارت بند ۷ محسوس بود و حتی زیر نور مستقیم آفتاب امکان کارکردن بدون دردسر با آن فراهم بود. البته انتظار داشتیم که بالاخره پس از ٧ نسل شاهد قابلیت تنظیم نور نمایشگر به شکل خودکار باشیم؛ با این حال احتمالاً به دلیل کاهش هزینهها این اتفاق باز هم رخ نداده و باید این کار را بهشکل دستی انجام داد.
یکی از قابلیتهای جدید نمایشگر مچبند جدید شیائومی، ویژگی نمایشگر همیشه روشن (Always On Display) آن است که به دلایل نامشخص، در نسلهای قبل حضور نداشت. البته فعالکردن این ویژگی، مصرف باتری را تا حد زیادی افزایش میدهد.
در حالی که شیائومی اسمارت بند ۷ نمایشگر بزرگتری دارد، اما وزن آن تنها به ١٣.۵ گرم میرسد؛ بنابراین وزن این محصول را روی دست خود احساس نخواهید کرد. مچبند هوشمند شیائومی تا عمق ۵۰ متری در برابر نفوذ آب مقاومت میکند و میتوانید هنگام شنا نیز از آن استفاده کنید.
طراحی آشنای اسمارت بند ۷ میتواند برای بسیاری از کاربران خوشایند باشد، اما حتی با وجود عریضتر شدن نمایشگر، باز هم مشاهده محتوا در این نمایشگر عمودی کار سادهای نیست و تقریباً تمام متنها به شکل افقی اسکرول میشوند. شاید بهتر باشد که شیائومی این طراحی را به دست فراموشی بسپارد.
تجربه کاربری
شیائومی اسمارت بند ۷ بهعنوان مچبندی نسبتاً اقتصادی، قابلیتهای متنوع و پیشرفتهای دارد. ابتدا از موضوع جفتسازی این مچبند با گوشی شروع میکنیم. ما از اپلیکیشن می فیتنس (Mi Fitness) برای این کار استفاده کردیم که نسخه جدید و بروز Xiaomi Wear محسوب میشود. البته میتوانید از اپ Zepp Life نیز استفاده کنید. جالب اینکه هیچکدام از این اپها بهشکل پیشفرض روی گوشیهای شیائومی وجود ندارند.
فرایند جفتسازی کاملاً سریع و بیدردسر انجام میشود. اپ Mi Fitness طراحی ساده و زیبایی دارد و اطلاعات کاملی در مورد تمام ویژگیهای دستگاه و وضعیت سلامتی در اختیار شما میگذارد. در این اپ نزدیک به ۵۰ واچفیس مختلف قرار گرفته که احتمالاً نیاز شما را برای شخصیسازی مچبند برطرف میکند. اکثر این واچفیسها تم مخصوص به خود را برای نمایشگر همیشه روشن دارند.
ویژگیهای پایش سلامت اسمارت بند ۷ از جمله پایش ضربان قلب، استرس و اکسیژن خون، دقت کافی دارند و در حد دیگر محصولات این رده قیمتی هستند. دقت گامشمار نیز بالاست و میتوانید روی آن حساب کنید. البته گاهی اوقات به اشتباه با اخطار عدم تحرک روبهرو میشوید. دقت پایش وضعیت خواب نیز مطلوب بهنظر میرسد، هرچند اسمارت بند ۷ نمیتواند بیدارشدن در میانه خواب را بهدرستی تشخیص دهد. این موضوع در اکثر مچبندها و حتی ساعتهای هوشمند وجود دارد.
یکی از ضعفهای اسمارت بند ۷ تاچ نسبتاً ضعیف آن است. هنگام استفاده از این مچبند، لمس صفحه با تأخیر ثبت میشود و گاهی اوقات احساس میکنید که رابط کاربری بهاندازه کافی روان نیست.
اسمارت بند ۷ از زبان فارسی پشتیبانی میکند و میتواند اعلانها را به زبان فارسی نمایش دهد. در اکثر شرایط، اعلانها بهدرستی به نمایش درمیآیند، اما اگر کاراکتر خاص یا ایموجی در اعلان وجود داشته باشد، نمایش آن با مشکل مواجه خواهد شد.
مچبند جدید شیائومی از پایش بیش از ۱۱۰ فعالیت ورزشی پشتیبانی میکند که حتی دستهبندی آنها کار دشواری است. البته قابلیت تشخیص خودکار فقط برای چهار ورزش دویدن، پیادهروی، الپتیکال و Rowing Machine وجود دارد و بهشکل پیشفرض فعال نیست. همچنین هنگام فعالکردن قابلیت تشخیص خودکار فعالیتهای ورزشی، با اخطار افزایش قابل توجه مصرف انرژی مواجه میشوید.
مهمترین قابلیتی که میتوانست اسمارت بند ۷ را به یکی از بهترین مچبندهای اقتصادی بازار بدل کند، قابلیت مکانیابی با GPS داخلی بود. با این حال تعبیه این ویژگی هنوز در سیاستهای شیائومی جایی ندارد.
باتری و شارژ
یکی از مزیتهای اصلی مچبندهای هوشمند در مقابل ساعتهای هوشمند، شارژدهی باتری بالاتر آنهاست. شیائومی اسمارت بند ۷ به باتری ١٨۰ میلیآمپرساعتی مجهز شده که ظرفیت بسیار خوبی محسوب میشود و ۴۰ درصد بیشتر از نسل قبل است. با این حال، بخش زیادی از این ظرفیت اضافه را نمایشگر بزرگ مچبند مصرف میکند و در عمل، شاهد افزایش شارژدهی کلی آن نیستیم.
به گفته شیائومی، اسمارت بند ۷ با استفاده معمول تا ۱۴ روز و با استفاده سنگین تا ۹ روز شارژدهی خواهد داشت. طبق تجربه ما با روشنایی حداکثری نمایشگر و فعالکردن ۲۴ ساعته تمام قابلیتهای پایش سلامت، میتوانید ۱۰ روز کامل از این مچبند استفاده کنید. البته فعالکردن قابلیت نمایشگر همیشه روشن، شارژدهی را به ۵ الی ۶ روز کاهش میدهد.
شارژر اسمارت بند ۷ تفاوتی با نسل قبل ندارد و بهشکل مغناطیسی به ۲ پین زیر بدنه متصل میشود. زمان شارژ کامل مچبند نیز کمتر از ۲ ساعت است که زمان کمی نیست.
جمعبندی
اسمارت بند ۷ با تمام ضعفهایی که دارد، همچنان یکی از ارزشمندترین محصولات در بازه قیمتی زیر ۱.۵ میلیون تومان محسوب میشود. نمایشگر بزرگتر و پشتیبانی از فعالیتهای ورزشی بیشتر، مهمترین نقاط قوت این مچبند در مقایسه با نسل قبل است. با این حال اگر می بند ۶ دارید، ارتقا به اسمارت بند ۷ منطقی بهنظر نمیرسد.
از مهمترین ویژگیهای مثبت اسمارت بند ۷ میتوان به نمایشگر باکیفیت، اپلیکیشن کاربردی، وزن ناچیز و شارژدهی بسیار خوب اشاره کرد. نقاط ضعفی که در این محصول به چشم میخورند نیز فقدان قابلیت تنظیم خودکار روشنایی نمایشگر، فقدان GPS و رابط کاربری نهچندان روان هستند. اگر همین حالا قصد خرید مچبند هوشمند را دارید، میتوانید در کنار اسمارت بند ۷ به آنر بند ۶ یا هواوی بند ۶ نیز نگاهی داشته باشید.
من از دارسو یه ساعت هوشمند گرفتم. پشتیبانی خوبی داشتند و سریع فرستادن