ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

کیف پول سخت‌افزاری، ابزاری امن برای نگهداری ارزهای دیجیتال

تا مدت‌ها پس از خلق بیت کوین و ارزهای دیجیتال، نحوه نگهداری دارایی‌های دیجیتال یکی از دغدغه‌های کاربران این دنیای پر رمزو راز بود. کیف‌پول‌های نرم‌افزاری به‌ویژه در شروع کار به لحاظ امنیت هنوز آزمایش‌های ...

تحریریه دیجیاتو
نوشته شده توسط تحریریه دیجیاتو | ۲۶ آذر ۱۴۰۱ | ۱۲:۵۵

تا مدت‌ها پس از خلق بیت کوین و ارزهای دیجیتال، نحوه نگهداری دارایی‌های دیجیتال یکی از دغدغه‌های کاربران این دنیای پر‌رمزو‌راز بود. کیف‌پول‌های نرم‌افزاری به‌ویژه در شروع کار به‌لحاظ امنیت هنوز آزمایش‌های لازم را پشت سر نگذاشته بودند و خریداران ارزهای دیجیتال درباره نحوه نگهداری امن داراییشان با مشکلاتی رو‌به‌رو بودند.

بعدها علاوه بر ارتقای امنیت کیف‌پول‌های نرم‌افزای مثل تراست ولت، کیف پول‌های سخت‌افزاری که تقریباً هیچ‌گونه امکان هک و دست‌درازی به آن وجود نداشت، وارد بازار شدند.

چهاردهم دسامبر سال 2017، یعنی بیست‌و‌سوم آذر سال 96، برای اولین‌بار امن‌ترین و قابل اعتمادترین کیف پول سخت‌افزاری بیت کوین جهان در آن زمان، Coldcard، منتشر شد. از آن زمان کیف پول‌های سخت‌افزاری دیگری با درجه امنیت بالا وارد بازار شدند.

کیف‌پول‌های سخت‌افزاری که بعضاً شبیه به یک فلش هستند، به شکل آفلاین کار می‌کنند و بهترین نوع کیف پول ارز دیجیتال برای نگهداری امن مقادیر زیادی از ارزهای دیجیتال هستند. این کیف پول‌ها در‌واقع دستگاه‌های کوچک و قابل‌حملی هستند که کلید خصوصی آن‌ها در اختیار کاربر قرار دارد و به‌صورت آفلاین است. معمولاً افراد حرفه‌ای برای نگهداری دارایی خود از این کیف‌پول‌ها که کیف پول سرد هم به آن‌ها گفته می‌شود، استفاده می‌کنند.

کیف‌پول‌های سخت‌افزاری به این دلیل از امنیت بالایی برخوردارند که کلید خصوصی به‌صورت فیزیکی در اختیار کاربر قرار می‌گیرد و حتی وقتی کیف‌پول به کامپیوترِ متصل به اینترنت وصل می‌شود، کلید خصوصی آفلاین می‌ماند و امکان نفوذ به کیف پول و حمله هکری وجود ندارد. هیچ‌کس جز دارنده کلید خصوصی کیف پول، نمی‌تواند به دارایی آن دسترسی داشته باشد و از طرفی، اگر کامپیوتر ویروسی شود، دارایی دیجیتال امن خواهد ماند.

البته کیف پول‌های سخت‌افزاری از سال 2013 پا به عرصه گذاشته بودند و کیف‌هایی مثل XAPO TREZOR و LEDGER NANO مورد استفاده کاربران قرار گرفتند، اما هیچ‌کدام از آن‌ها کیف‌ها درجه یک نبودند و به‌دلیل مشکلات امنیتی، کمتر مورد استفاده قرار گرفتند تا اینکه سال 2017 امن‌ترین کیف پول سخت‌افزاری عرضه شد. پس از آن کیف پول‌های لجر نانو با ارتقای سطح امنیت، اعتماد سرمایه‌گذاران ارزهای دیجیتال را به خود جلب کردند.

بسیاری از کاربران از نگهداری رمزارزهای خود در کیف پول صرافی‌های ارز دیجیتال خودداری می‌کنند؛ چراکه اختیار دارایی آن‌ها و در‌واقع کلید خصوصی کیف پولشان در دست صرافی است. برخی کاربران نیز با توجه به هزینه‌های کیف پول سخت‌افزاری و احتمال هرچند ضعیف هک‌شدن کیف‌های نرم‌افزاری، ترجیح می‌دهند دارایی خود را در صرافی‌ها نگه دارند؛ اقدامی که حرفه‌ای‌ترها به‌ویژه در مورد دارایی‌های زیاد از آن اجتناب می‌کنند. گرچه این افراد نیز برای ترید روزانه ناچارند بخشی از رمزارزشان را در صرافی‌ها نگه دارند.

در‌عین‌حال، هزینه بالای نقل‌و‌انتقال در شبکه‌هایی مانند بیت‌کوین و اتریوم، باعث کاهش انگیزه انتقال دارایی به کیف پول‌های شخصی می‌شود و از طرفی تجربه‌های تلخی مثل هک‌شدن یا کلاهبرداری، باعث شده برخی از کاربران دارایی‌های خود را در پلتفرم یا همان صرافی ارز دیجیتال نگهداری کنند.

همچنین تجربه کمِ کاربران در نگهداری امن و صحیح از دارایی‌های رمزارزی در کیف پول‌های شخصی، بارها باعث به‌وجود آمدن برخی مشکلات و همچنین ایجاد زمینه‌های کلاه‌برداری و تخلیه ولت‌های شخصی شده ‌است. به همین دلیل ممکن است بعضی افراد همچنان ترجیح دهند تا دارایی خود را در صرافی‌ها نگهداری کنند.

نکته مهم برای این دسته از افراد این است که حتماً باید نسبت به انتخاب صرافی رمزارزی که از آن برای تبادل و نگهداری دارایی خود استفاده می‌کنند، اطمینان حاصل کنند. مهم‌ترین نکاتی که باید در انتخاب صرافی به آن توجه کرد، عبارت است از نحوه نگهداری امن دارایی‌ها در صرافی، سابقه پلتفرم، تعداد کاربران، حجم بازار و به‌ویژه محل فعالیت. علاوه بر نکاتی که درباره نحوه انتخاب کیف پول و محل نگهداری دارایی رمزارزی گفته شد، نحوه انتقال دارایی بین بسترهای مختلف و کیف پول‌ها نیز بسیار مهم است و هنگام انتقال دارایی رمزارزی به کیف پول شخصی (نرم‌افزاری و سخت‌افزاری) لازم است نکاتی را در نظر بگیرید. نخست اینکه در زمان انتقال ارز دیجیتال از صرافی‌هایی رمزارزی مانند نوبیتکس به کیف پول شخصی، در انتخاب درست شبکه انتقال دقت کنید. همچنین توجه داشته باشید که به‌عنوان مثال آدرس تتر در یک کیف پول آدرس ERC20 است یا TRC20 و... . برای فهمیدن اینکه آدرس، مربوط به کدام شبکه انتقال است، می‌توانید با کلیک روی Deposit متوجه ‌شوید و هنگام برداشت از صرافی، انتقال از طریق همان شبکه را انتخاب کنید.

در‌صورتی‌که آدرس کیف پول مورد‌نظر را کپی می‌کنید، بعد از وارد‌کردن آن در قسمت برداشت از صرافی، دقت کنید که دقیقاً همان آدرس کپی شده باشد.

در پایان توجه کنید که مهم‌ترین نکته در امنیت کیف پول‌ها چه سخت‌افزاری و چه نرم‌افزاری این است که کلمات کلیدی یا همان کلیدی خصوصی کیف پول را در جای امنی حفظ کنید و آن را در اختیار کسی قرار ندهید.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی